Wednesday, June 19, 2024

Dečki koje sam voljela: Uvijek i zauvijek (2021) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

U konačnici, To All the Boys: Always & Forever uspijeva zadržati velik dio onoga što je djelovalo na prethodne filmove, a istovremeno nudi nešto svježe i novo. Film stavlja veći naglasak na neromantične veze Lare Jean.
- Advertisement -

Dečki koje sam voljela: Uvijek i zauvijek priča lijepu priču o ljubavi, vezama i odrastanju – i daje Lari Jean i Peteru zadovoljavajući kraj.

Godine 2018. Netflix je debitirao sa To All the Boys I’ve Loved Before – tinejdžerski romcom o lažnim spojevima i vrlo stvarnim ljubavnim pismima – do ogromnog uspjeha, a sada streaming usluga završava trilogiju filmom Dečki koje sam voljela: Uvijek i zauvijek . Temeljen na trećem romanu u trilogiji Jenny Han To All the Boys: Always & Forever, Lara Jean, film dovodi do svojevrsne završnice središnje romanse serije, sve dok govori o tome kako na taj odnos utječu velike odluke kod mladih ljudi. Živi, poput mjesta na fakultetu. Michael Fimognari, koji je vodio drugi film iz serije To All the Boys: P.S. I Still Love You, vraća se u režiju, ovaj put iz scenarija Katie Lovejoy (Statistička vjerojatnost ljubavi na prvi pogled). Dečki koje sam voljela: Uvijek i zauvijek priča lijepu priču o ljubavi, vezama i odrastanju – i daje Lari Jean i Peteru zadovoljavajući kraj.

Dečki koje sam voljela: Uvijek i zauvijek Filmske Recenzije

U filmu Dečki koje sam voljela: Uvijek i zauvijek, Lara Jean Covey (Lana Condor) i Peter Kavinsky (Noah Centineo) solidni su kao i uvijek i planiraju zajedničku budućnost, uključujući i pohađanje sveučilišta Stanford nakon diplome. Međutim, dok Lara Jean putuje u Koreju sa svojom obitelji – njezinim ocem Danom (John Corbett), njegovom djevojkom Trinom (Sarayu Blue) i njezinim sestrama Margot (Janel Parrish) i Kitty (Anna Cathcart) – te New Yorkom kao dijelom na razrednom putovanju, pronalazi kako preispituje ono što doista želi za svoj život nakon srednje škole. To prisiljava Laru Jean i Petera da preispitaju svoju vezu i žele li zaista pokušati uspjeti dok odlaze na fakultet ili će ići svojim putem.

Tamo gdje se središnja drama u prethodna dva filma vrtjela oko ljubavnih trokuta između Lare Jean, Petera i drugih dječaka, uvijek i zauvijek to mijenja, donoseći drugačiju odluku pred kojom se suočava Lara Jean. Umjesto da bira između dva dječaka, ona bira između planiranja života oko blizine Petera ili slijeđenja svog srca i svojih snova, čak i ako to razdvaja njih. Ovaj malo drugačiji spin na formuli To All the Boys omogućuje puno svježije iskustvo u Uvijek i zauvijek, pogotovo jer P.S. I dalje te volim, na mnogo se načina osjećao kao preslikavanje prvog filma.

Omogućuje i scenariju Lovejoya da dalje razvija priču Lare Jean dok odrasta i mora donijeti još odraslu odluku nego što je to učinila u prošlom filmu. Naravno, Lara Jean je još uvijek jako karakterna. Čak i različita struktura Uvijek i zauvijek (koja je podijeljena u labava poglavlja za razne događaje poput maturalne zabave), zajedno s povratkom Condor-ovog toplo povjerljivog glasa, utječe na osjećaj da su ti filmovi bili dnevnik Lare Jean ili njezin spomenar. To znači da zadržava obilježja ovih filmova, istodobno unoseći dovoljno novi zaokret u priču koja nudi uvjerljiv razvoj.

To All the Boys: Always & Forever stavlja veći naglasak na neromantične veze Lare Jean, ovo je još uvijek ona i Peterova priča. I, kao što su Condor i Centineo dokazali od prvog filma, imaju slatku rom-com kemiju koja održava filmsku franšizu mnogo dulje od tri obroka, ako je Netflix to želio, svojom slatkom i laganom naklonošću jedni za druge praktično blistaju na ekranu. Centineo ostaje bez napora šarmantan kao Peter Kavinsky, glumeći (možda) idealiziranog i beskrajno podržavajućeg dečka Laru Jean koji se osjeća potpuno za razliku od mnogih romantičnih vodiča, vjerojatno zato što je lik očito stvoren iz ženskog pogleda.

Ali, još uvijek je Condor taj koji uvijek i zauvijek podiže slatke visine, igrajući središnji stup oko kojeg se film vrti i izuzetno dobro ga podmećući. Dvoje vodećih glumaca okruženi su snažnom glumačkom postavom, a Corbett i Blue posebno se ističu dok savjetuju Condor-ovu Laru Jean, dok su Cathcart i Parrish izvrsni u oživljavanju raznolike dinamike sestre Covey.

U konačnici, To All the Boys: Always & Forever uspijeva zadržati velik dio onoga što je djelovalo na prethodne filmove, a istovremeno nudi nešto svježe i novo za one koji su se možda umorli od tropa filmova u P.S. I dalje te volim. Priča i njezin kraj jednako su slatki puni nade i zaljubljeni u ljubav kao i u prva dva filma, a Uvijek i zauvijek pruža gledateljima savršen bijeg u gluhoj zimi oko Valentinova.

Ima puno romantike, plus dovoljno punoljetničke drame da bi priča bila uvjerljiva i zvučni zapis jednako je dobar i raznolik kao i „Svi dječaci“ i P.S. I dalje te volim. Uz još više K-popa od posljednjeg filma i putovanja u Koreju, Always and Forever film također nastavlja častiti i istraživati ​​korejske korijene Lare Jean. Tu je i klimanja glavom Haninoj knjizi, uključujući potragu Lare Jean da usavrši svoj recept za čokoladne kolačiće, kao i kameju same Han, iako ti aspekti možda nisu potrebni za cjelokupnu priču. Ipak, u To All the Boys: Always & Forever postoji nešto za sve ljubitelje Lare Jean i Petera.

Kao takav, To All the Boys: Always & Forever savršen je sat za Valentinovo, bilo za parove koji traže romantični sat ili za one koji žele zabavan, lagan i u konačnici vrlo sladak rom-com. Nema sumnje da je dobra stvar koju su Uvijek i zauvijek snimali istovremeno s P.S. I dalje te volim, što znači da bi produkcija mogla putovati širom svijeta i snimati svoje sekvence u Koreji i New Yorku na mjestu, što se sada čini praktički nemogućim. I ove su scene romantizirane jednako kao i sve ostalo u životu Lare Jean, a dodaje još jedan sloj Uvijek i zauvijek, koji doseže gotovo jednogodišnju oznaku globalne pandemije. No dok je posljednja godina doživjela nedostatak blockbustera i jednostavno zabavnih filmova, Dečki koje sam voljela: Uvijek i zauvijek nudi dražesno slatku, toplo vedru i šarmantno nadajuću romansu koja pruža prijeko potreban dah usred ove hladne i sumorne zime. IMDB Ocjena Filma: 7.3/10

Dečki koje sam voljela: Uvijek i zauvijek (2021)
To All the Boys: Always and Forever

Žanr: Komedija, Drama, Romansa
Godina: 2021
Redatelj: Michael Fimognari
Producent: Jenny Han, Katie Lovejoy
Glavne uloge: Lana Condor, Noah Centineo, Madeleine Arthur, Anna Cathcart, John Corbett, Sarayu Blue, Jordan Fisher, Janel Parrish, Ross Butler, Emilija Baranac
Zemlja: USA
Trajanje filma: 109 min
Datum izlaska: 12.02.2021 (svjetska premijera)
U kinima od : //

Dečki koje sam voljela: Uvijek i zauvijek Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

U konačnici, To All the Boys: Always & Forever uspijeva zadržati velik dio onoga što je djelovalo na prethodne filmove, a istovremeno nudi nešto svježe i novo. Film stavlja veći naglasak na neromantične veze Lare Jean. Dečki koje sam voljela: Uvijek i zauvijek (2021) Recenzija Filma