Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeDramaDijete 44 - Child 44 2015 Recenzija filma

Dijete 44 – Child 44 2015 Recenzija filma

- Advertisement -

Dijete 44 (2015)
Child 44

Žanr: Drama, Triler
Godina 2015
Redatelj: Daniel Espinosa
Glavne uloge: Tom Hardy, Joel Kinnaman, Noomi Rapace
Trajanje filma : 02:17:00
Datum izlaska :  17. Travanj 2015.

- Advertisement -
 Omraženi član bivše sovjetske vojske – policajaca istražuje mnogobrojna ubistva djece između devet i četrnaest godina za što mnogi kažu da se zapravo nisu nikada dogodila.

Ljeto je, čovjek je na nogama od jutra do mraka, ne možeš zaobići slatke obaveze koje ispunjavaju svaki dan, tako da sam umanjio s intezitetom gledanja filmova ali ništa novog nije ni bilo u zadnje vrijeme pa sam se obradovao kad je stigla ova krimi-triler-drama sa velom misterije koja je imala jako zanimljiv i dobar trejler.

Dakle, radnja se vrti oko lika Toma Hardya koji istražuje ubistva djece za vrijeme Staljinove vladine i naravno ovim potezom Ameri su zarili u Ruse, tako da su ovi, a i još neke zemlje zabranile prikazivanje filma u kinima. To ‘zabranjivanje’ filma obični ga učini popularnim, ali ovoga puta slaba nafaka za ovaj projekat. Kada je izašao dobio je poprilično loše kritike i sinoć kada sam ga gledao, shvatio sam zašto, iako je u meni bilo nade da će ispasti zapravo makar kao prosječna gledljiva priča o ubistivima. Film liči kao da je izašao upravo iz neke tursko-ruske produkcije, a činjenica da se radnja odvija u SSSR-u, odnosno u Rusiji i da glumci, odnosno likovi, pričaju na engleski sa ruskim akcentom, napravit će pobunu među publikom jer jasna je stvar da će to većini biti iritantna popratna pojava. Glumci u filmu su dokaz odličnog kastinga za ovakvu vrstu priče, ali preglumljenost je očigledna, što meni otežava posao da nađem u ovom filmu bilo kakvu pozitivnu stvar zbog kojeg bi ste radi kvalitete i dobre zabave izgubili više od dva sata. ‘Child 44’ ima svoje momente, sam početak je solidan, ali vjerujte da nosi prviše zapleta i raspleta, nepotrebnih likova i to će vam više biti zamarajuće nego opuštajuće. Američka kinematografija je odlična stvar kroz koju se širi propaganda i umjesto da to ovaj put učine vrijednim gledanja, da na pravi način pokažu režim za vrijeme Staljina i ostalih diktatora, oni su uz brdo sentimentalnih momenata gdje na jeftin način pokušavaju kupiti emocije izgubili jednostavno sve.

Ocjena na IMDb.com mu je 6,4/10 a na Tomatoesima jadnih 24%. Daniel Espinosa, zvučno ime švedske kinematografije, poznat je po filmu ‘Snabba cash’, ‘Safe House’, itd. Film je zaradio mizerna 3 miliona dolara širom svijeta što opravdava moju priču s početka.

Jedan od potencijala kojeg su na najgori mogući način prokockali i definitivno urezan u 2015tu godinu kao film s kojim se moglo mnogo više a uradilo se skoro ništa. Izgleda zanimljivo, možda vas čak i privuče svojim šarmom o priči ubijanja djece, ali ne nasjedajte, ispričana je na već viđen i jedan nezanimljiv način.

Ocjena:4/10

- Advertisement -