Saturday, April 10, 2021

Five Feet Apart (2019) Recenzija Filma

Five Feet Apart (2019)

Žanr: Romansa | Drama
Godina: 2019
Redatelj: Justin Baldoni
Producent: Mikki Daughtry, Tobias Iaconis
Glavne uloge: Cole Sprouse, Haley Lu Richardson, Claire Forlani, Parminder Nagra
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:56:00
Datum izlaska: 22.03.2019 (svjetska premijera)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Stella (Haley Lu Richardson – Split itd.) bila je 17-godišnja djevojčica koja je bolovala od bolesti pod nazivom Cystic Fibrosis (CF) i bila je liječena u bolnici gdje je morala uzimati toliko lijekova i čak je prošla nekoliko operacija još od djetinjstva. Imala je najbolju prijateljicu Poe (TV serija Moisés Arias – Hannah Montana itd.) koja je imala istu bolest i poznavala je mnogo godina.

Jednoga dana pojavio se novi pacijent s CF-om po imenu Will (Cole Sprouse – Riverdale TV serije itd.) koji je liječen za bakteriju koja je zarazila pluća. Stella koja je imala problem s kontrolom teško je ignorirala Willa koji nije slijedio pravila i riskirao. Zbog toga se Stella trudila kako bi osigurala da će slijediti smjernice koje su ih naposljetku učinile bliže. Međutim, budući da nije bilo dopušteno da svi bolesnici s CF-om budu blizu jedan drugome zbog moguće infekcije i moraju ostati udaljeni barem šest stopa, to je bio veliki izazov za te dvije osobe. Da ne spominjem vrlo zaštitničku sestru Barbaru (Kimberly Hebert Gregory – TV serija potpredsjednika itd.) koja nije dopustila da ovo dvoje budu preblizu.

Pa kako bi se njihova ljubavna priča završila? Pronađite ih sve u ovom lijepom romantičnom dramskom filmu.

Five Feet Apart Filmske Recenzije

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Već sam od početka znao da će to biti tužna priča. A kad smo se upoznali s glavnim likom Stellom (koju je Haley Lu Richardson vrlo dobro igrala), nismo mogli da se ne osjećamo tužno za nju, osobito s onom vrstom života koji je morala doživjeti. No mogli smo vidjeti i malo svjetla s njezinim pozitivnim stavom, a njezino dijeljenje videa definitivno je bilo lijepo. Tada smo se upoznali s našim muškim vodstvom Willom (također lijepo odigranim od Cole Sprouse) koji je bio potpuno suprotan od Stelle, sa svojim YOLO stavom i nepoštivanjem lijekova. Odmah smo mogli vidjeti da će se njih dvoje lako privući.

A onda bi film postao zabavniji s interakcijama između ovog mladog para i kako su se trudili da se nose s njihovim ograničenjima, da budu zajedno. Njihova je veza bila vrlo slatka i bilo je jedno vrijeme gdje je bilo i tužno, ali prilično lijepo (ta scena u bazenu). Njihova skrovišta od sestre Barbare također su bila prilično zabavna. Međutim, uvijek je postojao osjećaj da lijep odnos možda neće trajati vječno, osobito s njihovom životno opasnom bolešću.

Ovaj film, premda se usredotočio na ljubavnu priču između Stelle i Willa, nije zaboravio pružiti nam informacije o bolesti cistične fibroze. Iskreno rečeno, to je bila vrlo nepoznata bolest za publiku jer smo shvatili da je to genetski poremećaj. Čak i ako ne budemo stručnjaci nakon gledanja ovog filma, barem smo znali dovoljno da je to životno opasna bolest koja zahtijeva puno lijekova za svoje pacijente i nisku očekivanu životnu dob.

Romantika

Romantika između ovog mladog para bila je lijepa za vidjeti i ugodna. Podupiruća uloga ovdje, uglavnom Kimberly Hebert Gregory kao sestra Barbara bila je sjajna. Uspjela je prikazati vrlo zaštitničku, ali brižnu sestru. A Moisés Arias je bio prilično uvjerljiv kao veseli Poe sa svojim jedinstvenim problemom. Postojala je i manja pojava Claire Forlani ( Meet Joe Black ) kao Willove majke. Ali za mene je glavni naglasak svakako bio nastup dvojice mladih voditelja koji su imali lijepu hemiju. Ovakva priča, plus očigledno dobar izgled Cole Sprousea svakako bi bila atraktivna za žensku publiku.

Zaključak:

Završetak Five Feet Apartbio je drukčiji od onoga što sam zamislio. Po mom mišljenju to je bilo prilično lijepo. Pružilo nam je doista divnu poruku da cijenimo našu sreću što smo u stanju dotaknuti one koje volimo. Ovdje nije bilo srednje ili krajnje kreditne scene. Kao što je i predviđeno, film nam je dao nekoliko emocionalnih trenutaka koji bi navukli publiku do suza. Iako na moje iznenađenje, nije bila ispunjena non-stop emocionalnim scenama. A s nekim lijepim pjesmama koje sviraju u pozadini i koje su uglavnom bile savršene za scene u filmu, doista je dodala sreću i tugu koju smo osjetili u filmu. Sveukupno sam mislio da je prilično lijepo iskustvo gledanja ovog filma. Bio je to dobar romantični film, pogodan za parove, ali dovoljno dobar za gledanje zajedno s najboljim prijateljima. IMDB Ocjena Filma: 7/10

Trailer Filma Five Feet Apart :

PRVI DOJAM

Five Feet Apart 2019 Završetak Five Feet Apartbio je drukčiji od onoga što sam zamislio. Po mom mišljenju to je bilo prilično lijepo. Pružilo nam je doista divnu poruku da cijenimo našu sreću što smo u stanju dotaknuti one koje volimo.

Godzilla vs Kong (2021) RECENZIJA Filma

Monsterverse koji je prvi put osnovan 2014. godine na Godzilli, od tada se proširio...

Deadly Illusions (2021) RECENZIJA Filma

Tijekom ovog vikenda nije bilo toliko filmova / serija kojima sam se zaista radovao...

Dan za DA – Yes Day (2021) RECENZIJA Filma

Allison (Jennifer Garner - Peppermint, 13 Going on 30 itd.) I njezin suprug Carlos...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU