Tuesday, May 21, 2024

Glazbena ljubav – Juliet, Naked (2018) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Glazbena ljubav - Juliet, Naked (2018) Što se tiče komedijske strane, Julije, Naked nije vrsta filma na kojem se smiješ kao da nema sutra. Rose Byrne je vrlo simpatična kao Annie. Bez obzira na to koliko sam volio priču, moj omiljeni dio Juliet, Naked su likovi.
- Advertisement -

Glazbena ljubav (2018)
Juliet, Naked

Žanr: Komedija | Musical | Drama
Godina: 2018
Redatelj: Jesse Peretz
Producent: Evgenia Peretz, Jim Taylor
Glavne uloge: Rose Byrne, Ethan Hawke, Chris O’Dowd, Megan Dodds, Jimmy O. Yang, Lily Newmark, Azhy Robertson, Lily Brazier, Paul Blackwell. Ayoola Smart, Johanna Thea, Michael Chapman, Georgina Bevan, Ko Iwagami, Karol Steele
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:37:00
Datum izlaska: 16.08.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 20.12.2018.
Hrvatska 20.12.2018.
Srbija 10.01.2019.

Juliet, Naked Filmske Recenzije

Volim Ethana Hawkea – Ja sam ljut na njega zbog onoga što je rekao o strip filmovima – i zbog toga, dodao sam Juliet, Naked na svoj popis praćenja, a da i ne znam o čemu se radi.

U svakom slučaju, film je postavljen u Engleskoj i slijedi Annie (Rose Byrne), koja ide na 40 žena koja je zapela u dugoročnom odnosu s Duncanom (Chris O’Dowd), učiteljicom koja je opsjednuta američkim rockerom Tuckerom Croweom (Ethan Hawke). Jednog dana, netko pošalje Duncanu album akustični demo Tuckerovog albuma, on i Annie slušaju ga zasebno, imaju argumente o kvalitetu, Annie piše negativnu recenziju na Duncanovoj web stranici i dobiva odgovor e-maila samog Crowea. Slaže se s njom, i brzo su se udaljili.

Za razliku od onoga što sada mislite, to nije tipičan i predvidljiv dječak koji se susreće s pričom o djevojci ispunjenim klišejima i nerealnim zapletom koji pokazuje romantične komedije koje danas vole. Umjesto toga, to je privlačna, slatka i srdačna priča o ljubavi, odnosima i roditeljstvu. Riječ je o osjećaju i zaglavlju – ljudskom stanju s kojim se prepoznajem – i pokušajima da se to riješi. Riječ je o drugoj prilici. Radi se o pronalaženju vlastitog puta u životu. Također se radi o učenju da postoji razlika između načina na koji fan vidi svog idola i surovu stvarnost. Da, puno je sati i pol dugačak film, ali vjerujte mi kad kažem da su se redatelji uspjeli uklopiti i sve ih dobro razviti.

Likovi

Bez obzira na to koliko sam volio priču, moj omiljeni dio Juliet, Naked su likovi. Čini se da su se s vremena na vrijeme činili malo smiješnima, i film ih zabavlja zbog toga – to radii – ali istovremeno su uvjerljivi i osjećaju se kao stvarna ljudska bića, budući da su svi oni manjkavi pojedinci. Oni su zanimljivi i privlačni, i u krajnjoj liniji nam je stalo do njih.

Naravno, ne bi bilo isto da se ne radi o talentiranom glumcu. Rose Byrne je vrlo simpatična kao Annie, žena koja je provela petnaest godina svog života s čovjekom s kojim nije zadovoljna. Ona je vrsta žene koja je uvijek zabrinuta, uvijek se boji pustiti da ode i stoga uvijek završi radeći pravu stvar, a Byrne to vrlo dobro prikazuje. Ethan Hawke je sjajan kao Tucker, izblijedjela rock zvijezda čiji je život izgledao drugačije od njega i njegovih obožavatelja, pomislio je, i daje još jednu od njegovih šarmantnih predstava, približavajući se muškarčevim nespretnim pokušajima ispravljanja svojih pogrešaka i suočavanja s njegovim odgovornostima. Napokon, Chris O’Dowd daje nezaboravnu poruku kao Duncan, čovjek koji puno vidi u svima osim u onima koji su mu vrlo blizu. Njegov lik je vrsta negativca priče, a ipak mu uspijeva biti suosjećajan.

Gledano sa komedijske strane, Julije, Naked nije vrsta filma na kojem se smiješ kao da nema sutra. Ovo je vrsta komedije sa suptilnim i pametnim humorom koji se ušuljao u zanimljiv, duhovit dijalog. Što se tiče drame, to nije vrsta drame koja vas tjera da plačete ili vam dosadi. Nego vrsta drame koja je povezana. I redatelji su izvrsno radili na balansiranju tih dvaju aspekata. IMDB Ocjena Filma: 6.6/10

Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Glazbena ljubav - Juliet, Naked (2018) Što se tiče komedijske strane, Julije, Naked nije vrsta filma na kojem se smiješ kao da nema sutra. Rose Byrne je vrlo simpatična kao Annie. Bez obzira na to koliko sam volio priču, moj omiljeni dio Juliet, Naked su likovi.Glazbena ljubav - Juliet, Naked (2018) Recenzija Filma