Tuesday, May 21, 2024

Gotti – Život i Smrt Džona Gotija (2018) Recenzija

Share

SUMIRANJE

Život i Smrt Džona Gotija - Gotti (2018) Film se usredotočuje na toplinu odnosa s obitelji, ženom i njegovim najstarijim sinom, te njegovom tendencijom da se izbjegne nasilje u upravljanju organizacijskim djelovanjem.
- Advertisement -

Život i Smrt Džona Gotija (2018)
Gotti

Žanr: Biografski | Krimi | Drama | Filmovi 2018
Godina: 2018
Redatelj: Kevin Connolly
Producent: Lem Dobbs, Leo Rossi
Glavne uloge: John Travolta, Kelly Preston, Stacy Keach, Pruitt Taylor Vince, Megan Leonard, Lydia Hull, William DeMeo. Ashley Cusato, Tyler Jon Olson, Luis Da Silva Jr., Leo Rossi, Spencer Rocco Lofranco. Ella Bleu Travolta, Michael Woods, Patrick Borriello
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:52:00
Datum izlaska: 14.06.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 30.08.2018.
Hrvatska 30.08.2018.
Srbija 30.08.2018.

 

Sredinom sedamdesetih, karijera Johna Travolte počela je kao plesač i glumac i postao je jedan od najuspješnijih holivudskih zvijezda. U isto vrijeme, mladi mafijaš John Gotti počeo se penjati kao nemilosrdni ubojica, trgovac drogom i jedan od najvažnijih ljudi porodice Gambini iz New Yorka. Godine prolaze i John Travolta utjelovljuje lik karakter vođe mafije John Gottija u svom najnovijem filmu Gotti. Film je scenarij Leo Rossie, Williama Dobbsa, režirao ga je Kevin Connelly, poznat kao pomoćnik uloga u igri. Ovo je njegov treći dugometražni film kao redatelj, a većina njegovih drugih doprinosa uključuje i režiju u epizodama nekih serija, a posebice upućuje dvije epizode serije Entourage.

U filmu učestvuju Spencer Lovranco, John Jotty Jr., Kelly Preston, Kimova kći i Megan Leonard, lik supruge Victoria Gottie Victoria.
Ovo nije prvi put da Travolta igra ulogu zločinca, ali Gottijev pravi lik kao jedan od najpoznatijih talijanskih vođa mafije u Americi daje filmu poseban značaj. Gottijeva obitelj nominirala je John Travoltu za osobnu izvedbu, možda zbog očitih sličnosti između Travolte i Gottija, Kim i njegov sin, John, bili su prisutni na sceni kao konzultanti u timu. Odjeća i pribor pripadaju John Gotti-ju, za korištenje tokom snimanja.

Gotti Filmske Recenzije

Gledajući film “Gotti” podsjeća na filmove Kum, Oca Duha, Goodfelli i Sopranosi. Sopranosi su iste kvalitete koji ulaze u svijet organiziranog kriminala, sa svojim zamršenim likovima i strogim zakonima. Biografija Johna Gottaja, lidera obitelji Gambini, talijanskog podrijetla i priča o njegovom usponu i pada u Americi između 1970-ih i 1990-ih, glavna je veza između njega i njegova sina i nasljednika o nastavku zločinačke organizacije nakon uhićenja oca, te osude na doživotnu kaznu zatvora, I raka. Sin smatra da je razlog njegove nazočnosti u organizaciji završen kada je njegov otac bio u zatvoru. U osnovi je pokušavao pomoći svom ocu da održi organizaciju ili ustanovu,kako ih zovu. Otac vidi da mora odoljeti snazi ​​do kraja, neće mu dopustiti da izađe iz zatvora nakon što je ušao na noge.

Ova glavna nit temelji se na onome što je John Jotty Jr. napisao u svojoj knjizi Shadow of My Father, uglavnom u pokušaju da živi sa svojom obitelji u sjenci svog oca i zločinačke obitelji Gambinija. Tijekom svog posjeta ocu u zatvoru, pokušava uvjeriti drugu njegovu logiku, a dijalog uključuje i prizore u flashbacku koji pokazuju kako je otac preuzeo vodstvo organizacije nakon što je planirao ubiti čelnika Pavla Castellana i kako je uspjeo da radi kroz narednih decenija.
Nema veze između filma i poznatih mafijaških filmova osim istog tipa sudjelovanja, ali Gotti je razočaravajući mafijaški film, a visoki ton klasika je u dijalogu i crtežu likova. Nema specifičnosti u usmjeravanju scene nasilja i zločina. Redovna revizija biografije Johna Gottaja, s intenzivnim brojem likova, imena i događaja u prizorima bliže gledatelju, bez ikakve simpatije za te likove i njihove dramatične krize.

Stariji sin Gottija

Bilo je trenutaka kada je film pokušao fotografirati neoznačene uglove Gottija, uključujući i utjecaj smrti njegovog mladog sina u prometnoj nesreći u blizini njegove kuće i propasti njegove supruge. Film je prošao kratku sliku najstarijeg sina Johna Gotteja koji se pridružio vojsci, a onda je napustio vojni život da bude pomoćnik svome ocu. Detalj je bio važan da opravda vjeru Jutija da se bavi pravosudnim institucijama u državi, dok Juti vjeruje da su korumpirane i nepoštene institucije i moraju se boriti.

John Travolta predstavlja osobnost vođe mafije John Gottija, kombinacijom tvrdoće i samopouzdanja. Elegantnih i arogantnih osobina i tople osjećaje kada je u pitanju njegova supruga i djeca. Je klasičan model talijanskog mafije koji nosi živce i emocije muškarca s Mediterana. Kao član kriminalne organizacije koja se bavi sa svojim ljudima kao dio njegove obitelji. Sve što je u toj organizaciji je precizno i ​​specifično, a poslušnost je temelj odnosa između vođe i njegovih ljudi. Ovaj bliski odnos ima visoku cijenu u slučaju izdaje ili suradnji s državom protiv organizacije.

Travolta

Travolta se dobro bavi karakterom Gotti Don Charisma, koja ostaju u sjećanju nakon kraja filma. Izvedba se izgubila uz užasni scenarij ispunjen filmovima poznate serije mafija, bez prikazivanja samog filma kao scene autentičnosti i privatnosti.
Optužbe za stvaranja slike Ivana Gottaja i prikazivanje njega kao junaka koji se bori protiv koruptivnih institucija zakona i pravde. Mogu imati zaslugu, osobito s brigom obitelji Gotti u filmu. Svakodnevnim praćenjem fotografije, savjetima i slikovnim materijalima i priborom samog Jottaja.

Film “Gotti” nije zanijekao njegov zločin. On sebe prikazuje kako je ubio na početku svog rada s organiziranim kriminalom. Prikazuje proces preuzimanja vodstva obitelji Gambini nakon parcele u kojoj je ubio svog bivšeg šefa. Film se usredotočuje na toplinu odnosa s obitelji, ženom i njegovim najstarijim sinom. Njegovom tendencijom da se izbjegne nasilje u upravljanju organizacijskim djelovanjem. Detalji aktivnosti organizacije na području ubojstva, oružane pljačke, prostitucije, otmice, silovanja, Legitimnost i druga područja Waseel novac ilegalno. IMDB OCJENA: 4.8/10

 

Titlovan Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Život i Smrt Džona Gotija - Gotti (2018) Film se usredotočuje na toplinu odnosa s obitelji, ženom i njegovim najstarijim sinom, te njegovom tendencijom da se izbjegne nasilje u upravljanju organizacijskim djelovanjem. Gotti - Život i Smrt Džona Gotija (2018) Recenzija