Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeDramaHellion (2014) Recenzija Filma

Hellion (2014) Recenzija Filma

- Advertisement -

Hellion (2014)
Hellion

Žanr: Drama, Triler
Godina 2014
Redatelj: Kat Candler
Glavne uloge: Aaron Paul, Juliette Lewis, Josh Wiggins
Trajanje filma : 01:34:00
Datum izlaska :  2014.Kada 13-godišnjak Jacob, opsjednut motorima i heavy-metal muzikom, ode od kuće, njegov otac učinit će sve da ga vrati nazad.

Nisam imao u planu gledati ovaj film, uopšte, ali nekako se današnji dan ubio za dramu, još glavnu ulogu igra Jesse, odnosno, Aaron Paul, kontam, pa dobro, šta mogu izgubiti?

U pitanju je drama i samo drama i ne vjerujte ako negdje naiđete da uz to stoji i triler, jer nešto sumnjam da su trileri spori i nimalo dinamični filmovi, tako da, ovog puta, vjerujte meni na riječ. Dakle, drama koja govori o tročlanoj porodici, gdje otac, koji vodi glavnu riječ, nakon karijere bejzbol igrača, povlači se u sebe i nimalo ne mari za svoja dva sina. Tu i tamo mu pokušava pomoći sestra od njegove bivše/mrtve supruge, ali on svu utjehu pronalazi u alkoholu. Probleme koje pravi njegov stariji sin, trebalo bi valjda čitavu porodicu ujediniti. No ovo je jedna surova i realna drama, tako da nema onih happy endinga kojeg inače serviraju filmovi, nego nam je prikazan život, onakav kakav doista jeste u međuvremenu i na nama je, da li pouku filma i sam film svariti, ili ne. Ja nekako nisam uspio jer sam se čitavim filmom borio da ga ne zaustavim, ugasim ili premotam, no uspio sam izdržati do kraja, a razlog tomu, dakle te moje borbe jeste, što film, iako je u početku zanimljiv i daje osjećaj da će takav biti do kraja, zapravo nema ništa da ponudi publici osim izvsnih performansa čitave ekipe. Čitava radnja nekako se vrti u krug i nema skoro nikakve dinamičnosti, a dosadi nešto takvo, vjerujte, dosadi. Tematikom i atmosferom film dosta podsjeća na onaj od prošle godine ‘Mud’ sa Matthew McConaugheyom i na ‘Joe’a sa Nicolasom Cageom.

Ocjena za ovaj film na IMDb.com je finih 6,8/10 a na Tomatoesima soldinih 60%. Ovaj film je u Americi zaradio jedva 57 hiljada dolara, tako da je, sve u svemu, mnogo toga uz film i u filmu protraćeno. Rediteljka filma je Kat Candler, kojoj je ovo filmski debi.

Mislim da dvojac koji se našao u filmu, Juliette Lewis i Aaron Paul, daleko bi bolje funkcionisali u nekom možda trileru ili ‘road-trip’ komediji jer ovo očigledno nije bio projekat za njih. Ili za bilo kog drugog.

Ocjena:6/10

- Advertisement -