Friday, July 19, 2024

Hello, My Name is Doris (2015) Recenzija

Share

- Advertisement -

Hello, My Name is Doris (2015)

Žanr: Komedija, Drama, Romansa
Godina 2015
Redatelj: Michael Showalter
Glavne uloge:  Sally Field, Max Greenfield, Tyne Daly
Trajanje filma : 01:35:00
Datum izlaska :  1 April 2016 (USA)Nakon što se u njihovom uredu uposli mladi i ambiciozni John, šezdesetogodišnja Doris će se zaljubiti u njega i radit će sve da otkrije osjeća li on isto.

Film sa pogledao još prije dva dana, ali zbog divnog mjeseca koji je nastupio za nas muslimane, zbog obaveza na fakultetu i zbog nedostatka vremena, odlagao sam da napišem recenziju, sve do sada.

Riječ je o komedijici, dramici, dramedijici, kakogod, koja se može, a i ne mora pogledati, ali ako je pogledate, vjerovatno ćete biti raznježeni, istopljeni, emotivno uzdrmani, jer Doris i ekipa će vas pokušati nasmijati, a u nekim trenucima i tjerati na ozbiljno razmišljanje. Radnja filma se vrti oko žene u godinama koja se na silu pokušava uklopiti u okolinu, ali nakon što se zaljubi u muškarca koji joj može biti sin, Doris se mijenja i pretvara se u zaljubljenu malu djevojčicu koja teško kontroliše svoja osjećanja. Tumačeći Doris, upravo opisanu ženu, Sally Field je potvrdila da je veliki i nepobitni talent koji može ući u skoro svaku ulogu, a usput učiniti da je volimo i simpatišemo. Njen kolega, Max Greenfield, koji tumači tog mladog lika u kojeg se ona zaljubljuje, mnogo je bolji i harizmatičniji bio u seriji ”New Girl”, s obzirom da je na velikom ekranu u ovom slučaju, nekako bio odsutan i neangažovan. Film nije ni toliko drugačiji, što stilski, što žanrovski, od većine dramedijica koje se danas rađaju ko gljive poslije kiše, ali ono što mu daje neki poseban sjaj i uopšte tu posebnost, jeste glavna glumica ali i intrigantan i nepredvidljiv kraj koji je začinio čitavu priču. Slične žanrovski i stilski filmovi jesu oni koje gledaju djevojke kada se okupe u kući jedne od njih, pa ono odluče da prenoće i vjerovatno bi nabasali na ovakav film, stoga ne mogu poreći njegov manjak originalnosti i inovativnosti i definitivno moram priznati da se nisam skoro niti jednom nasmijao, a napominjem da je riječ o komediji, no znati uživati… i to je nešto.

Ocjena na IMDb.com mu je solidnih 7/10 a na Tomatoesima zavidnih 82%. Film je u Americi zaradio malo jače od 14 miliona dolara. Michael Showalter je reditelj filma, poznat po naslovima tipa ”The Baxter”, humorističnog engleskog filmića.

Pošto mi je uvijek najteže, a i najnezahvalnije je napisati zaključak, ovog puta ću biti skroman i škrt i ostaviti vama na volju, na maštu i na odluku o tome da li pogledati film ili ne. Ocjena moja neka vam pomogne.

Ocjena:6/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave