Monday, June 21, 2021

Homesman – The Homesman 2014 Recenzija Filma

Homesman (2014)
The Homesman

Žanr Drama, Vestern
Godina 2014
Redatelj: Tommy Lee Jones
Glavne uloge: Tommy Lee Jones, Hilary Swank, Grace Gummer
Trajanje filma : 02:02:00

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASABivši osuđenik i jedna usamljena žena, udružuju se kako bi na višednevno putovanje prevezli tri lude žene iz jednog grada u drugi.

Trejler me zaintrigirao, naročito kad sam vidio ko stoji ispred kamere, a onda me još više zaintrigiralo to što su film neki zakivali u zvijezde a neki ga jednostavno pljuvali kako god su znali i umjeli.

Film je baziran anistoimenom romanu a radnja prati jednu usamljenu neudanu ženu koja se odlučuje na čudan i opasan poduhvat, no sudbina joj šalje nešto vremešnijeg čovjeka koji će joj itekako dobro doći. Njih dvoje morat će proputovati zajedno sa još tri mentalno bolesne žene a taj put bit će sve što im divlji zapad može prirediti. Ne mogu reći da nisam ljubitelj vestern filmova kad se upravo takva vrsta filmova smatra kultnim, a skorija izdanja istih, poput ‘Odbjeglog Đanga’ ili ‘True Grit’a, takođe nisu bili daleko od kvaliteta. Zanimljivo je da većina ovakvih filmova, pa i ovaj, kao glavne likove nudi, dvije, naizgled suprotne ličnosti, koji se nekaku udružuju i postanu primjer timskog rada. Ovog puta se udružuju Hillary Swank, kao Mary Bee Cuddy, usamljena žena koja se nikada nije udavala ali obožava muziku i George Briggs, starac, koji još nije spreman odustati od oružja, avantura i opasnosti. Oboje su iznijeli svoje uloge sasvim solidno, ali ne mogu ne napomenuti i nastup npr. Grace Gummer ili Mirande Otto, pa ni kratke pojave Lightowa, zatim slavne Streep i mlade Steinfeld, koji su dokazali da dobrom filmu trebaju i jaki performansi. No upitno je to koliko je zapravo film dobar jer za jednu mješavinu drame, vesterna, humora, nepovršnosti i nedinamičnosti ne mogu biti dovoljni samo nastupi glumaca. Ali ipak sam uspio izdržati uz film skoro dva sata jer me zaintrigirao i to je valjda i bit, bez obzira što se prenatrpao nebitnim i dugim dijalozima i čudnim zapletom i raspletom, uspio je biti makar solidan i nimalo jeftin film koji ima taj potencijal da se nekima uvuče pod kožu.

Ocjena na IMDb.com mu je solidnih 6,8/10 a na Tomatoesima za sad 73%. Film je koštao 16 miliona dolara no nema podataka o povratu odnosno zarađenom novcu. Reditelj filma je, ujedno i glavna uloga, Tommy Lee Jones, koji nam je ipak poznatiji kao glumac i to nekih kultnih kao što su npr. ‘Nema zemlje za starce’, ‘Ljudi u crnom’ itd. On je i ranije radio kao reditelj ali snimivši samo jedan zapaženiji film naslova ‘The Tree Burials of Melqiades Estrada’.

‘The Homesman’ ima, donekle uspješan recept za kvalitetu i za način kupovine pažnje a to su svakako glumci, priča i zatim mjesto radnje. Neće za svakoga biti pravi izbor, no ako pitate mene, ja sam se uživio uz dva sata filma na jedan umoran, depresivan i nikakav dan.

Ocjena:6/10

Mortal Kombat (2021) Recenzija Filma

Prvo izdanje Midway Games 1992. godine, Mortal Kombat je odmah stekao popularnost među ljubiteljima...

Godzilla vs Kong (2021) RECENZIJA Filma

Monsterverse koji je prvi put osnovan 2014. godine na Godzilli, od tada se proširio...

Deadly Illusions (2021) RECENZIJA Filma

Tijekom ovog vikenda nije bilo toliko filmova / serija kojima sam se zaista radovao...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU