Friday, May 24, 2024

Instant Porodica – Instant Family (2018) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Instant Porodica - Instant Family (2018) Neki će vjerojatno otkriti da je Instant Family malo previše privlačan. Da ne ide dovoljno daleko u prikazivanje tvrdih realnosti sustava udomiteljstva, a to su pravedne kritike. No, ono što je tako divno u vezi s Instant Family je način na koji uzima tu poruku. Stavlja je u PG-13 obiteljsku komediju kako bi je učinio dostupnom što je više moguće.
- Advertisement -

Instant Porodica (2018)
Instant Family

Žanr: Komedija | Drama
Godina: 2018
Redatelj: Sean Anders
Producent: Sean Anders, John Morris
Glavne uloge: Rose Byrne, Mark Wahlberg, Isabela Moner, Octavia Spencer
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:58:00
Datum izlaska: 16.11.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 10.01.2019.
Hrvatska 10.01.2019.
Srbija 21.02.2019.

Instant Porodica Filmske Recenzije

Najbolje što mogu reći o lijepom novom filmu Sean Andersa Instant Porodica jest to što me je natjeralo da razmislim o njegovanju djece, što nikad nisam ni počeo razmatrati u svom životu. Ne radi se o tome da film odustaje od toga koliko teško može biti udomiteljstvo – ako ništa drugo, film se oslanja na poteškoće udomljavanja. Umjesto toga, Instant Family čini javnu službu o sustavu udomljavanja, a zatim je pakira u šarmantnu komediju koja sprječava da priča bude neprikladna ili šaljiva. U Instant Porodica -u postoji iznenađujuća količina ugriza, ali ništa od toga nije zlobno ili na štetu udomljene djece. To je film u kojem je presuda rezervirana za one koji preuzimaju odgovornost za lagano udomljavanje, i dok film ima sjajni holivudski sjaj, duboko je ozbiljno o važnosti udomiteljstva.

Anders, izvlačeći iz vlastitog iskustva kao udomitelj, priča priču o Peteu ( Mark Wahlberg ) i Ellie ( Rose Byrne ), oženjenom paru koji se osjeća kao da im je život malo u kolotečini. Kad odluče da njeguju 15-godišnju Lizzy ( Isabela Moner ), otkrivaju da Lizzy ima mlađeg brata i sestru, Juan ( Gustavo Quiroz ) i Litu ( Julianna Gamiz ), pa uzimaju sve troje djece. Dok se Liti na prvi pogled čini kao najveći izazov, Lita samo želi jesti čips za sve svoje obroke, uskoro postaje jasno da sve troje djece, a posebno Lizzy, nude monumentalne izazove za nespremne Petea i Ellie, koji pokušavaju provući svoj put kroz roditeljstvo kako rastu vezani za svoja tri nova djeteta.

Razlika

Razlika koju Anders postiže između srca i humora svog filma je zapanjujuća. Instant Porodica je vraški balansirajući čin, nastojeći prenijeti ozbiljnost i ozbiljnost udomljavanja, a istovremeno neprestano tkanje u nekim tvrdokornim šalama poput ponavljajućeg udomitelja u Peteu i Ellienoj grupi za podršku koja želi usvojiti atletsko dijete. Također pomaže kada Wahlberg i Bryne imaju sjajnu komičnu hemiju uz pomoć Octavie Spencer i Tig Notaro koji igraju radnike u sustavu udomiteljstva koji pokušavaju biti iskreni u vezi s poteškoćama njegovanja djece.

Postoji mnogo filmova o “društvenom pitanju” koji se nadaju da će jednostavno klizati po dobroj poruci. Instant Family bi vjerojatno mogao da se izvuče s tim da ne bude jedan od tih filmova. Andersovi motivi su čisti i osobni. Ako želite snimiti film o važnosti udomiteljstva, teško je tvrditi da takav film ne bi trebao postojati.

No, ono što je tako divno u vezi s Instant Family je način na koji uzima tu poruku. Stavlja je u PG-13 obiteljsku komediju kako bi je učinio dostupnom što je više moguće. To je također film koji se doima divno samosvjesnim kada treba biti samokritičan. Kao kad Pete postavlja pitanje o tome kako se on i Ellie ponašaju kao bijeli spasitelji “kao u Avataru “. Notarov lik odgovara: “U redu, tako samo ćemo te spustiti na ”samo bijelu djecu’ ‘, a Pete i Ellie je brzo zaustave i kažu da su sretni što njeguju latino djecu.

Zaključak:

Neki će vjerojatno otkriti da je Instant Family malo previše privlačan. Da ne ide dovoljno daleko u prikazivanje tvrdih realnosti sustava udomiteljstva, a to su pravedne kritike. Kada se bavimo socijalnim pitanjima, gotovo uvijek je moguće bolje. No, uložiti te pritužbe na film bilo bi propustiti koliko je dobro i kako je privlačno za publiku. Kojoj ne smeta vidjeti laganu obiteljsku komediju. Moglo biti i malo nerado gledati dokumentarac ili indie o izazovima udomiteljstva. Predstavljajući ovu temu u udobnosti poznatog žanra, Anders je pronašao način da osvijetli važno pitanje koje neki članovi publike nikada nisu razmatrali. IMDB Ocjena Filma: 7.6/10

Titlovan Trailer Filma Instant Porodica:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Instant Porodica - Instant Family (2018) Neki će vjerojatno otkriti da je Instant Family malo previše privlačan. Da ne ide dovoljno daleko u prikazivanje tvrdih realnosti sustava udomiteljstva, a to su pravedne kritike. No, ono što je tako divno u vezi s Instant Family je način na koji uzima tu poruku. Stavlja je u PG-13 obiteljsku komediju kako bi je učinio dostupnom što je više moguće.Instant Porodica - Instant Family (2018) Recenzija Filma