Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeCrimeIstinita priča - True Story 2015 Recenzija Filma

Istinita priča – True Story 2015 Recenzija Filma

- Advertisement -

True Story (2015)

Žanr: Crime, Drama, Mystery
Godina 2015
Redatelj:  Rupert Goold
Glavne uloge:  James Franco, Jonah Hill, Felicity Jones
Trajanje filma : 01:39:00
Datum izlaska :   17 April 2015 (USA)Kada nekada priznati novinar New York Timesa, Michael Finkel sretne optuženog ubojicu Christiana Longa, koji je koristio njegov identitet – njihov odnos se pretvara u igru mačke i miša.

Prije iftara je nekako najpogodnije vrijeme za gledanje filmova bez obzira o kakvom žanru se radilo jer tad se primiriš, ništa ti se ne radi i jedino na što pristaješ je opuštanje uz neki film. Jučer se radilo ‘True Story’, misterioznoj drami koja nije doživjela neku veliku popularnost.

Nekada sam davno naletio na ovaj film i nije me toliko zaintrigirao pa nisam čak ni pogledao najavu iako su se pojavljivala zvučna imena. I jučer iskoristim priliku, pošto je već izašao, čisto da ubijem vrijeme. Radnja se vrti oko priznatog novinara čija karijera, nakon jednog skandaloznog članka, biva dovedena u pitanje pa zato prihvata intervju za osumnječnog ubojicu koji je koristio njegov identitet. Itekako zanimljiv početak, pun melodrame i dobrih momenata koji će nas držati do neke polovine filma gdje će pažnja sviju nas biti znatno zaljuljana i dovedena u pitanje. I kada bi na bilo kakvom filmskom posteru i najavi ugledali imena dvojice glavnih glumaca ovog filma, dakle Jonaha Hilla i Franca, definitivno bi ste rekli da je u pitanju komedija, no oni ovdje razbijaju predrasude da su glumci rođeni samo za to definitivno pokazuju da su vrijedni nominacija za Oskare koje već imaju jer njihov nastup je jedna od pozitivnih stvari ovog filma, mada nažalost, mislim da će film vrlo lako postati jedan u nizu Francovih filmova koje u zadnje vrijeme velikom brzino snima ali niko živ ih ne gleda(izuzev The Interview) Uglavnom, zanimljiva premisa i priča iz koje se očekivalo puno misterioznih zapleta sa neočkivanim krajem nije ponudila ništa zauzvrat osim činjenice da su likovi Jonaha Hilla i Franca izgradili prijateljstvo vjerovatno kakvo oni imaju i iza kamere uz grame i grame trave i to je najfinija stvar kod filma. Dakle, smanjite očekivanja i uhvatite se u koštac sa ovim filmom koji nema puno toga za vas.

Ocjena na IMDb.com mu je solidnih 6,6/10 a na Tomatoesima 47%. U Americi je zaradio malo više od 4 miliona dolara. Rediteljske palice ove kompleksne priče koja prerasta u jednostavno dosadnjakiv projekat se uhvatio Rupert Goold kojem je ovo debi.

Jednostavno premalo materijala za zagrijane glumce koji su upali u vrtlog i bunilo između zanimljive i solidne priče do dosadnog i razapetog materijala koji će vas ostaviti ravnodušnim ili vas uspavati nažalost.

Ocjena:5/10

- Advertisement -