Sunday, June 16, 2024

Istjerivači duhova: Naslijeđe Film Recenzija (2021) Ghostbusters: Afterlife

Share

- Advertisement -

Istjerivači duhova: Naslijeđe pomalo vas podsjeća na Ratove zvijezda: Epizoda VII – Sila se budi. U oba slučaja, cilj je bio vratiti popularnu franšizu nakon što su prethodni dijelovi bili u najmanju ruku kontroverzni. U slučaju Ghostbustersa, bilo je to isključivo žensko izdanje iz 2016. koje se nije svidjelo, iz raznih razloga. Kako bi se tako loš naslov zaboravio, potrebno je otputovati u prošlost i izravno se povezati s originalima. U slučaju sumnje, ono što je već funkcioniralo onda se ponovno raspakira, u nadi da će potreba publike za nostalgijom osigurati da se blagajna ponovno napuni.

Pri čemu je Ghostbusters: Afterlife koherentniji naslov u tom pogledu. Tamo gdje su zvjezdani ratnici uspjeli sustići samo pretvarajući se da je vrijeme stalo već trideset godina, lovci na duhove na svakom koraku daju do znanja koliko se toga dogodilo od tada. Još 1989. Ghostbusters II se poigrao činjenicom da su događaji iz Ghostbustersa zaboravljeni tek nekoliko godina kasnije. U medijima cijenjeni junaci postali su tužni nitkovi koji se pojavljuju na dječjim rođendanima. U trećem dijelu to nije dovoljno ni za to. Četvorica muškaraca koji su jednom spasili New York City su povijest. Priča koju nitko ne pamti, osim možda nekoliko štrebera. Nikoga više nije briga.

Kad joj je preminuo otac, Callie (Carrie Coon – The Leftovers TV serija, The Nest itd.) zajedno sa svojim sinom tinejdžerom Trevorom (Finn Wolfhard – The Addams Family, The Turning itd.) i kćeri Phoebe (Mckenna Grace – Annabelle Comes Home, Spirit) Neukroćena itd.) otišla je u gradić Summerville kako bi se pobrinula za svoje malo nasljedstvo. Phoebe je išla u ljetnu školu gdje se sprijateljila s dječakom po imenu Podcast (Logan Kim) i učiteljem gospodinom Groobersonom (Paul Rudd – Ant-man and the Wasp, Knocked Up itd.). U međuvremenu je Trevora odmah privukla lokalna djevojka po imenu Lucky (Celeste O’Connor – Freaky itd.).

Istražujući kuću svog djeda, Phoebe je otkrila da je on zapravo dio Isterivača duhova i dok je dalje istraživala, shvatila je da postoji razlog zašto se preselio u Summerville. Budući da se približava ekstremna opasnost, Phoebe i ostali moraju pokušati spasiti svijet.

Dakle, kako bi se priča završila? Pronađite sve u ovom uzbudljivom avanturističkom filmu.

Istjerivači duhova: Naslijeđe Film Recenzija

Istjerivači duhova (osobito prvi) bio je jedan od naših omiljenih filmova jer je uspio spojiti nadnaravni događaj s nekom komedijom. Sjetio sam se da je nakon filma bila i crtana serija po tome koju sam i ja često gledao. Drugi film je također bio zabavan, iako ne tako nezaboravan kao njegov prethodnik. Dakle, kada sam pogledao ovaj film, odmah sam osjetio snažan nostalgičan osjećaj s originalnim filmom, pogotovo jer su se izravno povezivali s njim.

Početni dio Istjerivači duhova: Naslijeđe filma bio je prilično dobar s nekim intenzivnim scenama, ali čim se priča usredotočila na Callie i njezinu obitelj, tempo se malo usporio. Međutim, za mene začudo, unatoč sporijem tempu, to mi nekako nije dosadilo. Mislim da je to zato što su glavni likovi Phoebe, Trevora i Podcasta bili vrlo zanimljivi i osjećali smo se privrženi njima. Mislim da je redatelj Jason Reitman (Juno, Up in the Air itd.) prilično nevjerojatan u režiji glumačke ekipe. Btw, on je također bio pisac za ovaj film jer je nastavio ostavštinu svog oca Ivana Reitmana (redatelj originalnih filmova, a također poznat po režiji Meatballs, Twins, Kindergarten Cop itd.).

Lijepa avantura zbog koje želite više

Avanture koje su imali Phoebe, Trevor i Podcast bilo je stvarno zabavno gledati. Publici i meni se jako svidio Logan Kim koji je portretirao Podcast dok je pružao lagane trenutke. Aura Paula Rudda da je glumac poznat po svojoj komičnoj ulozi također je dodatno poboljšala osjećaj za svjetlo. Međutim, puno istraživanja i razvoja likova je za mene imalo svoju lošu stranu, jer je smanjilo aktivnosti hvatanja duhova koje bi meni i publici trebali biti glavni dio filmova Istjerivači duhova: Naslijeđe. I unatoč nekim napetim scenama koje su počele u sredini do kraja, vjerojatno bi bilo još bolje da imamo više tih scena koje snimaju duhove. Srećom, film traje nešto više od 2 sata, tako da je imao dovoljno vremena da sve pokrije i nije bilo žurbe da se završi.

Ono što se meni najviše svidjelo je svakako tijekom posljednje trećine. Vrhunska borba s najvećim neprijateljem bila je nevjerojatna, posebno kada se čini da su sve nade izgubljene. Iako je bio jedan kratki dio koji je publici nije svidio, ali zato je pred kraj bio jedan jako emotivan i lijep trenutak koji smo jako voljeli, mislim da su uspjeli oprostiti tu scenu. Ovaj film ima jednu kreditnu scenu na sredini i jednu post-end kreditnu scenu za koju mislim da je bolje da je ne propustite. Oh, zapravo sam bio pomalo iznenađen što je film kategoriziran za sve uzraste.

Nazad u prošlost

Ali nakon što sam ga vidio, mogao sam razumjeti jer su glavne zvijezde zapravo djeca, a duhovi nisu bili toliko strašni (neki od njih čak su izgledali slatko). No, po mom mišljenju, još uvijek je bilo nekoliko trenutaka koji bi vjerojatno mogli uplašiti djecu, iako dijete koje je gledalo film zajedno s roditeljima i sjedi nekoliko mjesta pored nas, kao da ga nije bilo briga.

Sve u svemu, uživao sam u ovom Istjerivači duhova: Naslijeđe filmu. Zasigurno je donio puno nostalgičnih osjećaja pojavom zvijezda iz originalnih filmova, onih klasičnih protonskih paketa i zamki, plus nekoliko poznatih duhova (iako smo očekivali da ćemo ih vidjeti više). Postojala je čak i tema iz originalnog filma iz 1984. koju je pjevao Ray Parker Jr. da nam podigne raspoloženje. Gledanje u kinu s dobrim ozvučenjem također mi je pomoglo u zadovoljstvu. Dakle, ako vam se sviđaju originalni filmovi Ghostbusters, onda bi vam se vjerojatno svidio Istjerivači duhova: Naslijeđe jer se može smatrati izravnim nastavkom i mislim da je to lijepa počast Haroldu Ramisu koji je preminuo 2014. IMDB Ocjena Filma: 7,7/10

Istjerivači duhova: Naslijeđe Trailer Filma

Film Credits

“Istjerivači duhova: Naslijeđe” Film (Ghostbusters: Afterlife) 2021

Žanr

Fantazija, Avantura, Komedija, Filmovi 2021

Redatelj

Jason Reitman

Producent

Gil Kenan, Jason Reitman, Dan Aykroyd

Zemlja: United States, Kanada

Trajanje filma

2h 4min

Datum izlaska 04.11.2021 (svjetska premijera)

U kinima od /

Glavne Uloge Glumci

Carrie Coon kao Callie

Paul Rudd kao Grooberson

Finn Wolfhard kao Trevor

Mckenna Grace kao Phoebe

Logan Kim kao Podcast

Celeste O’Connor kao Lucky

Bill Murray kao Peter Venkman

Dan Aykroyd kao Ray Stantz

Ernie Hudson kao Winston Zeddemore

Annie Potts kao Janine Melnitz

Sigourney Weaver kao Dana Barrett Venkman

Bob Gunton kao The Ghost Farmer

J.K. Simmons kao Ivo Shandor

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave