Tuesday, June 22, 2021

IZUZETNO PUTOVANJE JEDNOG FAKIRA – The Extraordinary Journey of the Fakir 2018

IZUZETNO PUTOVANJE JEDNOG FAKIRA 2018
The Extraordinary Journey of the Fakir 2018

Žanr: Drama
Godina: 2018
Redatelj: Ken Scott
Producent: Luc Bossi, Jon Goldman
Glavne uloge: Erin Moriarty, Bérénice Bejo, Barkhad Abdi, Dhanush , Sarah-Jeanne Labrosse, Gérard Jugnot, Mar Sodupe, Seema Biswas, Christian Bronchart, Stefano Cassetti, Abel Jafri, Jeroen Van der Ven, Hearty Singh, Gandharv Dewan, Amruta Sant
Zemlja: Francuska, SAD
Trajanje filma: 01:32:00
Datum izlaska: 30.05.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H –
Hrvatska –
Srbija 13.09.2018

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

 

U Parizu čarolija ljubavi je moćnija negoli bilo gdje drugdje na svijetu. Istina ili fikcija? Siromašni mađioničar i pleter Aja iz malog indijskog sela pokazuju publici da, iako će se nešto dogoditi s mitom, prvenstveno ovisi o tome kakvu smo sudbinu odabrali.

Mali, nestašni Aja (Dhanush) živi s majkom negdje u Indiji i ima san – želi biti bogat. Ali kad je umrla njegova majka, sve se promijenilo. FAKIR koji pokušava zaraditi dovoljno novca za putovanje u Pariz, ali u konačnici će morati ići sam. Dok je kopao po svojim stvarima, otkrio je neke očeve poslove za koje nikad nije znao. Aja susreće najljepšu ženu koju je ikad vidio – Mary (Erin Moriarty). Nada se ljubavi, ali je frustrirana u trenutku kada Aja, koji ima samo lažnu notu u džepu, spava u jednom od Ikea kabineta. Pakiran je i isporučen diljem Europe. I ludo putovanje po zemljama i kontinentima može započeti!

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

IZUZETNO PUTOVANJE JEDNOG FAKIRA koji je bio zaglavljen u ormaru, snimljen je prema knjizi Romain Puertollas. Knjiga, u kojoj je, između ostalog, iskoristio svoje profesionalno iskustvo (radi kao analitičar na području ilegalne migracije), postao bestseler odmah nakon puštanja u prodaju. Da li takav uspjeh čeka francuski film koji je rođen pod vodstvom Ken Scotta, to je pitanje. Priča, opterećena dokazima čovječanstva i tragedije ilegalne migracije, ima jake trenutke, ali napreduje u prilično predvidljive i patetične točke.

Ali ovaj susret ugodnih osjećaja nije mogao biti učinjen bez povezanosti odabranog glumca s razlogom. Počevši od indijskog glumca Dhanusha, igrajući “Aja” što znači koza na francuskom. Ako je “IZUZETNO PUTOVANJE JEDNOG FAKIRA” njegov prvi pokušaj u svjetskoj klasici, on upravlja svojom ulogom dajući im dojam da je s lakoćom asimilirala. Dhanush je malo poznat općoj europskoj javnosti, jer su njegove implikacije u Indiji uglavnom povezane s Taminim kinima, paralelnim kinematografskim žanrom Bollywooda. Stoga se nadamo da će ovo postignuće imati zasluženi uspjeh i služiti kao odskočna daska za intenzivnije tumačenje. Bilo u Bollywoodu ili u inostranstvu.

Većina ostalih glumačkih članova nisu izuzetna osim Berenice Bejot (” The Redoutable “) i njezin kolega Barkhad Abdi (” Blade Runner 2049 “). Oni igraju svoje likove što ih čini privlačnim. Ali i temperamentna, dirljiva i učinkovita. Iznenađujuće, osobito misleći na neočekivanu i pažljivu izvedbu Bérénice Bejota. Što se tiče Gérad Jugnot (“To je lijep život kad razmišljam o tome”), njegov izgled ostaje jednostavno ugodan.

Zaključno, kinematografska transpozicija romana Romaina Puertolasaa izgleda prilično uspješno i usmjerena je na široku publiku. Mali Bollywood dodir će zabavljati više od jedne osobe, a muzička kompozicija dovoljno se uklapa u cijeli igrani film. Setovi (prirodni ili obnovljeni), kao i nošnje, dodaju neosporni šarm “IZUZETNO PUTOVANJE JEDNOG FAKIRA”. Međutim, ne očekujte fikciju s brojnim eksplozijama ili mučenjem heroja. Ali to omogućava da se zabavite kao par, jer gledaoci žele otkriti malo više Indije i jednostavno, za zabavu.

 

Titlovan Trailer Filma:

PRVI DOJAM

IZUZETNO PUTOVANJE JEDNOG FAKIRA - The Extraordinary Journey of the Fakir 2018 Zaključno, kinematografska transpozicija romana Romaina Puertolasaa izgleda prilično uspješno i usmjerena je na široku publiku. Mali Bollywood dodir će zabavljati više od jedne osobe, a muzička kompozicija dovoljno se uklapa u cijeli igrani film.

Mortal Kombat (2021) Recenzija Filma

Prvo izdanje Midway Games 1992. godine, Mortal Kombat je odmah stekao popularnost među ljubiteljima...

Godzilla vs Kong (2021) RECENZIJA Filma

Monsterverse koji je prvi put osnovan 2014. godine na Godzilli, od tada se proširio...

Deadly Illusions (2021) RECENZIJA Filma

Tijekom ovog vikenda nije bilo toliko filmova / serija kojima sam se zaista radovao...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU