Tuesday, May 21, 2024

IZUZETNO PUTOVANJE JEDNOG FAKIRA – The Extraordinary Journey of the Fakir 2018

Share

SUMIRANJE

IZUZETNO PUTOVANJE JEDNOG FAKIRA - The Extraordinary Journey of the Fakir 2018 Zaključno, kinematografska transpozicija romana Romaina Puertolasaa izgleda prilično uspješno i usmjerena je na široku publiku. Mali Bollywood dodir će zabavljati više od jedne osobe, a muzička kompozicija dovoljno se uklapa u cijeli igrani film.
- Advertisement -

IZUZETNO PUTOVANJE JEDNOG FAKIRA 2018
The Extraordinary Journey of the Fakir 2018

Žanr: Drama
Godina: 2018
Redatelj: Ken Scott
Producent: Luc Bossi, Jon Goldman
Glavne uloge: Erin Moriarty, Bérénice Bejo, Barkhad Abdi, Dhanush , Sarah-Jeanne Labrosse, Gérard Jugnot, Mar Sodupe, Seema Biswas, Christian Bronchart, Stefano Cassetti, Abel Jafri, Jeroen Van der Ven, Hearty Singh, Gandharv Dewan, Amruta Sant
Zemlja: Francuska, SAD
Trajanje filma: 01:32:00
Datum izlaska: 30.05.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H –
Hrvatska –
Srbija 13.09.2018

 

U Parizu čarolija ljubavi je moćnija negoli bilo gdje drugdje na svijetu. Istina ili fikcija? Siromašni mađioničar i pleter Aja iz malog indijskog sela pokazuju publici da, iako će se nešto dogoditi s mitom, prvenstveno ovisi o tome kakvu smo sudbinu odabrali.

Mali, nestašni Aja (Dhanush) živi s majkom negdje u Indiji i ima san – želi biti bogat. Ali kad je umrla njegova majka, sve se promijenilo. FAKIR koji pokušava zaraditi dovoljno novca za putovanje u Pariz, ali u konačnici će morati ići sam. Dok je kopao po svojim stvarima, otkrio je neke očeve poslove za koje nikad nije znao. Aja susreće najljepšu ženu koju je ikad vidio – Mary (Erin Moriarty). Nada se ljubavi, ali je frustrirana u trenutku kada Aja, koji ima samo lažnu notu u džepu, spava u jednom od Ikea kabineta. Pakiran je i isporučen diljem Europe. I ludo putovanje po zemljama i kontinentima može započeti!

IZUZETNO PUTOVANJE JEDNOG FAKIRA koji je bio zaglavljen u ormaru, snimljen je prema knjizi Romain Puertollas. Knjiga, u kojoj je, između ostalog, iskoristio svoje profesionalno iskustvo (radi kao analitičar na području ilegalne migracije), postao bestseler odmah nakon puštanja u prodaju. Da li takav uspjeh čeka francuski film koji je rođen pod vodstvom Ken Scotta, to je pitanje. Priča, opterećena dokazima čovječanstva i tragedije ilegalne migracije, ima jake trenutke, ali napreduje u prilično predvidljive i patetične točke.

Ali ovaj susret ugodnih osjećaja nije mogao biti učinjen bez povezanosti odabranog glumca s razlogom. Počevši od indijskog glumca Dhanusha, igrajući “Aja” što znači koza na francuskom. Ako je “IZUZETNO PUTOVANJE JEDNOG FAKIRA” njegov prvi pokušaj u svjetskoj klasici, on upravlja svojom ulogom dajući im dojam da je s lakoćom asimilirala. Dhanush je malo poznat općoj europskoj javnosti, jer su njegove implikacije u Indiji uglavnom povezane s Taminim kinima, paralelnim kinematografskim žanrom Bollywooda. Stoga se nadamo da će ovo postignuće imati zasluženi uspjeh i služiti kao odskočna daska za intenzivnije tumačenje. Bilo u Bollywoodu ili u inostranstvu.

Većina ostalih glumačkih članova nisu izuzetna osim Berenice Bejot (” The Redoutable “) i njezin kolega Barkhad Abdi (” Blade Runner 2049 “). Oni igraju svoje likove što ih čini privlačnim. Ali i temperamentna, dirljiva i učinkovita. Iznenađujuće, osobito misleći na neočekivanu i pažljivu izvedbu Bérénice Bejota. Što se tiče Gérad Jugnot (“To je lijep život kad razmišljam o tome”), njegov izgled ostaje jednostavno ugodan.

Zaključno, kinematografska transpozicija romana Romaina Puertolasaa izgleda prilično uspješno i usmjerena je na široku publiku. Mali Bollywood dodir će zabavljati više od jedne osobe, a muzička kompozicija dovoljno se uklapa u cijeli igrani film. Setovi (prirodni ili obnovljeni), kao i nošnje, dodaju neosporni šarm “IZUZETNO PUTOVANJE JEDNOG FAKIRA”. Međutim, ne očekujte fikciju s brojnim eksplozijama ili mučenjem heroja. Ali to omogućava da se zabavite kao par, jer gledaoci žele otkriti malo više Indije i jednostavno, za zabavu.

 

Titlovan Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

IZUZETNO PUTOVANJE JEDNOG FAKIRA - The Extraordinary Journey of the Fakir 2018 Zaključno, kinematografska transpozicija romana Romaina Puertolasaa izgleda prilično uspješno i usmjerena je na široku publiku. Mali Bollywood dodir će zabavljati više od jedne osobe, a muzička kompozicija dovoljno se uklapa u cijeli igrani film.IZUZETNO PUTOVANJE JEDNOG FAKIRA - The Extraordinary Journey of the Fakir 2018