Wednesday, June 19, 2024

Izvještaj – The Report (2019) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

U ovoj produkciji nema puno toga, a nema ni zaokreta. Produkcija je zanimljiva koja baca malo svjetla na prilično … kontroverzan trenutak u američkoj povijesti.
- Advertisement -

Izvještaj (2019)
The Report

Žanr: Triler | Drama
Godina: 2019
Redatelj: Scott Z. Burns
Producent: Scott Z. Burns
Glavne uloge: Adam Driver, Annette Bening, Jon Hamm, Sarah Goldberg, Michael C. Hall, Douglas Hodge, Fajer Kaisi, Ted Levine, Jennifer Morrison. Tim Blake Nelson, Linda Powell, Matthew Rhys, T. Ryder Smith, Corey Stoll, Maura Tierney
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:59:00
Datum izlaska: 07.11.2019 (svjetska premijera)

U filmu THE REPORT (Izvještaj) , Adam Driver glumi Daniela Jonesa, zaposlenika u kongresu koji je dodijeljen da istraži i stvori izvještaj o metodama ispitivanja CIA-e nakon napada 11. rujna. Annette Bening portretira Dianne Feinstein kojoj Daniel služi.

Izvještaj Filmske Recenzije

Projekt započinje kao relativno redovit zadatak za Daniela, ali ubrzo mu postaje opsesija. Ovo zauzvrat privlači pažnju medijskih ličnosti, ostalih članova Kongresa i same CIA-e. Komplicirana mreža političkih igrača daje svoj utjecaj na ovo izvješće, ali nitko ne igra kritičniju ulogu od Feinsteina. To ostavlja glumce izgubljenim, posebno Jon Hamma kao Denisa McDonough-a, koji se pojavljuje u samo tri ili četiri scene. Dodatna propuštena prilika bio bi nedostatak usredotočenosti na ostatak Jonesovog tima.

Tim se izvorno sastoji od tri djelatnika s republikanske strane Kongresa i tri djelatnika s demokratske strane. Međutim, trojica republikanaca nikada nisu ni imenovana i gotovo ih se odmah spuštaju sa slike. Dvojica dodatnih demokrata imaju nešto veći razvoj, ali oni su uglavnom nedovoljno iskorišteni. Jedini drugi lik koji se najviše usredotočio je Feinstein, Bening u ovoj ulozi ne radi loše, ali to jednostavno nije osobito oduzimajući dah.

Produkcija je zanimljiva koja baca malo svjetla na prilično … kontroverzan trenutak u američkoj povijesti. Iza ove priče stoji apsolutno dnevni red, a nema tog pokušaja da se sakrije taj dnevni red. Bez obzira podudara li se ovaj dnevni red s vlastitim predrasudama gledatelja, očito će to imati veliki utjecaj na to je li ovaj film ugodan za gledanje ili ne.

Izvještaj Zaključak:

U ovoj produkciji nema puno toga, a nema ni zaokreta. O tome se ne radi o ovom filmu, točno znamo koja su djela počinjena i znamo tko su ljudi koji su ih činili. Ovdje se radi o razbijanju staklene torbe koja sadrži otvorenu tajnu. Ovo je djelotvorna priča koja nudi optužnicu za brojne vlasti koja uključuje optužbe i za nesposobnost i nemoral. Koliko su precizni ovi prikazi, nije poznato, ali kao samostalna pripovijest ova produkcija ostvaruje svoj cilj ispričati prilično fascinantnu priču. IMDB Ocjena Filma 7/10

Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

U ovoj produkciji nema puno toga, a nema ni zaokreta. Produkcija je zanimljiva koja baca malo svjetla na prilično … kontroverzan trenutak u američkoj povijesti.Izvještaj - The Report (2019) Recenzija Filma