Monday, July 1, 2024

Judy (2019) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Na kraju, "Judy" je izuzetan film koji će vas ostaviti u suzama. Kao netko kome je bilo teško pomaknuti se nakon završetka kreditnih scena, film nekako uspijeva ostati s vama duže nego što možda predviđate. Boja filma, montaža, režija, kostimi i izbor pjesama bili su besprijekorni od početka do kraja.
- Advertisement -

Judy (2019)

Žanr: Biografski | Historiski | Drama
Godina: 2019
Redatelj: Rupert Goold
Producent: Tom Edge, Peter Quilter
Glavne uloge: Bella Ramsey, Renée Zellweger, Jessie Buckley, Rufus Sewell
Zemlja: Engleska
Trajanje filma: 01:58:00
Datum izlaska: 26.09.2019 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 24.10.2019.
Hrvatska 24.10.2019.
Srbija 24.10.2019.

Svi smo jednako odgovorni za ono što se događa s našim voljenim umjetnicima. Sve je to zbog naše nestrpljivosti, oštrih zahtjeva da se oni izvode, pružaju nam zabavu, čak i ako je to posljednja stvar koju žele ikada u svom životu. Da „Vox Lux“ nije dobar primjer toga, možda bi se osvrnuli na ono što se dogodilo s Elvisom Presleyjem, Amy Winehouse, Whitney Houston i mnogim drugima. Njihova ovisnost o drogama ili teški alkoholizam doveli su ih do kraja života. Ali zapamtite, nijedan od njih ne bi bio pod velikim pritiskom da razumijemo, tako da ih voditelji ne bi povukli na pozornicu kad je jedino mjesto koje im je trebalo biti krevet za odmor.

Judy Filmske Recenzije

“Judy” prati legendarnu Judy Garland (Renée Zellweger) posljednju godinu njenog života prije nego što je došla do kraja, rasprodane koncerte u Londonu, svoj peti brak, alkoholizam, djetinjstvo i kako ju je studio iskorištavao sa svim nezamislivim ograničenjima koja ostavljaju trag u njenom životu. I, naravno, njezine nevolje s bivšim suprugom Sidney Luft (Rufus Sewell) zbog skrbništva nad svojom djecom i financijske krize. Što je još važnije, riječ je o istinskom izvođaču koji joj je dao sve za pozornicu, publiku, glazbu i nema zauzvrat ništa od stvarnosti.

Film započinje s glumačkim trenerom koji je s mladom Judy dok se sprema za ulogu Dorothy u filmu “Čarobnjak iz Oza”. Tada pronalazimo već poznatu Judy sa svojom djecom koja se ne može prijaviti u njezin hotel zbog novca. Nema druge mogućnosti, moli Sida da joj pomogne, na kraju ostavi s njim svoju djecu kako bi mogla otputovati u London kako bi zaradila dovoljno novca za osvajanje skrbništva nad svojom djecom. Međutim, nakon što je stigla u London kako bi nastupila na rasprodatim predstavama, Judy se ne može držati podalje od alkohola i nastavlja se boriti protiv svojih demona, dok nestrpljiva publika ne ostavlja šansu nego zahtijeva od nje da se potrudi da ih zabavi.

Razijja ton filma

U režiji Ruperta Goolda, „Judy“ je savršen primjer snažnog naglašavanja straha od vrlo talentirane osobe koja je mislila da će ona biti zaboravljena što prije. Boji se, pa je u žurbi da ne razočara svoje obožavatelje. Međutim, jedan određeni prizor objašnjava zašto u životu nikada nismo zaslužili da imamo talent poput Judy. Primjerice, kad je bila jako opijena i srušila se odmah na pozornici, nitko joj se nije obratio s pitanjem da li joj treba pomoć; fanovi su, s nedostatkom empatije, bili nezadovoljni što je Judy na zemlji i počeli su joj vikati kao da imaju pravo na to.

Kad god se umjetnik na pozornici izgubi emocionalno i fizički, ipak pokušava iskoristiti svaki centimetar svog tijela. Zbog potpisanog ugovora koji pojedinci ne mogu raskinuti. Tako je lako predvidjeti budućnost te osobe koja uopće ne izgleda dobro. Sve to ne bi bilo moguće snimiti da nije bilo fenomenalnog performansa sjajnog Renée Zellwegera. Koja je ne samo utjelovila Judy Garland, nego je dala zaslužan glas na koji se mora obratiti pažnja. Zellwegerovo samopouzdanje krade svaki prizor; nikad ne propušta ni malu priliku da istakne veličinu Judy Garland svojim nastupom koji je zaslužan za Oscara. Nikada nije bilo dvojbe s čime se bavimo – a Zellweger je, povrh svoje igre, ono što mnoge glumice ne bi napravile – uhvatila svakog problematičnog umjetnika bilo koje generacije za koju obožavatelji nisu mogli pružiti potporu.

Judy Zaključak:

Na kraju, “Judy” je izuzetan film koji će vas ostaviti u suzama. Kao netko kome je bilo teško pomaknuti se nakon završetka kreditnih scena. Film nekako uspijeva ostati s vama duže nego što možda predviđate. Boja filma, montaža, režija, kostimi i izbor pjesama bili su besprijekorni od početka do kraja. Doista, ne trebate biti revolucionarni da biste ga smatrali jednim od najboljih bioplika godine. Jer on je toliko dirljiv i dubok koliko bi mogao dobiti snažnu poruku u sebi – ne uzimajte svog voljenog umjetnika zdravo za gotovo. Ako vidite da pada dolje, idite i pružite joj ruku. Kad poštujemo umjetnost, tada bismo se trebali diviti onome koji je i sam predaje. Ako ne možemo, možda bismo trebali promijeniti svoju sklonost nečem drugom. IMDB Ocjena Filma: 7.2/10

Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Na kraju, "Judy" je izuzetan film koji će vas ostaviti u suzama. Kao netko kome je bilo teško pomaknuti se nakon završetka kreditnih scena, film nekako uspijeva ostati s vama duže nego što možda predviđate. Boja filma, montaža, režija, kostimi i izbor pjesama bili su besprijekorni od početka do kraja.Judy (2019) Recenzija Filma