Thursday, January 27, 2022
HomeCrimeKralj Lopova - King of thieves (2018) Recenzija

Kralj Lopova – King of thieves (2018) Recenzija

-

Kralj Lopova (2018)
King of thieves

Žanr: Krimi | Drama
Godina: 2018
Redatelj: James Marsh
Producent: Joe Penhall, Mark Seal
Glavne uloge: Michael Caine, Michael Gambon, Charlie Cox, Ray Winstone, Jim Broadbent, Tom Courtenay, Francesca Annis, Paul Whitehouse. Kellie Shirley, Martha Howe-Douglas, Bernardo Santos, Fran Targ, Deborah Rock, Keely Cat Wells, Nathanjohn Carter
Zemlja: Engleska
Trajanje filma: 01:48:00
Datum izlaska: 14.09.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H –
Hrvatska –
Srbija 25.10.2018

 

Kralj Lopova Filmska Recenzija

Gledajući izvještaje o vijestima i pojedinosti o Hatton Garden Heistu, nije teško vidjeti zašto se filmski producenti pričvršćuju, samo da ispričaju priču o jednoj od najzanimljivijih provala u britanskoj povijesti. Ne samo to, događaji su savršeno za konvencionalni heist film, pa zato sam pručavao pljačkaške filmove prije nego što sam vidio KING OF THIEVES. U mnogim retrospektivama KING OF THIEVES živi do tih konvencija, puno je truda uloženo da se ovaj film osjeća kao klasični pljačkaški film, međutim, osjećaj je sve što dobivamo, jer ispod površine je šuplji film.

Inspiriran događajima pljačke Hatton Garden-a iz 2015. godine i ne smije se miješati s prošlogodišnjim Hatton Garden Jobom, King of Thieves okuplja neke glumačke autoritete Britanije kako bi prikazao navodno precizniji prikaz zloglasne pljačke od prošlogodišnje ponude.

Grupa starih školskih zločinaca podsjećaju na njihove slave dane prije nego što krenu u priliku života; pljačkajući Hatton Garden Jobo koji im je ponudio Charlie Cox Basil, stručnjak za sigurnost. Budući da pljačka napreduje u pohlepu, paranoja i prijevara kombiniraju se kao napetost unutar bande prijeti da ih sve otkrije, a pojedinačni dnevni redovi se otkrivaju.

King of Thieves je film koji se ne može potpuno odlučiti kojem žanru pripada i ima skriptu koja ne iskorištava bogatstvo glumačke sposobnosti u svojoj milosti. Otvaranje ima određenu Guy Ritchie atmosferu, a isječci iz prethodnih filmova glumaca koji prikazuju svoje zločinačke pothvate gotovo dokumentarnim načinom, pametan je potez, ali nije priličan pogodak. Doista, jedna scena koja prikazuje glavne igrače u njihovoj mladosti leži i ne čini ništa drugo nego dokazuje da su većina njih bili u boljim filmovima od ovog.

Glumci

Većina glumaca radi pristojan posao. Osobito Jim Broadbent kao neukrotiv Terry i Michael Gambon kao ogradu Billy the Fish, iako je Gambon za malo više nego strijelac u vrlo kratkoj ulozi. Michael Caine je pouzdan kao i uvijek, Ray Winstone (iznenađenje) Ray Winstone, Tom Courtenay je Tom Courtenay dok su Charlie Cox i Paul Whitehouse savršeno u redu za nezaboravne uloge.

Likovi se ne istražuju gotovo dovoljno. Skripta je opasna za parodiju, jer verbalni sparing između određenih članova Cockneyove posade rezultira kaskadom “prijelaza” i “kaša”. Postoji lijepa zabluda između ovih starih dijamanata i nekih iskreno smiješnih trenutaka, ali to nije sasvim dovoljno.

Kralj Lopova je izgubljena prilika i krivica zbog toga što nije bio dobar kao što je to mogao biti. Zabavljaju se na mjestima i održavaju zajedno iskusni ansambl, ali pravi zločin ne koristi sve ove zvijezde. IMDB OCJENA: 6.0/10

 

Trailer Filma:

Rezime - Sažetak

Kralj Lopova - King of thieves (2018) je izgubljena prilika i krivica zbog toga što nije bio dobar kao što je to mogao biti. Likovi se ne istražuju gotovo dovoljno. Skripta je opasna za parodiju, jer verbalni sparing između određenih članova Cockneyove posade rezultira kaskadom.
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts