Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeDramaKrhotine žene - Pieces of a Woman (2020) Recenzija Filma

Krhotine žene – Pieces of a Woman (2020) Recenzija Filma

Najjači element prezentacije Krhotine žene očito dolazi iz kvalitete glumačkog odjela. Nažalost, nakon prvog poluvremena koje je privuklo pažnju, Krhotine žene počeli su se pojavljivati ​​s klimavim pričama.
- Advertisement -

Ime redatelja filma Krhotine žene Kornéla Mundruczóa mnogim ljubiteljima svjetskog filma možda ne zvuči poznato. Unatoč tome, filmovi mađarskog redatelja posjetili su razne prestižne filmske festivale, od Canneskog do Sundance Film Festivala. Film koji je objavio 2014. godine, White God, čak je osvojio Prix Un Certain Regard sa 67. filmskog festivala u Cannesu, kao i odabir da predstavlja Mađarsku kako bi se natjecao u kategoriji najboljeg stranog filma na 87. godišnjoj dodjeli Oskara.

Prvi su put režirali film na engleskom jeziku. S scenarijem priče koju je napisala Kata Wéber – koja je prethodno surađivala s Mundruczóom na scenariju filma White God – Pieces of Woman adaptirana je iz scenske igre Mundruczóa i Wébera, čija je sama priča inspirirana njihovim životnim iskustvima kao par koji je pobacio dijete.

- Advertisement -

Pieces of Woman otvara se napetoj, dramatičnoj prvoj polovici pripovijedanja, koja će također moći natjerati svaku publiku da zadrži pogled, kao i svoje osjećaje. Martha Weiss (Vanessa Kirby) uskoro će roditi svoju prvu kćer kao rezultat veze sa svojim ljubavnikom Seanom Carsonom (Shia LaBeouf). Oboje su se odlučili na porođaj kod kuće kojem će pomagati babica Eva Woodward (Molly Parker). U početku je postupak isporuke koji je poduzela Martha Weiss tekao kao obična dostava. Međutim, tragedija se dogodila nedugo nakon što se dijete rodilo. Djevojčica je teško disala, a kasnije je umrla. Očito je da je bol ostavila duboku ranu na Marthi Weiss. Bol koja se tada nije mogla riješiti polako je negativno utjecala na odnos koji je Martha Weiss imala sa svojim ljubavnikom i onima oko nje.

Krhotine žene Filmske Recenzije

Doduše, prva polovica priče o Krhotine žene, koja govori o procesu rođenja lika Marthe Weiss i koja se bez pauza predstavlja više od 20 minuta, u stanju je stvoriti dojam stvarne nelagode. Doista, Mundruczó je za ovu dugu scenu pružio dramu nalik sceni – od postavljanja i kretanja kamere do kompozicije interakcija koje postoje između likova koji su sudjelovali u sceni. Ovaj uspješan dodir stvara snažan intimni dojam. Brutalno, ali vrlo, vrlo učinkovito. Intenzitet koji se stvara tijekom scene također može natjerati publiku da malo zaboravi na likove koje ne poznaje, ali čija priča slijedi. Podržani prekrasnim izvedbama Kirbyja, LaBeoufa i Parkera, emocionalna struktura priče počinje se graditi od početka filmskog pripovijedanja.

Nažalost, nakon prvog poluvremena koje je privuklo pažnju, Krhotine žene počeli su se pojavljivati ​​s klimavim pričama. Naoružani gomilom sukoba koji proizlaze iz narušenog odnosa dva glavna lika, odnosa dva glavna lika i lika Elizabeth Weiss (Ellen Burstyn), koja je majka lika Marthe Weiss, sve do parnica koje su njih dvoje pokrenuli osjećaju se glavni likovi protiv lika Eve Woodward, Mundruczóa, poteškoće u određivanju fokusa priče, kao i pružanje cjelovitog istraživanja o tim sukobima. Kao rezultat toga, kao što naslov ovog filma pokazuje, sukobi koji se pojavljuju u ovom filmu češće se vide kao fragmenti priče koji nikada ne mogu stvoriti potpunu narativnu vezu. To ne mora nužno dovesti do pada kvalitete cjelokupne priče filma, ali zasigurno čini da se mnogi dijelovi osjećaju bez emocionalnog dodira.

Najjači element prezentacije Krhotine žene očito dolazi iz kvalitete glumačkog odjela. Svaki glumac donosi svoju najbolju glumačku predstavu kako bi oživio svaki lik koji glume. Gotovo besprijekorno. S njezinim likom prikazanim kroz toliko emocionalnih putovanja i prepreka, Kirbyina pojava definitivno je predstava koja se najviše ističe. Srećom, Kirby nikada nije zarobljena u tome da od njenog lika napravi figuru koja se čini puna emocionalnih ispada i umjesto toga izvršava je kao proračunat lik, tako da se razina osjećaja koji taj lik polako može ugraditi u umove svakog oka koje prati priča. Kemija koju je predstavila s LaBeoufom također se činila uvjerljivom, što je razdor između dva lika kojima su glumili bilo još bolnije svjedočiti. Burstyn, Parker i Sarah Snook također su sjajno izgledale u svojim sporednim izvedbama. IMDB Ocjena Filma: 7.1/10

Krhotine žene (2020)
Pieces of a Woman

Žanr: Drama
Godina: 2021
Redatelj: Kornél Mundruczó
Producent: Kata Wéber
Glavne Uloge Glumci: Vanessa Kirby, Shia LaBeouf, Ellen Burstyn, Sarah Snook, Molly Parker, Jimmie Fails, Iliza Shlesinger, Benny Safdie
Zemlja: Canada | Hungary | USA
Trajanje filma: 126 min
Datum izlaska: 30.12.2020 (svjetska premijera)
U kinima od : //

Trailer Filma Krhotine žene:

- Advertisement -
Najjači element prezentacije Krhotine žene očito dolazi iz kvalitete glumačkog odjela. Nažalost, nakon prvog poluvremena koje je privuklo pažnju, Krhotine žene počeli su se pojavljivati ​​s klimavim pričama. Krhotine žene - Pieces of a Woman (2020) Recenzija Filma