Wednesday, July 24, 2024

Locke 2014 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Locke (2014)
Locke

Žanr: Drama, Triler
Godina 2014
Redatelj: Steven Knight
Glavne uloge: Tom Hardy, Ruth Wilson, Andrew Scott
Trajanje filma : 01:25:00
Datum izlaska :  25. Travanj 2014.Ivan Locke je posvećeni suprug, otac i poslovođa koji je napravio jednu grešku. Putujući ka Lonodonu u svom automobilu, primit će jedan neobičan poziv.

Kada film želite gledati s društvom, tada se uključuje vaša ona najizbirljivija strana u vama i ne smijete pogriješiti. A pak, znate onu, čovjek uči dok je živ tako da, stalno se griješi. Pa i odabir lošeg filma je greška.

Prije nego što pogledam svaki film, normalno je da malo istražim, pogledam trejler, kritike, evenutalno komentare onih koji su ga već pogledali, pa sam tako i nikako drugačije, postupio i s ovim filmom. Naišao sam negdje, neko je napisao ”nešto poput Telefonske govornice”. Nisam dugo razmišljao i ta me rečenica odmah kupila. Možda neko ne zna kakav je taj film, Telefonska Govornica, odnosno Phone Booth, sa Colinom Farellom u glavnoj ulozi, ali dovoljno je reći da je to Gospodar Prstenova klaustrofobičnih filmova i filmova čija se radnja odvija na samo jednom mjestu. Nisu se tako lako smijeli poigrati sa poređenjem jer su onda moja očekivanja bila povisoka, no u prvih 20-ak minuta filma, shvatio sam zapravo šta gledam. Gledam jedno psihološko propadanje čovjeka, koji je napravio puno pogrešaka u životu i sad ga život kažnjava. Ništa novo i ništa što mi se gledalo u tom periodu, tako da već možete zaključiti da mi se ovaj film nije svidio. Da ne pomislite možda da mi se film nije svidio zato što je bio suprotno od onog što sam očekivao, usporedit ću vam ga sa filmom o ajkuli koja kruži oko dvije osobe koje su jednostavno zaglavile na sred mora. Riječ je o filmu ‘Open Water’ i ko je gledao taj, shvatit će kakav je ovaj. Očekujete čitavo vrijeme neki prijelom radnje, nešto što će ubrzati tempo filmu, ali ništa. Odličan nastup Tom Hardya, zasjenila je loše razrađena ideja. Nekako me je film, čitavom atmosferom i pristupom, podsjetio na ovogodišnji ‘Enemy’ sa Gyllenhalom u glavnoj ulozi, koji mi se, bez obzira što ima tu neku psihološku radnju, zaprepletenost i ono što volim riješavati dok gledam film, nije svidio.

Ocjena na IMDb.com mu je odličnih 7,4/10 a na Tomatoesima takođe odličnih 89%. Reditelj filma je Steven Knight, reditelj filma ‘Iskpuljenje’ i scenarita filmova kao što su ‘Dirty Pretty Things” i ”Ruska obećanja”. Film je u američkim kinima zaradio nešto više iznad 1og miliona dolara.

Vama je na raspolaganju, između svega, i moje mišljenje koje je čisto objektivno i valjda Vam bude dovoljno vjerodostojno pa odlučite, iz čista mira, preći na neki drugi film a ovaj u širem luku zaobići.

Ocjena:7/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave