Tuesday, May 24, 2022
HomeBiographyLyndon B. Johnson - LBJ 2016 Recenzija Filma

Lyndon B. Johnson – LBJ 2016 Recenzija Filma

-

Lyndon B. Johnson (2016)
LBJ

Žanr: Biografski, Drama
Godina: 2016
Redatelj: Rob Reiner
Producent:  Joey Hartstone
Glavni Uloge: Jennifer Jason Leigh, Woody Harrelson, C. Thomas Howell, Bill Pullman, Jeffrey Donovan, Michael Mosley. Kim Allen, Rich Sommer, Richard Jenkins, Michael Stahl-David, Wallace Langham. Travis Wester, Brian Stepanek, Doug McKeon, Joe Chrest
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:38:00
Datum izlaska: 09.09.2016 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H –
Hrvatska 01.03.2018
Srbija –

 

Više od 50 godina nakon njegove smrti, predsjednik John Kennedy baca sveprisutnu sjenu nad Lyndonom Bainesom Johnsonom kao zvjezdanim političarom i predsjednikom sa značajnim postignućima. Dio razloga je i prezentacija – JFK je bio lider priča izravno od modnih časopisa, a LBJ je bio vulgarni protivnik stripa koji je gledao i govorio smiješno. Svaki je prikazan na filmu nekoliko puta i iz različitih perspektiva.

Woody Harrelson i njegova protetika lica igraju LBJ, a gospodin Harrelson čini se da uživa u zamahu i emocionalnom rasponu titulara. Njegova izvedba je jednostavno najbolji dio slike. Snažan, vulgaran, smiješan, strastveni i nepredvidljiv, Harrelson čini se da nestaje u ulozi gotovo bez napora i njegov odličan posao pomaže u prevladavanju nekih nesretnih šminki. Umjesto da gubi vrijeme u priči od rođenja do smrti, Reiner se mudro usredotočuje na LBJ-ove godine s Kennedvima, definiranim svađanjem i naposljetku ljutitim Texan koji se bavi nekim od najvažnijih zakona JFK-a. Ono što ovaj film razlikuje od ostalih je zagrljaj komičnih elemenata – pojačan i izvedbom i scenarijem Joeyja Hartstonea. Čini se čudnim (pomalo neugodnim) imati toliko mnogo smijeha u filmu u kojemu je pozadina zloglasna predsjednička kola iz 1963., a kasnije atentat.

Redatelj Rob Reiner predstavlja LBJ u svojoj gruboj i jezivoj slavi, ali također pokazuje i krajnjeg političara – čovjeka koji je stalno pregovarao. Zastrašivanje je uvijek bilo dio LBJ motiva. Film učinkovito prikazuje taktike koje su John i Bobby Kennedy ( Jeffrey Donovan, Michael Stahl-David ) iskoristili da izađu iz LBJ-ovih jedara nakon izbora.

Postoje reanimacije u cijelom filmu koje nas vraćaju usred ikoničnih slika zarobljenih u naše uspomene … po autoputu nakon snimanja, scene u Parklandu i psovanje u Air Force One s Jackie još uvijek nosi njezino krvavo obojeno Chanel odijelo. Ovo je bilo nevjerojatno vrijeme u našoj povijesti, budući da je nacija bila emocionalno razbijena. Zbog toga se velik dio filma čini nepovezan ili pogrešan. Previše (ili možda i nije dovoljno) pažnja je na napetoj vezi LBJ-a s senatornikom Richardom Russellom ( Richardom Jenkinsom ), jednog od najrazumnijih ljudi koji smo vidjeli na ekranu. Njihova rasprava o rasnim odnosima dok se poslužuje večera od strane crne žene je izvan neprijatnosti – ali još uvijek nekako previše fatalna.

Vecina filma prati LBJ-a

Većina filma potroši se u vrijeme LBJ-a kao senatora i potpredsjednika. Samo je konačni čin bio taj koji se tiče njegovog poznatog umrežavanja nakon što se uzdiže u Predsjedništvo. Nakon čega je cijeli fokus na Zakonu o građanskim pravima. Tijek filma izgleda pomalo odsutan, iako će većina uživati ​​u gledanju Harrelsonove izvedbe. Posebno kada je uparen s Lady Bird Birdom Jennifer Jason Leigh . Zajedno, njih dvoje su skoro spasili scenario.

Ocjena Filma:3/5

IMDB Ocjena Filma: 6,2/10

Titlovan Trailer Filma:

 

Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts