Wednesday, June 19, 2024

Malcolm & Marie (2021) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Washington i Zendaya su jedina dva glumca u Malcolmu i Marie i na sreću više su nego dorasli zadaći da film nose na svojim ramenima. Levinsonov scenarij pametno se izvodi jer kontinuirano pogađa publiku.
- Advertisement -

Malcolm & Marie služi kao moćan izlog za svoje dvije zvijezde, a Washington i Zendaya scenarij podižu do uvjerljivih rezultata.

Kad je pandemija kovirusa prošle godine natjerala Hollywood da se ugasi, jedan od mnogih pogođenih projekata bila je sezona Euforije 2. Umjesto da sjedi i čeka da se stvari poprave, tvorac Sam Levinson odlučio je pronaći način da napravi nešto drugo tijekom pandemije . Krajnji rezultat je novi film Malcolm & Marie, koji ponovno okuplja Levinsona s njegovom zvijezdom euforije Zendayom. Također, privukavši talente Johna Davida Washingtona, postojalo je određeno zanimanje da se vidi kako će to ispasti. Ne samo da uparuje dvije najsjajnije nove zvijezde u industriji, to je bio i jedan od prvih pokušaja produkcije filma usred trajne zdravstvene krize. Film služi kao moćan izlog za svoje dvije zvijezde, a Washington i Zendaya scenarij podižu do uvjerljivih rezultata.

Malcolm & Marie Filmske Recenzije

Malcolm & Marie dolazi dok se Malcolm (Washington), filmski redatelj, i njegova djevojka Marie (Zendaya) vraćaju kući nakon premijere najnovijeg Malcolmova filma. Posebno je dobre volje jer se činilo da publika uživa u njegovom radu, uspoređujući Malcolma i autore poput Spikea Leeja i Barryja Jenkinsa. Unatoč događaju koji je protekao izuzetno dobro, Marie ne dijeli Malcolmovo slavljeničko raspoloženje. Slijedi povratak koji se proteže na ostatak noći, dok dvoje ljubavnika gule mnoge slojeve svoje veze.

Zbog toga što je napravljen tijekom najranijih dana pandemije, postojala su očita ograničenja i ograničenja za Malcolm & Marie (odvija se u cijelosti na jednom mjestu). Čak i uz ovo, Levinson je u mogućnosti pronaći način da maksimalno iskoristi situaciju u smislu tehničkog snimanja filma. Njegove snimljene skladbe ističu se kao sredstvo vizualnog pripovijedanja, prenoseći ključne podatke o likovima koji su neophodni da bi se razumjeli svi detalji i pripovijesti. Prednost je i crno-bijela prezentacija. Malcolmu i Marie daje bezvremensku kvalitetu, kao da bi se mogla postaviti u bilo koje doba (unatoč suvremenim referencama koje su zaokupljene cijelim scenarijem). Oni koji gledaju znat će u kojim su okolnostima snimljeni Malcolm & Marie, ali sam film na to ne privlači pažnju, dopuštajući gledateljima da samo gledaju i uživaju u filmu.

Gluma karijere

Washington i Zendaya su jedina dva glumca u Malcolmu i Marie i na sreću više su nego dorasli zadaći da film nose na svojim ramenima. Oni čine film toliko zadivljujućim, zahtijevajući pažnju gledatelja tijekom cijelog vremena. Njihove izvedbe pomažu u nadopunjavanju Levinsonovog scenarija, pružajući daljnje sjenčanje i dubinu njihovim likovima što nije nužno na stranici. Washington i Zendaya međusobno imaju izvrsnu kemiju, pa ih je lako kupiti kao dugogodišnji par koji izražava svoju frustraciju jedno drugome. Ističu se i verbalnim sparingom koji se odvija i mirnijim trenucima u kojima se međusobno razigravaju i publici daju ukus romantike koju imaju njihovi likovi. Malcolm & Marie kasno sudjeluju na ovogodišnjoj utrci za Oscara, ali Washington i Zendaya zaslužuju nominacije jer se ovo svrstava među najbolje poslove koje su obavili u svojoj karijeri.

Levinsonov scenarij pametno se izvodi jer kontinuirano pogađa publiku otkrićima koja u stvarnom vremenu rekontekstualiziraju odnos Malcolma i Marie. Počinje s relativno malom idejom i snježnim grudama odatle, gradeći se sve više i više kako film prolazi. Budući da je Levinson bio toliko ograničen onim što može učiniti pucajući na Malcoma i Marie, on postaje žrtvom kazivanja, a ne pokazivanja. Međutim, to je u ovom slučaju oprostivo i ne zadržava film previše. Postoje scenariji u kojima se čini da i sam Levinson izražava svoje frustracije stanjem u industriji, a ta opažanja neće proći sa svima (posebno ona koja Levinson cilja), ali svejedno mogu stvoriti zanimljivu hranu za razmišljanje. Teško je vidjeti da isti scenarij radi jednako dobro kao i drugi glumci u ulogama, iako je pisanje još uvijek snaga.

Zaključak:

Sve u svemu, Malcolm i Marie pokazali su se onako dobro kao što su se svi mogli nadati, posebno s izazovima snimanja u prvim danima pandemije CO-19. Zbog toga treba pohvaliti Levinsona i njegovu glumačku ekipu jer su uspjeli pronaći način kako najbolje iskoristiti nesretnu situaciju. Malcolm i Marie ne planiraju postati jedan od ovogodišnjih glavnih kandidata za Oscara (Netflix ima i druge naslove kojima daju prednost u utrci), ali to ne znači da film nije vrijedan gledanja. Za sve koji su ljubitelji Washingtona ili Zendaye ili su samo znatiželjni vidjeti kako se odigrava vezana drama proizvedena pandemijom, za Malcolm i Marie vrijedi čekati u redu na strimeru kada izađe. IMDB

Malcolm & Marie (2021)

Žanr: Drama | Romansa
Godina: 2021
Redatelj: Sam Levinson
Producent: Sam Levinson
Glavne uloge: Zendaya, John David Washington
Zemlja: USA
Trajanje filma: 106 min
Datum izlaska: 05.02.2020 (svjetska premijera)
U kinima od : //

Trailer Filma Malcolm & Marie

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Washington i Zendaya su jedina dva glumca u Malcolmu i Marie i na sreću više su nego dorasli zadaći da film nose na svojim ramenima. Levinsonov scenarij pametno se izvodi jer kontinuirano pogađa publiku. Malcolm & Marie (2021) Recenzija Filma