Marija Magdalena
Marija Magdalena 2018 Opis i Radnja Filma

Marija Magdalena (2018)
Mary Magdalene

Žanr: Drama
Godina: 2018
Redatelj: Garth Davis
Producent: Helen Edmundson, Philippa Goslett
Glavne uloge: Rooney Mara, Joaquin Phoenix, Chiwetel Ejiofor, Ariane Labed, Ryan Corr, Tahar Rahim. Sarah-Sofie Boussnina, Lubna Azabal, Lior Raz, Shira Haas. Hadas Yaron, Tsahi Halevi, Tawfeek Barhom, Charles Babalola, Uri Gavriel
Zemlja: Engleska
Trajanje filma: 2h
Datum izlaska: 26.02.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 29.03.2018.
Hrvatska 29.03.2018.
Srbija 29.03.2018.

 

Prije Uskrsa približavamo se kinu koji želi reći “pravu priču” Marije Magdalene i ispraviti njezinu reputaciju kao prostitutke, koja je već stoljećima pogrešna. Do prije dvije godine Vatikan je očistio njezino ime. U ovom filmu ne očekujemo da je vidimo kao grešnika ili Isusovog pratioca, već čistu dušu, sljedeći njezino uvjerenje. I uz takvu dozu emancipacije, ova verzija zasigurno će privući feministe.

Obitelj Rooney Mara u malom ribarskom mjestu više ne zna što da radi s tvrdoglavom djevojkom. Ne želi se udati za nikoga koga izaberu, odbija se podmiriti za obični život. Još se nada da je sudbina za nju napravila nešto više od rađanja djece i upravljanja mrežama. Kao što Isus Nazaret ( Joaquin Phoenix ) hoda okolo sa svojom vrstom, njegove pripovijesti i djela stižu do nje toliko da ostavlja sve što je ikada upoznala i pridružuje mu se. Prati Isusove korake u Jeruzalemu, gdje je sve privučeno neizbježnom kraju. Usput, s njim se približava (u svim častima) i, za razliku od apostola, uskoro će shvatiti riječi svog učitelja. Dovoljna je poznata pripovijest priča iz druge perspektive kako bi privukla gledatelja.

Eterična Rooney Mara predstavlja Mariju dostojanstveno i osjetljivo.

Redatelj Garth Davis dobio je impresivan glumački tim. Eterična Rooney Mara portretira Mariju s dostojanstvom i osjetljivošću, ali ona nema puno veze s njom, ona je još uvijek udaljena. Joaquin Phoenix, sa svojim muškim izgledom, može napraviti veliku i misterioznu ličnost, koja je nesumnjivo izuzetna bez potrebe da se trudi.Od apostola, djelovanje Chiwetela Ejiofora kao Peter i Tahara Rahim bio je izvrstan kao Juda. Uprkos glumačkom osoblju, film rijetko stvara emocije.

Ljubitelji komorne i usporene priče vjerojatno će biti sretni, no drugima raspoloženje Marije Magdalene može biti neugodno. Iako dramatični trenutci ne bi bili hitni u priči, samo su neki od njih na slici, a također su predstavljeni donekle jednostrano i bez energije, tako da zvuče prazno. Ipak, poruka koju donosi u posljednjoj minuti filma lako može doći do svakog gledatelja modernog doba. Još jedan značajan trenutak ne postoji dovoljno zadovoljstva nakon dva sata spektakla.

Nažalost, mirna slika i proučavanje lika ne koristi njegov potencijal. Nije divna drama koja nas steže, čini nas ljutima ili čini suze u očima. Gledatelj mora biti strpljiv i pomiriti se s činjenicom da se samo nekoliko stvari zapravo govori, a većina se mora ohladiti. Film se, međutim, ističe u glasu i osjetljivosti na podešavanje boja, sastav, laganu reprodukciju i impresivne lokacije. No, ako religijski film samo podigne val zanimanja i kontroverze među balkanskom publikom, a to je malo vjerojatno da se očekuje.

Ocjena Filma: 3/5

IMDB Ocjena Filma: 5.9/10

Titlovan Trailer Filma: 

Previous articleDaphne & Velma (2018) Trailer
Next articleDeadThirsty (2017) Trailer
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.