Wednesday, April 17, 2024

Milijarde – Billions 2017 Sezona 2 Recenzija Serije

Share

- Advertisement -
Milijarde - Billions 2017 Sezona 2 Recenzija Serije
Milijarde – Billions 2017 Sezona 2 Recenzija

Milijarde – Billions 2017 Sezona 2 Recenzija Serije

Naslov originala: Billions

Žanr: Drama

Godina: (2017– )   Trajanje: 60 min

Creators: Brian Koppelman, David Levien, Andrew Ross Sorkin

Uloge:  Paul Giamatti, Damian Lewis, Maggie Siff

Počinje druga sezona serije Milijarde (Billions) u kojoj će biti glavni slogan “Moćni će pasti”. Ako niste gledali ni prvu sezonu serije vrijeme je da počnete, ali mi idemo ispočetka.

Dešavanja u seriji ???

Postoje dva glavna aktera privi je čovjek koji ima neograničena financijska sredstva, a drugi koji za sebe kaže da nema sta da izgubi. Priv akter je potencionalni kriminalac i kralj investicijskih fondova, dok je drugi uspješan advokat koji se trudi da kriminalce visokog kalibra izvede pred lice pravde. Prvi se zove Bobby Axelrod karizmatik i šarmer koji zamalo nije nastradao kao žrtva napada na blizance 11 novembra, a glumi ga sjajni Damian Lewis, drugi koji predstavlja lice pravde je Chuck Rhoades, čovjek s velikim podočnjacima, sado mazo porocima, ne tako velik karakterom, a osoba koja glumu ovu uvjerljivu ulogu je Paul Giamatti.

Inspiracija serije je dobivena od pravih osoba, iako su glavni tvorci serije negirali direktnu vezu sa stvarnim životom, The NYP je objavio kako ima previse slićnosti sa životima od dvoje ljudi. Govorimo o američkom advokatu Preetu Bharari i njegovoj borbi s menadžerom i osnivačem SAC Capital.

Sama serija Milijarde (Billions) je oborila rekord u SAD. Prilikom predstavljanja prve epizode, serija je privukla tri miliona gledalaca, tako velik interes nije pao do samog kraja sezone. Odličan recept koji serija ima: tema je bezvremenska, glumci su poznate zvijezde, serija je pisana s puno pažnje i ulaganja u detalje. Kritike su jako pozitivne sto je utjecalo da seriju pogleda preko šest miliona ljudi.

Šta da očekujemo u drugoj sezoni???

Giamatti je dao obećanje da će njegov lik biti još uporniji u proganjanju Axelroda i kako možemo očekivati dosta manje brutalnosti, vise strateških poteza i intelektualnih i zakulisnih igara.

Lewis nam otkriva da će njegovom karakteru postati problem ranjivost i krhkost, a sve u cilju da dobije pobjedu ne samo u bitci, nego i u ratu. Na kraju prve sezone advokat Rhoades govori da on nema sta da izgubi u ovoj borbi, njegov ulog nije novac i priligovan život kao Axeov, nego obitelj i advokatska karijera, koja mu polako klizi iz ruku.

Kako ne bi bila samo borba dva glavna aktera tu se pojavljuju i dva upečatljiva ženska lika koja u seriji možda i imaju sporednu ulogu al u životima naša dva glavna aktera i ne. Radi se o Axeovoj ženi Lari (Malin Kaerman) i Rhoadesovoj zeni Wendy (Maggie Siff), dvije žene koje vuku glavne poteze, trguju poslovnim tajnama i jako dobro balansiraju između legalnog i ilegalnog svijeta.

Milijarde (Billions) seriju gledajte kao upustvo za snalaženje po Wall Streetu. Wall Street je jako zagonetna ulica koja asocira na hrpu muškaraca u odijelima koji galame jednu na druge i gledaju u monitore koji su puni broje i grafika.. Ova serija ide puno dublje od toga. Otkriva tanku niz zakona, motivaciju za radom, iskorištavanje rupa. Milijarde (Billions) su možda samo upozorenje, a možda su i podloga za nešto vise.

Ocjena 8/10

 Billions (2016) on IMDb

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave