Friday, February 23, 2024

Miss You Already (2015) Recenzije

Share

- Advertisement -

Miss You Already (2015)

Žanr:   Comedy, Drama, Romance
Godina 2015
Redatelj: Catherine Hardwicke
Glavne uloge: Drew Barrymore, Toni Collette, Dominic Cooper
Trajanje filma : 01:55:00
Datum izlaska : 20. Studeni 2015.Prijateljstvo između dvije prijateljice će doći u pitanje kada jedna od njih odluči osnovati porodicu a drugu zadesi opaka bolest.

U filmskoj neimaštini odlučim se vratiti dvije, tri sedmice unazad i pogledati ovaj film koji me zaintrigirao ali ne dovoljno jako da mu pružim šansu. Ajde rekoh, da mu ipak pružim šansu. Sinoć sam rezervisao nešto jače od sat i po za ovu jednu dramedijicu, itekako simpatičnu, sentimentalnu i preporučljivu.

Riječ je o suradnji između meni dvije jako drage glumice koje u ovom filmu igraju najbolje prijatelji, nerazdvojne još od djetinjstva te kada već ostare, kada se obje udaju i započnu svoju karijeru, u njihove živote prodiru iskušenja koja testiraju njihovo prijateljstvo. Jedna želi bebu po svaku cijenu a druga se bori sa rakom dojke. Iako ima pomalo poznatu premisu, u pakiranju sa Toni Collete i Drew Barrymore, te sporednim ulogama poput Coopera i Considinea, poznatog britanskog komičara, ovo je jedna, čas smiješna, dva časa dirljiva dramedija koja, iako teška u momentima, opet može pronaći svoj put do publike. Pored izuzetnih joj kolega, mislim da je ovdje preje*bala Collete koja je glumila požrtvovanu majku koja saznaje da boluje od teške bolesti i pokušava se nositi sa time. Iako pokušavam ostati objektivan kod svakog ocjenjivanja filma, mislim da je sličnu tematiku i sličnu pouku, nekako uspješnije iznio film ”50/50” sa Rogenom i Gordon-Levittom u glavnim ulogama. Iako je to više komedija nego drama, svejedno je riječ o mnogo jačem filmu i boljem nego li je ovaj, no i u ‘Miss You Already’ dakako da ima više pozitivnih stvari nego zamjerki koje bih naveo. U slučaju da nisam spomenuo predvidljivost i oduženost, navodim to kao jedne od osnovnih razloga zbog čega ne mogu sa punim pravom nazvati ovaj film punim pogotkom, ovo je jedna od rijetkih filmova na koje nailazimo u moru blockbustera, reboota, nastavaka i superherojskih filmova te dolazi kao šlag na tortu na 2015. godinu i definitivno zaslužuje vašu pažnju s obzirom da ćete itekako uživati.

Ocjena na IMDb.com mu je solidnih 6,6/10 a na Tomatoesima 68%. Catherine Hardwick je rediteljica filma, proslavljena dramedijom ‘Thirteen’, te filmovima koji nisu vrijedni hvale tipa ‘Twiight’, ‘Plush’, ‘Red Riding Hood’, ali i cijenjeni ‘The Nativity Story’. U Americi film je zaradio malo više od milion dolara na nepoznat budžet.

Radije ću ga preporučiti ženskoj strani publike, mada mislim da bi i pokoji muškarac našao utjehu u ovoj dramediji koja nudi jednu srceparajuću priču sa humorističnim momentima i možda ne bi trebali dozvoliti da ih poster ovog filma podsjeti na ‘The Fault in Our Stars’. Ovo je daleko dublje, daleko bolje…

Ocjena:7/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave