Friday, April 16, 2021

Moxie (2021) RECENZIJA Filma

Vivian (Hadley Robinson – Utopia TV series itd.) bila je samo jedna od uobičajenih srednjoškolki s introvertnom osobnošću čija je najbolja prijateljica Claudia (Lauren Tsai – Legion TV serija itd.) bila jednako introvertna. Ali kad se Vivian sastala s novom učenicom Lucy (Alycia Pascual-Peña) koja je bila samopouzdana i nije se plašila da ide protiv nogometnog kapetana i nasilnika Mitchella (Patrick Schwarzenegger – Midnight Sun, Echo Boomers itd.), otvorilo joj je oči da škola postoji u ponižavajućem “žigosanju” svojih studentica.

Nadahnuta buntovnom prošlošću svoje majke Lise (Amy Poehler – TV serije o parkovima i rekreaciji itd.), Vivian je počela proizvoditi zine pod nazivom Moxie koji je nadahnuo druge djevojke u školi da govore o rodnoj ravnopravnosti. To je promijenilo Vivianin život jer je pronašla više ljudi sa sličnim mislima. Ali sputava i njezino prijateljstvo s Claudijom koja se osjećala izostavljenom pogotovo kad se Vivian zbližila sa Sethom (Nico Hiraga).

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kako je Moxie stekla veću podršku, pa je čak i ravnateljica škole Marlene (Marcia Gay Haden – filmovi Pedeset nijansi, Pollock itd.) počela primjećivati, Vivianin život se zakomplicirao i uzeo danak na njezinom mladom neiskusnom životu. Pa kako se priča zaključila? Pronađite sve u ovom filmu.

Moxie Filmske Recenzije

Pa, ovaj film ima zanimljivu ideju o mladoj djevojci koja je u srednjoj školi pokrenula feministički pokret, što bi trebalo dobro služiti trenutnoj situaciji. Priča, koja je meni osobno govorila, ipak je bila previše iscrpna i iskreno prespora za moj ukus. Znam da je to trebalo dati odgovarajući kontekst, ali mislim da se to može učiniti na manje detaljan način i prijeći na stvar.

Jedna stvar koju zapravo nisam mogao utvrditi bio je žanr ovog filma. U ranoj fazi činilo se poput bilo koje druge tinejdžerske dramske komedije, koja se fokusirala na život glavnog junaka u srednjoj školi i zaljubila se u dječaka, no kasnije je postala ozbiljnija od toga. Međutim, čin feminizma ponekad se nije činio dovoljno usredotočenim. Da, tu i tamo malo su se kretale djevojke koje su podržavale Moxie, ali ponekad sam pomislio da im je to odvratila sporedna priča o Vivianinom osobnom životu, natjeravši me da osjećam da je ovo film o Vivian s Moxie kao pozadinom, a ne obrnuto.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Što se tiče komedije, nisam osjećao da se ovaj film uklapa u tu kategoriju, jer ovdje nije bilo ničega komičnog (kao u samo vrlo kratkoj sceni koja bi me mogla nasmijati). Glumačke ekipe ovdje su svoj posao odradile adekvatno s Hadley Robinson, koja je prilično dobro izvela njezinu ulogu. Bilo je jedna ili dvije mlađe glumačke ekipe koje sam dobro poznavao, iako mi je većina svježa. No, dogodila se iznenađujuća manja pojava Clarka Gregga (agent Coulson u Marvelovim filmovima o superherojima). Oh i Amy Poehler bila je i redateljica i koproducentica ovog filma koji se temeljio na istoimenom romanu Jennifer Mathieu.

Btw, ovaj film se također osjećao poput jednog od onih MTV tinejdžerskih filmova / serija, pogotovo s puno novih pjesama koje su mogle biti popularne sada, ali nažalost ne za mene. Jedna stvar za koju sam smatrao da se može učiniti bolje bio je kraj. Unatoč tome što naizgled pruža snažnu poruku, mislim da je previše pojednostavljen i činilo se da ne postoji pravi zaključak o Vivianinom činu. Bilo je to kao da je ono što je učinila imalo samo jednu posljedicu ili nijednu, što meni zapravo nije udovoljilo.

Sve u svemu, kao tinejdžerska drama ova zapravo nije previše loša, ali ne bih ovo smatrao prekrasnim filmom. Osobno sam osjećao da je moglo biti i bolje. Dakle, ako se bavite filmovima s gornjim atributom, slobodno ih probajte. IMDB Ocjena Filma: 6.7/10

Moxie (2021)

Žanr: Komedija, Drama, Mjuzikl, Filmovi 2021
Godina: 2021
Redatelj: Amy Poehler
Producent: Jennifer Mathieu, Tamara Chestna
Glavne Uloge Glumci: Hadley Robinson, Alycia Pascual-Pena, Lauren Tsai, Josie Totah, Anjelika Washington, Patrick Schwarzenegger, Nico Hiraga, Sydney Park, Josephine Langford, Clark Gregg, Charlie Hall, Sabrina Haskett, Ike Barinholtz, Marcia Gay Harden, Amy Poehler
Zemlja: USA
Trajanje filma: 111 min
Datum izlaska: 03.03.2021 (svjetska premijera)
U kinima od : //

Trailer Filma Moxie:

PRVI DOJAM

Sve u svemu, kao tinejdžerska drama ova zapravo nije previše loša, ali ne bih ovo smatrao prekrasnim filmom. Što se tiče komedije, nisam osjećao da se ovaj film uklapa u tu kategoriju, jer ovdje nije bilo ničega komičnog. Pa, ovaj film ima zanimljivu ideju o mladoj djevojci koja je u srednjoj školi pokrenula feministički pokret.

Godzilla vs Kong (2021) RECENZIJA Filma

Monsterverse koji je prvi put osnovan 2014. godine na Godzilli, od tada se proširio...

Deadly Illusions (2021) RECENZIJA Filma

Tijekom ovog vikenda nije bilo toliko filmova / serija kojima sam se zaista radovao...

Dan za DA – Yes Day (2021) RECENZIJA Filma

Allison (Jennifer Garner - Peppermint, 13 Going on 30 itd.) I njezin suprug Carlos...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU