Sunday, October 24, 2021
HomeCrimeMula - The Mule (2018) Recenzija Filma

Mula – The Mule (2018) Recenzija Filma

-

Mula (2018)
The Mule

Žanr: Krimi | Triler | Drama
Godina: 2018
Redatelj: Clint Eastwood
Producent: Nick Schenk
Glavne uloge: Bradley Cooper, Taissa Farmiga, Clint Eastwood, Michael Peña
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:58:00
Datum izlaska: 14.12.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 07.02.2019.
Hrvatska 07.02.2019.
Srbija 31.01.2019.

Earl Stone je gotovo 90-godišnji muškarac čije je poslovanje gotovo isključeno. U tom trenutku, njemu se nudi naizgled jednostavan posao kao vozača – u stvari, Earl postaje trgovac drogom meksičkog kartela. On svoj posao obavlja tako dobro da bi onda trebao prevesti još veći teret – za koji, međutim, dobiva i čuvara kartela koji je stavljen na stranu. Osim toga, tajanstveni novi kurir s drogom također se pojavio na radaru beskompromisnog agenta DEA-e Colina Batesa. I dok su Earlovi novčani problemi sada povijest, druge greške iz prošlosti ga teško opterećuju i neizvjesno je hoće li imati dovoljno vremena da ih nadoknadi prije nego što ga dohvati ruka zakona – ili ubojica narudžbe kartela .

KRITIKA

Zapravo, Gran Torino bi trebao biti posljednji put da je dobitnik Oscara Clint Eastwood ( Million Dollar Baby ) aktivan ispred kamere. No, četiri godine kasnije, viđen je zajedno s Amy Adams ( American Hustle ) i Justinom Timberlakeom u Back in the Game . Međutim, bivši zapadni heroj nije bio redatelj tamo. Međutim, u The Muleu Eastwood se vratio na oba mjesta. Dobro se slaže da scenarij kao u Gran Torinu ponovno dolazi od autora Nicka Schenka, koji je crpio svoju istinitu priču, ali, naravno, uredno ispolirao svoj scenarij.

Duo Eastwood i Schenk naravno imaju neka očekivanja, nakon svega, Gran Torino se smatra jednom od najboljih holivudskih drama posljednjih godina. No, s The Mule njih dvojica vrlo dobro iznenade svoju publiku, jer film zasigurno slijedi smjer drame, ali većinu vremena izgleda više kao prilično ugodna komedija. Razlog tome je uglavnom Earl Stone, kojeg Eastwood utjelovljuje kao podmukao. Earl je već desetljećima na putu za svoje cvjećarske poslove. To ga je udaljilo od njegove obitelji, ali mu je donijelo veliki uspjeh i dobro ljudsko znanje. Ali sada, u dobi od 90 godina, pred njegovim dućanom samo je potpisan ugovor o zatvaranju i kći koja više ne razgovara s njim. Za povrat novca, Earl preuzima posao dobavljača – za meksički narko kartel.

Iz ovog Dissonaza, kartela droga i umirovljenika, The Mule izdvaja puno stvarno slatkih trenutaka. Osim toga, Earl je Casanova i sa svojim često naivnim šarmom brzo osvaja simpatije svoga bližnjeg. Isto tako, oni naoružanih članova bande koji brzo zatvaraju Earla u svom srcu. On također dokazuje da je uspješan vozač koji bez napora manevrira velikim paketima preko Sjedinjenih Država, a da nitko ne sumnja. Nemojte pogrešno shvatiti, film nije čisti festival smijeha.

Tragikomedija

Da bi stvarno radio kao tragikomedija, The Mule nedostaje bolja dramaturgija. Kad god se pojave ozbiljniji tonovi, cilj je promašen. S nepristojnim klubom kiča, ukočenim zavojima i nezanimljivim manjim likovima što čini film bez prijatelja. Sasvim je razumljivo da Eastwood i Schenk se ne žele samo smijati, već i kako pokušavaju da zbunjuju tragediju i suze. Srećom, to samo remeti ritam filma na kraju. Ipak, to je jasno uočljiv prekršaj. Svatko tko se nada dramaturški sličnom filmu poput Gran Torina bit će razočaran, i doista neizmjerno.

Ali The Mule ima sličnost s Gran Torinom i to je tema rasizma. Earl Stone nije pravi rasist, ali misli u ladicama. On se navikne na to razmišljanje tijekom akcije, budući da shvaća, djelujući s drugim etničkim skupinama, da su ljudi ljudska bića. Suptilna nijansa filma, što čini Earl Stone osobito diferenciranim karakterom. Osim toga, cijela stvar također ima prilično zabavno meta-razinu. Kada se suoči s rasizmom, Earl Stone je gotovo kao da se Clint Eastwood sam bavi temom i zaključuje da nije uvijek postupio ispravno. Ne zato što je bio loša osoba, već zato što nije znao ništa bolje. Je li to doista tako, napisano je na drugom listu papira.

Zaključak Mula

Sa svojim novim redateljskim radom, Clint Eastwood donosi tragikomediju koja ima svoje prednosti u komičnom polju. Kad god “Mula” želi dotaknuti, on puca iznad cilja, nudi previše jednostavna objašnjenja i jednodimenzionalne figure. Ali ako film samo želi zabaviti i / ili ponoviti svoju priču, onda uspije bez dugih spusta. Sama uloga Eastwooda trebala bi vrijediti promatranja. IMDB Ocjena Filma: 7.2/10

Titlovan Trailer Filma The Mula:


Rezime - Sažetak

Mula - The Mule (2018) Sa svojim novim redateljskim radom, Clint Eastwood donosi tragikomediju koja ima svoje prednosti u komičnom polju. Kad god "Mula" želi dotaknuti, on puca iznad cilja, nudi previše jednostavna objašnjenja i jednodimenzionalne figure. Da bi stvarno radio kao tragikomedija, The Mule nedostaje bolja dramaturgija.
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Ostanite Povezani

210FansLike
6,479FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Latest posts