Domaci Filmovi Na mlijecnom putu - On the Milky Road 2016...

Na mlijecnom putu – On the Milky Road 2016 Recenzija Filma

-

Na mlijecnom putu 2016 Recenzija filma
 Na mlijecnom putu 2016 Recenzija 
- Advertisement -
- Advertisement -

On the Milky Road 2016
Na mlijecnom putu

Žanr: Drama
Godina 2016
Redatelj: Emir Kusturica
Glavne uloge:  Monica Bellucci, Emir Kusturica, Sergej Trifunovic
Trajanje filma: 02:05:00
Datum izlaska:    9 September 2016


Film Emira Kusturice “Na mliječnom putu” filmski kritičari koji su pogledali igrani film Kusturice koji je snimio nakon pauze od devet godina opisuju ga kao zamorno romanticnu ekstravaganciju i djelo koje je previse pretrpano.

U filmu Kusturica glumi mljekara Kostu koji je zaljubljen u prekrasnu i tajnovitu ženu (Monica Bellucci), a sama priča se dešava za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini od 1992 do 1995 godine.

Tajnovitu zenu koja se zove Nevjesta koju glumi Monica Bellucci i nema bas neku uvjerljivu priču. Monica je i Talijanka i Srpkinja koja je pobjegla iz takozvane Republike Srpske Krajine, i bivša djevojka engleskog generala koji je radi nje ubio svoju zenu, kaže Variety. Ljubav koja se desi između Koste i Nevjeste i nije neka velika ljubav.

U filmu Kusturica se fokusira na bilježenje prolaznih trenutaka i čudnih prizora, iza kojih se krije potpuna praznina. Film je o tragičnoj ljubavi gdje ne osjetimo ni tragediju ni strast likova uz koje se ne možete suosjećati. Sam film je u nekim svojim dijelovima zamoran, standardna Kusturičina verzija balkanske živosti, kojoj jedino pomaze prelijepa Monica Bellucci.

Magični realizam filma polako počinje da opada, a vrijednost skoro potpuno gubi nakon otprilike sat vremena trajanja filma. Tada dvije glavne zvijezde napuštaju selo gdje se do tada odvijala radnja, te se prebacuju u srpske krajolike, dok ih traže engleski komandosi. Kusturica je jasno fasciniran činjenicom da je uspio dobiti Monicu Bellucci, pretpostavljamo da je produživanje trajanja ovog filma samo izgovor da bi mogao provesti vise vremena glumeći s njom. Bez obzira na to koliko je lijepa kinematografija Gorana Volarevića u posljednjih pola sata filma, većina gledatelja će se zapitati da li je ovaj mljekarska priča mogla imati manje masti.

Ocjena 6/10

 On the Milky Road (2016) on IMDb

- Advertisement -
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Najnovije

Spelling the Dream (2020) Trailer Filma

Netflix je objavio službeni trailer za nadolazeći pravopisni dokumentarac o pčelama "Spelling the Dream".

Secret Society of Second-Born Royals (2020) Trailer Filma

Kad pet tinejdžerskih "drugorođenih kraljeva" otkrije da svi posjeduju poseban gen koji im daje izvanredne sposobnosti, oni...

We Are Freestyle Love Supreme (2020) Trailer Filma

Pogledajte službeni trailer za nadolazeći originalni dokumentarac o Huluu "We Are Freestyle Love Supreme."

I May Destroy You Season 1 (2020) Trailer Serije

HBO je objavio službeni trailer za novu britansku seriju "I May Destroy You." Provokativne...

Love, Victor Season 1 (2020) Trailer Serije

Da se ne brka s "Ljubav, Simon," kultnim srednjoškolskim filmom iz 2018. godine Grega Berlantija, iako je...

Summerland (2020) Trailer Filma

Gemma Arterton (The Girl with All the Gifts) glumi antisocijalnu akademsku spisateljicu koja postaje nevoljni čuvar mladog...

Obavezno Pričitati

A.X.L. (2018) Trailer

U kinima od August 2018. Godine Naziv: A.X.L. (2018) Žanr Filma: Sci-Fi, Redatelj: ...

Dunkirk (2017) Recenzija Filma

Dunkirk (2017) Opis FilmaDunkirk (2017)DunkirkŽanr: Akcija, Drama, PovijesniGodina: 2017Redatelj:...

You might also likeRELATED
Recommended to you