Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeDramaNajduže putovanje - The Longest Ride 2015 Recenzija filma

Najduže putovanje – The Longest Ride 2015 Recenzija filma

- Advertisement -

Najduže putovanje (2015)
The Longest Ride

Žanr: Drama, Romantika
Godina 2015
Redatelj: George Tillman Jr
Glavne uloge: Scott Eastwood, Melissa Benoist, Britt Robertson
Trajanje filma : 01:42:00
Datum izlaska :  10. Travanj 2015.

- Advertisement -Sudbina Lukea, mladi jahač bikova i Sophia, djevojke koja završava fakultet i želi ostvariti svoje snove u New Yorku, isprepliće im se nakon što spase žrtvu automobilske nesreće koja ima živopisnu prošlost iza sebe.

Vjerujem da je 99% muškaraca i onih koji se tako osjećaju, alergično na romantične filmove ali neki za ljubav djevojke ih i pogledaju i prežive torturu od sat i po ili nekad i više. Ja za ljubav prema blogu pogledam sve što je aktuelno, pa tako sam prošlu noć i ovaj. Nisam ja toliko pesimistična osoba i mrzitelj romanse, ima i nekih iz tog žanra meni posebno dragi, ali samo želim da vam prenesem moju generalno sliku o takvim filmovima.

Ovaj nam dolazi kao ekranizacija popularnog romana Nicholasa Sparksa. Nekima je već sve jasno, ali opet da pojasnim. On je pisac koji grabi novac jer se ekraniziraju njegova djela, a slavu je stekao ‘Walk to Remember’om i ‘The Notebook’om, pa su onda uslijedili filmovi tipa ‘Safe Heaven’, ‘Dear John’, ‘Last Song’ itd. ‘The Longest Ride’ djeluje kao zbir svih dosadašnjih Sparksovih priča uz dodatnu dozu klišea, predvidljivih momenata i srceparajućih trenutaka toliko očglednih da je sasvim jasno da će ova romansa biti savršen pogodak za žene i djevojke. Ako budete htjeli pogledali film, morat ćete pratiti dvije paralelne ljubavne priče, tako da je to još jedan razlog da se muški dio publike drži podalje od ove priče. Meni je bio zanimljiv iz razloga što sam htio vidjeti na koji će se tipični način završiti ali inače, zasićen sam jednodimenzionalnih likova, klišeea i hladnih performansa, bez ikakvih intriga i bez pravih sentimentalnih vrijednosti koji bi probudili i osobu sa najhladnijim srcem ili one sa kamenim srcima kako se vole nazivati. Dakle, poprilično ”cheesy” tip filma, sa manjom originalnosti kojeg ne vrijedi ni puno kritizirati jer će nakon svega otići u more sličnih filmova koji su tu da izazovu reakciju empatije i brdo suze ali postižu mnogo manje od toga. A sin Clint Eastwooda je odličan samo u scenama kada jaše bika, a te scene su ujedno i najjače i najdimaničnije od filma i nešto čime bi oni, umrtvljeni nazivom filma i samom premisom, bili oživljeni.

Ocjena na IMDb.com mu je neočekivano visokih 7,1/10 a na Tomatoesima malih 30%. George Tillman Jr. koji je poznati po akcionim filmovima i krimićima tipa ‘Faster’, ‘Notorious’, ‘Časni ljudi’ itd. Film je zaradio više od 59 miliona dolara na budžet od 34 miliona.

Dame i isključivo dame, one koje su se topile uz ‘Twilight’ i nastavke i opet bi se topile kad bi ga gledale, samo za vas je upravo ovaj film i kad ga pogledate, izbit će debata između vas koji je najbolji film koji ste ikad pogledali, ‘The Notebook’ ili ‘The Longest Ride’. Toliko od mene.

Ocjena:5/10

- Advertisement -