Wednesday, July 24, 2024

Nestala – Gone Girl 2014 Recenzija filma

Share

- Advertisement -

Nestala (2014)
Gone Girl

Žanr: Drama, Triler
Godina 2014
Redatelj: David Fincher
Glavne uloge: Rosamund Pike, Ben Affleck, Missi Pyle
Trajanje filma : 02:25:00
Datum izlaska : 2. Listopad 2014.Kada njegova žena iznenada nestane, Nick kreće u potragu za njom sa policijom i ostalim ljudima voljnim pomoći, no ubrzo se stvari okreću protiv njega i on postaje glavni osumnječeni.

Pored svih filmova koji čekaju da ih pogledam, obradovao sam se kad sam vidio da je izašao ovaj film, jedan od dugoočekivanih iz ove godine. Kada pogledate trejler i pročitate o čemu se radi, očekujete jednu tipičnu priču o nestanku i onda priču o potrazi, koja je misteriozna do samog kraja, ali ovaj je film sve samo ne ono što očekujete.

Kada sam rekao ovo što se upravo pročitali, nek’ vam ne pada na pamet da je film loš kad nije ispao ni ono što sam ja očekivao, ali to je iz razloga što nam je reditelj Fincher pripremio nešto totalno drugačije od onog što smo od njega navikli, ali opet je itekako dobro. Do samog kraja imate nepredvidljivu i napetu priču koja je ispunjena odličnim dijalozima, brutalno dobrim scenama i čitav film je sve u svemu odrađen na taj način da, kad krenete sa gledanjem, nećete moći odustati dok ne prođu dva sata i dvadesetak minuta. Jednostavno, odlično urađena stvar i, da bih bio što precizniji oko toga zašto je film odličan, zašto mi se svidjela ta, pomalo zastarjela tema i zašto me Rosamund Pike očarala, morao bih malo i ”spojlati”, dakle, otkrivati neke scene protiv vaše volje, a to ne želim, jer gdje je onda ljepota u svemu tome kad prvi put sjednete da gledate film, pa ću opet samo izdvojiti savršenost nastupa Rosamund Pike koja zaslužuje, ako ne Oskara, makar nominaciju za istu nagradu. Očarava žena! Želim ponovo istaći kako se u filmu jasno osjeti neki poseban i drugačiji stil od svih filmova slične tematike, što nam naravno može prirediti samo odlično napisan scenarij, s puno detalja i itekako inteligentan iza kojeg stoji Fincherova ekipa, on sam i naravno roman Gilliana Flynna, koji je i adaptirao svoju priču za potrebe odličnog reditelja, dakle, samo možemo zaključiti da je suradnja itekako uspješna. Napravili su unikatan, pomalo nekonvencionalan film, ali onaj tip filma koji će se dugo pamtiti, siguran sam.

Ocjena na IMDb.com mu je odličnih 8,4/10 što ga smiješta na 84. mjesto IMDb top 250 liste a na Tomatoesima zavidnih 88%. Film je na 61 milion dolara zaradio preko 338 miliona dolara, što je odlična isplata. Fincher, reditelj kojeg sam već pomenuo, dakle slavni i poznati David Fincher, koji ima samo 2 nomimacije za Oskara i to za postignuća u režiranju, iza sebe ima poznate filmove poput ”Seven”, ”Soba panike”, ”Fight Club”, ”Muškarci koji mrze žene”, ”Neobična priča o Benjaminu Buttonu”, ”Igra” i ”Alien 3”.

‘Gone Girl’ me iznenadio, ne zbog toga što sam mislio da će biti neki tipična film o nestanku i pronalasku, nego jer nije bio ono što sam očekivao, ali opet je bio nevjerovatno dobar. ”Iščezla” kako smo mi sebi pobliže preveli, film je, koji nam pored svega, priča priču o jačini ljubavi jedne žene i u tom pričanju je fenomenalan i besprijekoran.

Ocjena:9/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave