Drama Nestali - The Vanishing (2018) Recenzija Flma

Nestali – The Vanishing (2018) Recenzija Flma

-

- Advertisment -
- Advertisement -

Nestali (2018)
Tajna Svetionika
The Vanishing

Žanr: Triler | Drama | Misterija
Godina: 2018
Redatelj: Kristoffer Nyholm
Producent: Joe Bone, Celyn Jones
Glavne uloge: Gerard Butler, Peter Mullan, Ólafur Darri Ólafsson, Gary Lewis
Zemlja: Engleska
Trajanje filma: 01:41:00
Datum izlaska: 04.01.2019 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 21.02.2019.
Hrvatska 21.02.2019.
Srbija 07.03.2019.

Riječ je o psihološkom trileru u režiji Kristoffera Nyholma , čija se redateljska karijera dosad usredotočila na televizijske serije ( Tabu ). Protagonista trio čine Gerard Butler ( 300 ), Peter Mullan ( Redemption ) i Connor Swindells.

Na temelju legende o otoku Flannan, The Vanishing pripovijeda priču o trojici muškaraca zaduženih za brigu o svjetioniku na napuštenom otoku. Čini se da sve dobro prolazi dok ne nađu nešto čudno što će izazvati niz tragičnih posljedica.

Nestali sinopsis

Na napušteni otok dolaze tri svjetioničara. Thomas, James i Donald započinju svoje rutine, sve dok se ne dogodi nešto neočekivano: nailaze na nešto čudno, nešto što nije baš ono što bi svjetioničar trebao gledati. Stvari će se zakomplicirati kad vide brod koji bi mogao imati sve odgovore

Nagrade
Međunarodni festival Sitges: nominiran za najbolji film. 2018

Prije pažljivog analiziranja filma potrebno je ukratko objasniti u čemu se sastoji legenda na kojoj se temelji . Legenda o Flannanskim otocima vodi nas u Škotsku 1900. godine, gdje su misteriozno nestala tri muškarca koji su se brinuli za svjetionik napuštenog otoka. Jedino što su pronašli bio je zaustavljeni sat u 9:30 i stolica na podu. Nema znakova svjetiljki. Britanska kraljevska mornarica pokrenula je istragu kako bi saznala što se dogodilo, ali nije postignut nikakav jasan zaključak koji bi potaknuo sve vrste pretpostavki.

Dok neki tvrde da su se utopili tijekom teške oluje, drugi vjeruju da je uzrok njihovog nestanka neka vrsta kletve, a ostali tvrde da postoji stvorenje koje privlači ljude na more, što dovodi do njihove smrti.

Sada, što se odražava u ovoj legendi u The Vanishing ? Malo ili ništa.

Dobro

Vrijeme je za ulazak u igrani film o kojem je riječ. Ako morate istaknuti nešto pozitivno iznad svega, je fotografija i okruženje. Bez sumnje je ovaj aspekt zbrinut s pažnjom i predanošću, a rezultati su očiti. Snimanje u onim škotskim prirodnim scenama ispunjenim tolikom ljepotom i veličanstvom kao usamljenosti i melankolije je uspjeh porijekla .

Još jedna od pozitivnih točaka Vanishing je u ravnini koja djeluje. Gerard Butler i Peter Mullan daju nam nevjerojatne nastupe kao što su nas navikli, ali ne smijemo zaboraviti mladog Connora Swindellsa, koji izrađuje budućnost u svijetu filma. Ovdje ne ostaje daleko od suigrača i dobro radi. Definitivno se suočavamo s trima zvijezdama triju različitih generacija s različitim osobnostima koje se međusobno ne natječu, ako se ne nadopunjuju , osiguravajući filmu značajnu interpretativnu silu.

Greške

Međutim , Vanishing je daleko od toga da bude okrugli proizvod i ima neuspjehe koji moraju biti istaknuti. Najozbiljniji je njegov spor tempo . U pojedinim dijelovima stagnira, graniči s dosadom, dok se u drugima plašljivo pojavljuje. U svakom slučaju, nikada ne ispunjava ono što biste očekivali od trilera ovog kalibra. Isto tako i za razliku od toga, on prelazi trajanje. Nije potrebno gotovo dva sata da se kaže što je namijenjeno . Previše je punjenja i sinteza bi uvelike pomogla ukupnom rezultatu. Veća ravnoteža između tih aspekata bila bi cijenjena na značajan način.

Što se tiče scenarija i velikodušnosti, to je u redu. Kao što sam rekao, oni nisu bili u mogućnosti u potpunosti iskoristiti legendu na kojoj se temelji . Mogli su se vjernije podupirati, što bi filmu dalo auru fantazije i misterija koja je njima prikladna. Umjesto toga, oni su joj dali realističniji pristup i prekomjerno su se usredotočili na dramatičnu retrospektivu glavnih likova i njihove ponekad pomalo nesuvisle odluke, osobito prema kraju.

Upravo to ćemo sada analizirati: ishod. Tijekom svog razvoja, Nestali postavlja pitanja kako bi javnost bila pažljiva prema ekranu. Međutim, ove zagonetke nikada nisu riješene. Može se razumjeti da je redateljeva namjera da gledatelj razradi vlastite zaključke, ali s ponuđenim tragovima vrlo je komplicirano predlagati logičke teorije. To daje osjećaj da nisu znali kako zatvoriti priču i odlučili se za ovaj razočaravajući i anti-klimatski kraj .

Zaključak

U svakom kinematografskom djelu rečeno je koliko je važno. Nestali ne završava u jednom od ova dva čula i završava lutajući u ništa zbog uglavnom osrednjeg scenarija, u nedostatku ritma energije i pretjeranog trajanja . Srećom, velika fotografija naglašena vrlo uspješnom postavkom, zajedno s interpretacijama razine, spašavaju ovaj film apsolutne katastrofe. IMDB Ocjena Filma: 5.8/10

Trailer Filma Nestali 2018 :

- Advertisement -

PRESUDA

Nestali - The Vanishing (2018) Što se tiče scenarija i velikodušnosti, to je u redu. Ako morate istaknuti nešto pozitivno iznad svega, je fotografija i okruženje. Bez sumnje je ovaj aspekt zbrinut s pažnjom i predanošću.
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Najnovije

Mulan (2020) Trailer Filma

Mulan Film u kinima od Marta, 2020 ! Radnja Ukratko: Priznata...

The Assistant (2020) Trailer Filma

Prvog dana na novom poslu, mlada urednica pomoćnica otkriva tvrtku u kojoj radi, očajno prepunu upitne poslovne...

The Outsider Season 1 (2020) Trailer Series

Službeni trailer objavljen je za "The Outsider", novu minijaturu HBO-a koja se vrti oko jezive misterije ubojstva.

AJ and the Queen Season 1 (2020) Trailer Serije

Pogledajte prvi službeni trailer za novu Netflixovu novu streaming seriju "AJ and the Queen" koja glumi pobjednika...

Messiah Season 1 (2020) Trailer Serije

Messiah Season 1 Episode 1 on Januar, 2020 Tv Series Radnja ukratko:

No Time to Die (2020) Trailer Filma

Daniel Craig namamljen je u akciju dok se vraća za svoj peti i navodno završni izlet kao...

Obavezno Pričitati

Daybreak Season 1 (2019) Trailer Serije

U seriji Daybreak nakon atomske bombe,...

Oblik vode – The Shape of Water 2017 Recenzija Filma

Oblik vode 2017 The Shape of Water Žanr: Avantura, Drama, Fantastika Godina:...

You might also likeRELATED
Recommended to you