Sunday, June 16, 2024

Nož u leđa – Knives Out (2019) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Sve u svemu ovo je bio zabavan film. Također volim i glumice u ovom filmu, gdje bilo poznatih glumaca i glumica. Kao uobičajeni film za rješavanje misterija, glavna bi atrakcija bila tko je krivac i kako je to učinjeno.
- Advertisement -

Nož u leđa (2019)
Knives Out

Žanr: Komedija | Krimi | Drama
Godina: 2019
Redatelj: Rian Johnson
Producent: Rian Johnson
Glavne uloge Glumci: Ana de Armas, Chris Evans, Daniel Craig, Katherine Langford
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 02:10:00
Datum izlaska: 27.11.2019 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 28.11.2019.
Hrvatska 28.11.2019.
Srbija 28.11.2019.

Kada je bogati romanopisac Harlan Thrombey (Christopher Plummer – Sav novac u svijetu itd.) pronađen mrtav u svojoj sobi, istragu je obavio lokalni policijski detektiv Elliot (Lakeith Stanfield) a podržao Trooper Wagner (Noah Segan – Brick itd.) zajedno s poznatim privatnim istražiteljem Benoitom Blancom (Daniel Craig – Filmovi o Jamesu Bondu itd.) kao savjetnik.

Kasnije su obavljeni intervjui s cijelom obitelji kako bi se otkrilo što se zapravo dogodilo, uključujući najstariju kćer Lindu (Jamie Lee Curtis – Halloween itd.) I njenog supruga Richarda (Don Johnson – Miami Vice TV serija itd.), Zajedno s njihovim sinom Hughom Ransom (Chris Evans – filmovi o kapetanu Amerika itd.). Druga snaja Joni (Toni Collette – nasljedna itd.) I njezina kćerka Meg (Katherine Langford – 13 razloga zašto TV serija itd.). Najmlađi sin Walt (Michael Shannon – Oblik vode itd.) i njegovu obitelj. Osim izvorne obitelji, tu je bila i Harlanova medicinska sestra Marta Cabrera (Ana de Armas – Informer itd.) I nekolicina drugih koji su radili u velikoj kući u vlasništvu Harlana.

Pa kako se priča zaključila? Pronađite ih sve u ovom vrlo zanimljivom misterioznom filmu.

Nož u leđa Filmske Recenzije

Moja djevojka i ja smo obožavatelji misterioznih priča o ubojstvu i oboje volimo romane Agathe Christie (imali smo kompletan set), Sherlock Holmesa i druge slične romane, filmove i serije. Zbog čega nam je ovaj film zaista bio omiljen. Način na koji je priča ispričana bio je jedan od najvažnijih trenutaka koji su nam se jako svidjeli jer je to učinjeno na pametan i inteligentan način kako bi se malo po malo otkrivalo što se zapravo dogodilo. I jedinstveno pripovijedanje onoga što je bilo na umu ljudi također je bilo stvarno zanimljivo.

Ono što je film učinilo toliko intrigantnim jest kako se priča razvijala kombinirajući otkrivanje misterija s nekim postupkom skrivanja istine. Ovdje je bilo i nekih mračnih komedija zbog kojih se film nije osjećao previše depresivno / pretjerano ozbiljno. I unatoč tome što je trajao 130 minuta, nije se osjećao predugo i u stvari se osjećao baš lijepo. Stvarno se divim Rianu Johnsonu (prijašnji radovi uključuju Loopers, Star Wars: The Last Jedi itd.) koji je obavio tako sjajan posao režirajući veliku glumačku postavu, kao i pišući ovaj film. Koliko sam shvatio, ovo je originalan scenarij, što znači da nije prilagođen ni na čemu poput romana, novina, istinitih događaja itd. I visoko je cijenjen kao dokazano velikim kritičkim ocjenama i nominacijama za Zlatni globus (uključujući i najbolju sliku).

Glumci, misterija

Također volim i glumice u ovom filmu, gdje bilo poznatih glumaca i glumica, od poznatijih Jamie Leeja Curtisa, Tonija Collettea, Don Johnsona mlađoj generaciji poput Ane de Armas. Ono što me je zadivilo bilo je odabir Daniela Craiga za američkog privatnog istražitelja s njegovim snažnim južnim naglaskom, vidjevši da je on zapravo Britanac. Da budem iskren, rano je zvučao čudno jer ga nisam navikao čuti takvim naglaskom, ali kako je film napredovao, navikao sam se na to bolje. To je također dokazalo da je sjajan glumac (dobio je nominaciju za Zlatni globus za svoj nastup ovdje zajedno s Anom de Armas). I bilo je lijepo vidjeti Chrisa Evansa u drugačijoj ulozi od njegove superherojske persone.

Kao uobičajeni film za rješavanje misterija, glavna bi atrakcija bila tko je krivac i kako je to učinjeno. A prema mom osobnom mišljenju, otkriće je savršeno izveo Benoit Blanc, što ne bi razočaralo obožavatelje misterije ubojstva. A to nam je objašnjeno u procesu koji nas nije natjerao da češemo po glavi, jer smo to mogli vrlo jasno razumjeti. Očito ako stvarno obratite pažnju na detalje, vjerojatno biste mogli nagađati tko je to također učinio (moja djevojka i ja imali smo isti osjećaj pravog ubojice, što se na kraju pokazalo istinitim, iako nas oboje zapravo nije bilo siguran kako je to učinjeno do tog velikog otkrića).

Nož u leđa Zaključak:

Sve u svemu ovo je bio zabavan film. Svakako su se ispunila očekivanja s visokom kritičkom ocjenom i ja sam stvarno uživao. Ne bih imao ništa protiv ako Rian Johnson napravi nastavak baziran na liku Benoit Blanca, iako se to možda neće dogoditi jer o njemu nigdje nije bilo spomena. Ovaj bi film bio prava poslastica za obožavatelje takvog žanra, ali ne znam sigurno bi li uživala publika koja više preferira akcijski ili komični film jer je to stvarno drugačiji stil. Dakle, ako tražite malo zabave i želite pogledati film dok razmišljate o detektivu-u (sve dok to ne učinite razgovorom s prijateljima / partnerom), onda je ovaj definitivno obavezan. IMDB Ocjena Filma: 8/10

Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Sve u svemu ovo je bio zabavan film. Također volim i glumice u ovom filmu, gdje bilo poznatih glumaca i glumica. Kao uobičajeni film za rješavanje misterija, glavna bi atrakcija bila tko je krivac i kako je to učinjeno.Nož u leđa - Knives Out (2019) Recenzija Filma