Saturday, June 15, 2024

Palmer (2021) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Palmer se zapravo doimao superiornim kad je priča preusmjerila fokus na lik Sam. U Palmerovoj vremenskoj traci nema ništa zaista novo ili posebno. Nije teško pogoditi smjer Palmerove priče nekoliko minuta nakon početka pripovijedanja. Na kraju, Palmer je pozitivan spektakl, koji definitivno vrijedi vidjeti.
- Advertisement -

Nije teško pogoditi smjer Palmerove priče nekoliko minuta nakon početka pripovijedanja. Prvi dugometražni film koji je režirao Fisher Stevens nakon režiranja Stand Up Guysa (2012.) nakon čega su uslijedila tri dokumentarna filma, Palmer priča o Eddieju Palmeru (Justin Timberlake), bivšoj zvijezdi nogometnog fakulteta čija je karijera uništena nakon što je zatvoren zbog pokušaj ubojstva. 12 godina nakon odsluženja kazne, Eddie Palmer odlučuje se vratiti u svoj grad, živjeti s bakom Vivian Palmer (June Squibb) i pokušati preurediti svoj život.

Nije lagana stvar. Njegova se mračna priča u prošlosti urezala u umove mnogih ljudi, što mu otežava povratak u druženje. Život Eddieja Palmera tada poprima novu boju kad započinje stvarati prijateljstvo sa Samom (Ryder Allen), djetetom koje je napustila njegova majka, Shelly (Juno Temple), a sada je pod skrbništvom svoje bake.

Palmer Filmske Recenzije

U Palmerovoj vremenskoj traci nema ništa zaista novo ili posebno kada film, koji je napisala Cheryl Guerriero (Pledge This!, 2006.), govori o naporima lika Eddieja Palmera da prepravi svoj životni put kako bi “nadoknadio” svoje fatalne pogreške u prošlosti … Postoje slike likova kojima se ne sviđa prisutnost lika Eddieja Palmera, lika Vivian Palmer koja uvijek vjeruje da će se njezini unuci moći promijeniti, priča o naporima lika Eddieja Palmera da se bori, ali zabije u slijepu ulicu prije nego što je napokon postigla svoj uspjeh, sve dok , naravno, prisutnost lika koji će osvojiti srce glavnog junaka. Prilično je osrednji, pogotovo prikaz samog Eddieja Palmera kojem je predstavljena karakteristika koja nije jaka i atraktivna.

Palmer se zapravo doimao superiornim kad je priča preusmjerila fokus na lik Sama. Sam, koji je prikazan kao dječak koji se više voli igrati s lutkama, našminkan je na licu i sanja da postane jedna od princeza koja živi u vilinskom svijetu, daje ovom filmu snažnu energiju da se istakne u priči . Doduše, razvoj priče koju je Guerriero dao zapletu priče vezanom uz odnos lika Eddieja Palmera i Samova lika nije izbjegao brojne sukobe koji su se osjećali klišeizirano. Međutim, Stevensova i Guerrierova odluka da Sam ne pretrpi patnju na Palmerovoj vremenskoj traci vrlo je zanimljiv izbor. Samov lik suočava se s brojnim sukobima i izazovima. Unatoč tome, slika njegovog lika koji toliko pozitivno gleda na okoliš, kao i njegov identitet, čini Palmer prezentacijom vrijednom divljenja.

Uspjeh Samova lika u krađi predstave također je neodvojiv od Allenovog urednog izgleda. Mladi glumac u stanju je dati točan prikaz lika koji glumi. Često izgleda krhko, ali može odisati dubokom snagom iskrenosti. Allenovo postojanje doista će natjerati sve (pomalo) da zaborave na postojanje Timberlakea, koji zapravo dominira slijedom Palmerovih pripovjednih scena. Unatoč tome, Timberlake je dao dramatičan izgled koji je bio vrlo učinkovit za ovaj film. Karakterizacija lika Eddieja Palmera doista je ograničena i ima tendenciju da bude klišejska, ali Timberlake još uvijek može oživjeti svoj lik. Čineći ga lakom osobom koja mu se sviđa, kao i moralna podrška za njegov životni put. Osim Allena i Timberlakea, Palmerov glumački odjel također dolazi sa zadovoljavajućom kvalitetom. Squibb, Temple – s dijelom pripovijedanja likova koji je doista protratio njezin glumački talent, sve dok Alisha Wainwright nije nastupila optimalno.

Zaključak:

Jedna stvar koja se može osjetiti od Palmera je da smjer koji je dao Stevens dolazi s osvježavajućim dodirom u njegovim naporima da se više usredotoči na pozitivnu stranu pripovijedanja, a ne na teror nad raznim negativnim dojmovima sukoba. Naravno, ponekad se Palmerova prezentacija činila pokroviteljskom. Međutim, to se češće događa zbog poznavanja prikazanih priča, a ne zbog pretencioznog pripovijedanja. Sve u svemu, iako se velika tema često osjeća nerazvijenom. Palmer je dramska prezentacija koja će moći nadahnuti svojim toplim narativom i solidnim izgledom postave.

Na kraju, Palmer je pozitivan spektakl, koji definitivno vrijedi vidjeti. Čak i ako postoji nekoliko negativa (poput predvidljive radnje), pozitivi snažno prevladavaju. Fisher i sur. stvorili su dirljiv film s dobrom porukom koja će uhvatiti i najizbirljivije gledatelje. IMDB Ocjena Filma: 7.3/10

Palmer (2021)

Žanr: Drama
Godina: 2021
Redatelj: Fisher Stevens
Producent: Cheryl Guerriero
Glavne uloge: Justin Timberlake, Ryder Allen, June Squibb, Juno Temple, Alisha Wainwright, Dean Winters, Wynn Everett, Lance E. Nichols
Zemlja: USA
Trajanje filma: 110 min
Datum izlaska: 29.01.2021 (svjetska premijera)
U kinima od : 29.01.2021

Trailer Filma Palmer :

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Palmer se zapravo doimao superiornim kad je priča preusmjerila fokus na lik Sam. U Palmerovoj vremenskoj traci nema ništa zaista novo ili posebno. Nije teško pogoditi smjer Palmerove priče nekoliko minuta nakon početka pripovijedanja. Na kraju, Palmer je pozitivan spektakl, koji definitivno vrijedi vidjeti.Palmer (2021) Recenzija Filma