Saturday, April 10, 2021

Peter Jackson će snimiti dokumentarac o The Beatlesima Let It Be

Apple Corps i WingNut Films, zajedno s Peterom Jacksonom, započeli su rad na dokumentarnom filmu o stvaranju albuma “Let It Be by The Beatles” . Film će upotrijebiti 55 sati video materijala snimljenih tijekom rada u studiju u januaru 1969. godine i do sada nisu prikazani.

Let It Be, 13. i posljednji studijski album grupe, pojavio se na policama trgovina u maju1970. godine. U januaru 1969. The Beatles su odlučili napraviti filmsku hroniku o snimkama u studiju i objaviti je istodobno sa sljedećim albumom. Cijeli mjesec operateri su pažljivo dokumentirali kako su glazbenici snimali pjesme.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Posljednja epizoda snimanja bio je improvizirani koncert koji je grupa organizirala 30. januara na krovu zgrade za snimanje točno prije 50 godina. Koncert je trajao oko 40 minuta, sve dok ga na kraju nije zaustavila policija. Ovaj mini koncert, kako se ispostavilo, bio je posljednji nastup grupe. Hronika rada na albumu nikada nije objavljena.

“55 sati dosad neviđenog materijala i 140 sati zvučnih snimaka jamče da će film The Beatles fanovima dati ono o čemu su oduvijek sanjali”, rekao je Jackson u izjavi. “To je kao da nas vremenski stroj odvodi do 1969. godine, gdje i mi sami možemo biti u studiju i vlastitim očima vidjeti kako četvorica prijatelja zajedno stvaraju sjajnu muziku.”

Projekt se razvija uz punu potporu Paul McCartneyja , Ringa Starra , Yoko Ono na strani pokojnog Johna Lennona i Olivie Harrison na strani Georgea Harrisona . On će raditi sa svojim partnerima na tom filmu, producentu Clare Olssen i uredniku Jabezu Olssenu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Za rad na projektu koristit će se ista tehnologija koja je dopustila Jacksonovom timu da obnovi i očisti arhivsku građu iz Prvog svjetskog rata u filmu “Nikada neće stariti”.

Datum objavljivanja dokumentarnog filma o The Beatlesima nije objavljen.

Nominacije za Oscar 2021

Nick Jonas i Priyanka Chopra najavili su nominirane za Oscara 2021. godine. O ugodnim...

Zlatni Globus 2021 – Lista Pobjednika

U Los Angelesu i New Yorku održana je 78. dodjela Zlatnih globusa hollywoodskih udruga...

Uži izbor za Oscare 2021.

Sezona dodjela nagrada 2021., koliko god neobična bila, zahuktava se! Akademija je, kao i...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU