Wednesday, July 10, 2024

Pod Pretnjom – Braven 2018 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

POD PRETNJOM (2018)
Braven

Žanr: Akcija, Drama
Godina 2018
Redatelj: Lin Oeding
Producent:  Brian Selznick, Brian Selznick
Glavne uloge:  Jason Momoa, Stephen Lang, Jill Wagner, Zahn McClarnon
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:34:00
Datum izlaska: 24.01.2018 (svjetska premijera)
U kinima od : 2 February 2018 (USA)
B i H /
Hrvatska /
Srbija 15.02.2018.

 

Joe Braven (Jason Momoa – Justice League, Game of Thrones TV series i sl.) bio je gazda koji je imao sretan život sa svojom suprugom Stephanie (Jill Wagner – Road to Paloma itd.) i njegovom mladom ćerkom Charlotte (Sasha Rossof).Iako je imao i neke probleme vezane za njegovog oca Lindenom (Stephen Lang – Avatar, Nemojte disati itd.) Koji je patio od nekog gubitka pamćenja i koji bi mogao upasti u nevolje. Braven je također imao suradnika Weston (Brendan Fletcher – Tideland ) koji je vozio kamion pun balvana koji su ranije bili odrezani.

Kada je Braven odlučio otići u svoju kolibu na planinu zajedno s ocem, saznali su da je bilo heroina skrivenog od strane dilera droge.  Koje je vodio opasan čovek po imenu Kassen (Garret Dillahunt – The Last House on the Left, Raising Hope TV series itd.). Braven nije imao izbora osim što je stajao na svom terenu i spasio svoje voljene boreći se protiv skupine ljudi naoružanih teškom vojnom opremom. Oni su pokušavali vratiti svoj heroin i ubiti sve koji stoje na putu.

Može li se i Braven vratiti sigurno u svoju obitelj? Mogu li preživjeti napad? Sve odgovore pronađite u ovom akcijskom dramskom filmu.

Pod Pretnjom Filmske Recenzije

Zapravo sam vidio trailer za ovaj film prije nekoliko sedmica i također sam primijetio da film možda ima malo drame. Ono što nisam očekivao bila je vrsta dugih dramskih scenarija koja su rezultirala manjim akcijskim slijedom. Raniji dio filma trajao je vrlo dugo, čak i od samog početka tokom otvaranja kredita. Lično sam osjećao da je prikazano previše scenografskih prizora. Mislim da je reditelj pokušavao da napravi film od oko 1,5 sata, ali je na kraju učinio da se film oseća previše dugim (čak i dosadno). Moja djevojka je podijelila isti osjećaj sa mnom, jer je osjetila da dijelovi krajolika nisu stvarno važni previše. Ako je trebalo pokazati da je mjesto bilo hladno i snježno, mislim da je već bilo postavljeno od samog početka.

Pored tih drugih dijelova, film je počeo da se bavi tempom kada je konačno Kasen stigao u kolibu. Oduvijek sam volio Garret Dillahunt kada je igrao zločinca, jer mislim da se njegova hladnokrvna izražajna slika ne uklapa u onakav zločinski izgled (moj prvi dojam o njemu bio je kad sam ga vidio u seriji 4400 , ali onaj kome sam se divio kada je igrao u Terminator: The Sarah Connor Chronicles TV series kao, pogađate, sam Terminator). Njegova karakterizacija vrlo loše osobe ovdje je doista bila na mjestu. U međuvremenu, čini se da je Jason Momoa mogao pokazati malo dramatične uloge.  Stephen Lang bio je uvjerljiv kao stariji veteran.

Malo smijesnih trenutaka

Napad na Bravenovu kolibu, borbe među tim ljudima i neizvjesnost o tome kako spasiti svoje živote zasigurno su glavna atrakcija ovog filma. Neke od borbi ovdje bile su više poput uličnih borbi, a ne borbe stručnjaka za borilačke vještine poput Jason Statham ili Donnie Yen. Ali to je zapravo učinilo film uvjerljivijim po mom mišljenju, budući da je Braven trebao biti obiteljski čovjek bez ikakve vojne pozadine. Bilo je vrlo malo smiješnih trenutaka i film se osjećao pretjerano ozbiljnim. Zbog brojnih grubih riječi i prilično nasilnih scena ubojstava, ovaj film nije prikladan za djecu.

Sve u svemu, moja djevojka i ja bili smo sasvim zadovoljni s ovim filmom, iako smo mislili da bi bilo puno bolje da su ne važne scene bile manje, to bi bilo više zadovoljavajuće. Dakle, ako tražite puni akcioni film i očekujete da će Jason Momoa imati brojne beskrajne borbe, onda to možda nije adekvatno. Ali ako tražite težak film drame koji se nalazi na snježnim planinama Kanade, onda bi vam to vjerojatno odgovaralo. Btw, također sam se sjetio još jednog filma, gdje je snimljen posve u snježnim planinama, ali više triler pod nazivom Wind River . Možda ako želite više trilera, to bi bilo više po vašem ukusu. Tvoj izbor.

Ocjena Filma: 3/5

IMDB Ocjena Filma: 6,6/10

Titlovan Trailer Filma:

 

 

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave