Friday, July 19, 2024

Priča o dupinu 2 – Dolphin Tale 2 2014 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Priča o dupinu 2 (2014)
Dolphin Tale 2

Žanr: Drama, Obiteljski
Godina 2014
Redatelj: Charles Martin Smith
Glavne uloge: Morgan Freeman, Ashley Judd, Harry Connick Jr.
Trajanje filma : 01:47:00
Datum izlaska : 2014.Ekipa koja je spasila delfina zvanog Zima od sigurne smrti, sada ima nove izazove pred sobom koje treba prebroditi, samo kako bi delfin, koji je godinama kod njih, tu ostao zauvijek.

Ovaj sumorni, zadnji radni dan ove sedmice, nekako se ubio za nekog laganog, obiteljskog filma. I ko da sam nekako osjetio da ću naletiti na nastavak uspješnice iz 2011. godine. Isti glumci, slična priča, drugačiji izazovi.

U stvaranju obiteljskog filma, koji je prvenstveno namjenjen djeci, a onda odraslima, ne treba da obezbjedite puno toga, osim neke topline i dobre atmosfere kako bi svima priuštili fin ugođaj. Na svu sreću, ovaj film je to uspio prvi put, a i sada mu je to krenulo za rukom. Mislio sam, kao što bi i svako pomislio, pošto je nastavak u pitanju, da će biti grozan i ništa poput prvog dijela. Naravno, desi se tu i tamo da neki film i sruši predrasude koje postavimo, kao što je ovaj. Mislim da će većina, bezuslovno uživati u filmu, s tim da nećete osjetiti jasnu razliku između prvog i drugog dijela, zbog čega već imamo problem. Film je dosta toga kopirao iz već ispričane priče pa tako da imamo dosta predvidljivih momenata i nimalo zanimljivih scena, ali gledajući ga u kompletu, opet je odrađen u skladu s nekim standardima, pa kad se meni dopao i kad sam ga mogao odgledati za sat i po vremena, u cugu i bez problema, mislim da će moći i većina gledatelja koja je kliknula u izborniku filmova, odjeljak drama i traži upravo nešto za sve generacije. Ne želim se puno baviti pitanjem ”glume” i ”odlgumljenog” jer mislim da od neiskisnih glumaca, koji su 70% sadržani u ovom filmu, i od dječice, ne možete očekivati bezgrešne nastupe, ali ruku na srce, mali Nathan Gamble, koji je ustvari nekoć bio mali, svoj posao je odradio itekako solidno. I da, napravio je pomak, jer se jasno sjećam prvog dijela ovog filma.

Ocjena na IMDb.com za ovaj film je 6,5/10 a na Tomatoesima prolaznih 69%. Charles Martin Smith je reditelj filma, koji je snimio i prvi dio, i filmove poput ‘Stone of Destiny’ i ‘Snow Walker’. Film je na budžet od 36 miliona dolara zaradio preko 52 miliona.

Mislim da se mnogo toga moglo poraditi na tome da film bude drugačiji, samim time i bolji, ali šta je tu je, opet nam je prezentiran fin filmić koji olako da pogledati.

Ocjena:6/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave