Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeBiographyPrvi čovjek - First Man (2018) Recenzija Filma

Prvi čovjek – First Man (2018) Recenzija Filma

Prvi čovjek - First Man (2018) Mislim da ovaj film ne bi bio velik bez čvrstih nastupa Ryan Gosling i Claire Foy. Posebni efekti i minijaturni efekti koji su pokazali prilično realistične vanjske scene prostora i očito površinu Mjeseca. Uistinu sam volio zvučne efekte i muzički rezultat koji sam smatrao odličnim.
- Advertisement -

Prvi čovjek (2018)
Prvi Čovek na Mesecu
First Man

Žanr: Biografski | Historiski | Drama
Godina: 2018
Redatelj: Damien Chazelle
Producent: Josh Singer, James R. Hansen
Glavne uloge: Claire Foy, Ryan Gosling, Pablo Schreiber, Kyle Chandler, Ciarán Hinds, Jason Clarke, Ethan Embry, Corey Stoll. Christopher Abbott, Patrick Fugit, Lukas Haas, Brian d’Arcy James, Shea Whigham, Cory Michael Smith, Brady Smith
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 02:21:00
Datum izlaska: 10.10.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 11.10.2018.
Hrvatska 11.10.2018.
Srbija 11.10.2018.

- Advertisement -

 

Film Prvi čovjek Godine 1962. Neil Armstrong (Ryan Gosling – La La Land , Drive itd.) pokušavao se prijaviti za program NASA-inog astronauta koji se zove Gemini 1962. Kada je primljen, Neil zajedno sa suprugom Janet (Claire Foy – The Crown TV serije, Breathe i sl.) bili su oslobođeni jer su osjećali potrebu za novim početkom zbog prethodne tragedije koja uključuje njihovo dijete. Neil je bio samo jedan od dva civilna astronauta odabrana za program s još jednim Elliot See (Patrick Fugit – Outcast TV series, Saved! Itd.). Glavni šef ureda Astronauta bio je Deke (Kyle Chandler – Game Night , Zero Dark Thirty itd.).

Tijekom višestrukih testiranja koja su uglavnom bila opasna, Neil i ostali astronauti koji su uključivali Ed White (Jason Clarke – Terminator Genisys, The Man with the Iron Heart itd.), Buzz Aldrin (Corey Stoll – Ant-Man, House of Cards TV serije itd.) i mnogi drugi morali su podnijeti tjelesna mučenja programa, a da ne spominjemo žalbe nekih od Amerikanaca koji su mislili da je ovaj program gubitak fonda.

S toliko pitanja, program astronauta mogao bi kulminirati u najopasnijoj misiji odlaska na Mjesec i da bude prvi čovjek koji se nalazi na njemu.

Prvi čovjek Filmske Recenzije

Baš kao što sam i očekivao od biografskog dramskog filma, ovaj film imao je mnogo dramatičnih trenutaka. Film se snažno usredotočio na borbu Neil Armstronga kao glave obitelji, kao i za uspjeh u programu astronauta Mandiri da postane prvi čovjek na Mjesecu. Zbog čega je priča počela od godine 1961., a ne od djetinjstva, i nije se nastavila u periodu nakon slijetanja na Mjesec 1969. godine. Iz onoga što ja razumijem, film se temeljio na biografiji Neil Armstronga pod nazivom Prvi čovjek: život Neila. A. Armstrong , napisao James R. Hansen.

Osjećaj

Osim dramskih trenutaka, film je također imao različite testove i misije, uključujući i jednu misiju koja uključuje Neil Armstrong u svemiru. Te su se scene zapravo učinile nevjerojatne. Nisam mogao pomoći, ali sam osjećao neizvjesnost jer su bile prikazane iz perspektive pilota / astronauta u vrlo malom “zrakoplovu” (čak i moja djevojka osjetila je potrebu da čvrsto drži rukohvat svog sjedišta kao da ona leti). Uistinu sam volio zvučne efekte i muzički rezultat koji sam smatrao odličnim jer se osjećalo vrlo emocionalno (poput klavirske muzike koja se svira tijekom misije Apollo 11) ili ponekad tišine tijekom svemirske misije. Čak i to gledanje u ne-Dolby Atmos kazalištu bilo je izvrsno iskustvo.

Drugi čimbenik za koji sam osjetio da je izvrstan su bili posebni efekti i minijaturni efekti. Koji su pokazali prilično realistične vanjske scene prostora i očito površinu Mjeseca. S trajanjem dulje od 2 sata (točno 140 minuta). Mogao sam da shvatim da ljudi možda nisu dovoljno strpljivi da pričekaju do krajnje scene. Međutim, doista moramo shvatiti da je to uostalom životna drama, što bi značilo spor film i puno dramatičnih trenutaka. Stoga me je stvarno uznemirila neka publika u studiju, za koju sam osjećao rušenje iskustva (vjerojatno zbog dosade što sam smatrao neprikladnim jer su trebali napustiti studio ako je to slučaj).

Nastupi

Mislim da ovaj film ne bi bio velik bez čvrstih nastupa Ryan Gosling i Claire Foy kao ovog para. Imao sam osjećaj i nakon gledanja ovog filma. Znao sam mnogo bolje o Neilovoj obitelji i poteškoćama i izazovima s kojima su se on i njegova supruga morali suočiti prije te konačne misije. I taj dio vrhunca mislio sam da je vrijedno čekati. (iako je nestala jedna posebna scena, što sam kasnije saznao da je namjerno izostavio redatelj Damien Chazelle i stvorio ogromne kontroverze). Btw, Damien nije bio stranac u jakim dramskim filmovima jer je bio direktor višestruko nagrađenih filmova poput La La Land i Whiplash .

Budući da sam već znao da je to dramski film. Nisam bio iznenađen nedostatkom neizvjesnih ili intrigantnih trenutaka i vrlo ozbiljne teme. Bilo je vrlo malo kratkih zabavnih trenutaka, ali bilo je i nekih moćnih stvari. Moj najomiljeniji dio zasigurno će biti one scene Apollo 11. Mislio sam da je to lepo uradjeno. Prije nego što sam zaboravio, ovaj film nije imao srednju ili post-krajnu kreditnu scenu. U slučaju da se pitate, iako sam primijetio da je film posebno oblikovan za IMAX. Pa da, vjerovao sam da ovo vidimo u IMAX-u da bi imalo mnogo veće iskustvo.

Zaključak:

Sve u svemu, imao sam prilično ugodan trenutak. Gledajući ozbiljan dramski film za koji mislim da bi mogao biti dovoljno dobar da bi se kvalificirao za nominacije za nagrade u narednim mjesecima. Za one koji žele vidjeti ovu vrstu snažnog filma, ili su zainteresirani da vide priču o Neil Armstrongu ili samo žele doživjeti jedan od najstarijih povijesnih trenutaka, onda biste to definitivno trebali pogledati. No, za ljude koji traže avanturistički ili akcijski film, molimo vas da ostanete udaljeni od ovoga filma. Izbor je tvoj. IMDB Ocjena Filma: 6.5/10

 

Titlovan Trailer Filma:
<

/strong>

- Advertisement -
Prvi čovjek - First Man (2018) Mislim da ovaj film ne bi bio velik bez čvrstih nastupa Ryan Gosling i Claire Foy. Posebni efekti i minijaturni efekti koji su pokazali prilično realistične vanjske scene prostora i očito površinu Mjeseca. Uistinu sam volio zvučne efekte i muzički rezultat koji sam smatrao odličnim.Prvi čovjek - First Man (2018) Recenzija Filma