Thursday, January 27, 2022
HomeBiographyQueen BOEMSKA RAPSODIJA - Bohemian Rhapsody 2018 Recenzija

Queen BOEMSKA RAPSODIJA – Bohemian Rhapsody 2018 Recenzija

-

Queen BOEMSKA RAPSODIJA (2018)
Bohemian Rhapsody

Žanr: Biografski | Muzicki | Drama
Godina: 2018
Redatelj: Dexter Fletcher, Bryan Singer
Producent: Anthony McCarten, Anthony McCarten
Glavne uloge: Mike Myers, Rami Malek, Joseph Mazzello, Aidan Gillen, Ben Hardy, Lucy Boynton, Tom Hollander, Allen Leech. Gwilym Lee, Aaron McCusker, Michelle Duncan, Ace Bhatti, Max Bennett, Devlin Lloyd, Ian Jareth Williamson
Zemlja: Engleska, SAD
Trajanje filma: 02:14:00
Datum izlaska: 24.10.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 01.11.2018.
Hrvatska 01.11.2018.
Srbija 01.11.2018.

 

Sinompis Kratko

Godine 1970. Farrokh Bulsara (Rami Malek – Robot TV serija, Papillon itd.), koji je kasnije preimenovao sebe kao Freddie Mercury, pridružio se skupini sveučilišnih studenata rock benda po imenu Smile, s vodećim gitaristom Brianom Mayom (Gwilym Lee – Midsommer Murders TV serije itd.) i bubnjar Roger Taylor (Ben Hardy – X-Men: Apokalipsa i sl.). Kasnije je bio i dodatak basista Johna Deacona (Joseph Mazzelo – The Social Network i sl.), a skupina je preimenovana u Queen by Freddie. Freddie je također vrlo blizu Mary Austinu (Lucy Boynton – Murder on the Orient Express itd.) I kasnije su postali ljubavnici. Međutim, Freddijevi roditelji, osobito njegov otac nije previše odobravao njegovu muzičku “karijeru”.

Nakon što su snimili u studiju, Queen je dobila zanimanje menadžera po imenu John Reid (Aidan Gillen – Maze Runner: The Death Cure , TV serije Game of Thrones itd.) sa svojim partnerom Paulom Prenterom (Allen Leech – The Hunter’s Prayer , Downton Abbey TV serije i sl.). Queen je imala i vlastitiog pravnog savjetnika po imenu Jim Beach (Tom Hollander – Pride & Prejudice, In The Loop itd.). Oni bi kasnije bili na turneji u raznim zemljama i napravili su brojne albume. Ali iza naizgled uspješnog života, bilo je još nešto s Freddie koji će kasnije promijeniti svoj način života i poremetiti njegov odnos sa svima.

Kako su Queen i Freddie Mercury danas postali tako legendarni? Pronađite ih sve u ovom filmu koji oduzima dah.

Queen BOEMSKA RAPSODIJA Filmske Recenzije

Phew ovaj potez bio je sasvim sjajan! Volio sam svaku minutu i moja djevojka ponekad je bila vrlo emocionalna tokom nekoliko scena. Film je započeo vrlo vedro s malo nagovještaja o tome šta će postati. Tada se priča više usredotočila na život Freddieja Merkura i kako se formirao Queen. Tempo se kretao stabilno, ali iznenađujuće ne polagano i zasigurno nije dosadan. Film je bio ispunjen nekom pričom koja se odnosi na Freddie, ali najzanimljiviji su bili prizori koji prikazuju proces nekih njihovih hitova, posebno pjesme Bohemian Rhapsody . Te scene su bile vrlo zabavne (iako neke mogu biti dramatizirane, ali ipak je to bio vrlo lijep način pokazivanja).

Osim priče o Freddieovom ranijem životu i Queenovom ranijem procesu stvaranja njihovih drugih albuma, kasnije je i evoluirala do ozbiljnijeg i dramatičnog skretanja na Freddijev osobni način života. Film nam je pokazao prilično veliku količinu Queenove izvedbe na raznim mjestima. Tu su također bili vrlo zanimljivi. Bila je 1 scena gdje je vrlo popularna pjesma Love of My Life pokazala da je doista emocionalna.

Queen

Kad sam pročitao da stvaraju film o Queen, iskreno sam mislio da je u redu, to je još jedna biografska drama koju mogu ili ne bih volio. Ali sam nekoliko puta pregledao trailer ovom filmu u posljednjih nekoliko tjedana i doista me zanimao. Zato sam bio jako sretan što sam odlučio da idem i vidim ovo sinoć jer je to jedno od najboljih iskustava koje sam ikada gledao film o biografiji rock benda. Međutim, ono što nisam znao ranije bila je činjenica da se više fokusira na Freddie Mercury, iako se trebalo baviti s Queen.

I da, Rami Malek bio je nevjerojatan i veličanstven kao Freddie Mercury. Ponekad sam zaista mogao da ga zamislim kao pravi Freddie i efekti protetskog zuba koji su također bili odlični, čineći njegovu osobu sličnom, osobito nakon što je imao brkove. Zvučni efekti su bili vrlo dobri, što bi bilo mnogo veće ako sam ovo vidio u studiju s Dolby Atmos sistemom.

Sva Queen izvedba na pozornici i pri izradi pjesama izvrsno su učinjene. Posada je napravila fantastičan posao rekreacije tih scena. Najbolje od svega toga sigurno će biti izvedba tijekom koncerta Live Aid 1985. To je stvarno sjajno, impresivno i doista spektakularno! Bilo je to zaista ogromno finale koje je zadivilo mene i moju djevojku. Bio sam zadivljen velikim performansama i dobio sam malo guske gledajući one desetke tisuća ljudi na Wembley stadionu pjevajući zajedno s Queen. I znam da je moja djevojka doista bila emocionalna, pogotovo kada su pjevali pjesmu We Are the Champions .

Kritičari

Sada znam da kritičari nisu bili receptivni prema ovom filmu zbog nekih istorijskih netačnosti, ali sam mislio da ako ostatak benda koji je imao utjecaj na film kao kreativni konsultant nije se protivio tome, onda možda nije stvarno važno? Iako sam mogao shvatiti da bi, ako bi to bio biografski film, morao bi biti što precizniji. Također je imao i neke unutarnje probleme s originalnim redateljem Bryanom Singerom (poznatim po redateljskim filmovima kao što su X-Men , Valkyrie i još nekoliko) koji nisu mogli završiti režiju , a zamijenio ga je Dexter Fletcher.

U svakom slučaju, moj snimak filma je, unatoč mogućoj nepreciznosti, doista užitak i nezaboravan film. Remi Malek nesumnjivo je dao veliku izvedbu po mom mišljenju i izgleda da su svi kritičari jednoglasno hvalili njegovu izvedbu.

O, prije nego što sam zaboravio, unatoč filmu koji je kategoriziran kao PG-13 u SAD-u, ovdje je dobio ocjenu 12. Kada sam vidio krajnji kredit koji je pokazao pravi život Queen predstave, primijetio sam da se toliko mnogo pjesama spominje (ne postoji nikakvo iznenađenje), ali nije bilo pozadinske kreditne scene. Sve u svemu, to bi bio preporučeni film za ljubitelje Queen-a, ili publiku koja je voljela vidjeti film o legendarnom rock bendu i osobnom životu Freddieja Merkura. Ali ako ste poput jednog od onih kritičara koji su vjerovali da je povijesna točnost neophodna, možda nećete uživati ​​u njoj. Tvoj izbor. IMDB Ocjena Filma: 8.4/10

Sretno promatranje!

 

Titlovan Trailer Filma:

Rezime - Sažetak

Queen BOEMSKA RAPSODIJA - Bohemian Rhapsody 2018 Sve u svemu, to bi bio preporučeni film za ljubitelje Queen-a, ili publiku koja je voljela vidjeti film o legendarnom rock bendu i osobnom životu Freddieja Merkura. Sva Queen izvedba na pozornici i pri izradi pjesama izvrsno su učinjene. Posada je napravila fantastičan posao rekreacije tih scena.
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts