Friday, July 5, 2024

Rampage: Totalni kaos (2018) Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Rampage: Totalni kaos (2018)
Rampage

Žanr: Akcija, Avantura, Sci-Fi
Godina: 2018
Redatelj: Brad Peyton
Producent: Ryan Engle, Carlton Cuse
Glavne uloge: Jeffrey Dean Morgan, Dwayne Johnson, Joe Manganiello, Malin Akerman. Marley Shelton, Naomie Harris, Jack Quaid, Jake Lacy. Breanne Hill, Jason Liles, Matt Gerald, Destiny Lopez, P.J. Byrne, Gary Weeks, Emalie Noel
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:47:00
Datum izlaska: 11.04.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 12.04.2018.
Hrvatska 12.04.2018.
Srbija 12.04.2018.

 

Davis Okoye (Dwayne Johnson – Jumanji: Welcome to the Jungle, Central Intelligence itd.) bio je primatolog, stručnjak za primate i radio je u zoološkom vrtu. Vodio je brigu o vrlo pametnom albino gorili po imenu George koji je bio vrlo prijateljski s ljudima. Međutim, kada je genetski eksperiment otišao naopako i sadržaj je nekako stigao do Georgea, zaražen je i postao je veći preko noći s vrlo agresivnim ponašanjem. Genetički inženjer Dr. Kate Caldwell (Naomie Harris – Our Kind of Traitor, Moonlight itd.) koja je doznala o pogođenom Georgeu, odmah je obavijestila Davisa o mogućnosti infekcije i ponudila je pomoć Davisu.

U međuvremenu, kompanija koja je provela pokus koji je vodila Claire Wyden (Malin Åkerman – The Heartbreak Kid, Watchmen i sl.) I njezin brat Brett (Jake Lacy – Miss Sloane, Carol itd.) tražili su načine da zaštite svoju kompaniju zbog svog propusta u eksperimentu. Čak su se uključili i vojni izvođači za hvatanje i ubijanje zaraženih životinja koje su uključivale i vuka. Zbog opasnosti koju su George i vuk mogli posjedovati. Vladini zastupnici koje je predstavio Russel (Jeffrey Dean Morgan – The Walking Dead TV serije, Watchmen i sl.) bili su dodijeljeni za rješavanje situacije.

Može li George biti spašen, a ostala čudovišta biti zadržana prije nego što bi pobjegli i uništili grad Chicago? Sve odgovore pronađite u ovom filmu punom akcije.

Rampage Filmske Recenzije

Wooow, ovaj film bio je nevjerojatan u smislu akcijske sekvence. Divovska gorila, vuk i druga životinja koju će te bolje saznati kada vidite film (osim ako ste vidjeli trailer koji bi vas obavijestio) bili su stvarno cool, ogromni i divlji kroz cijeli grad. Posebni efekti ovih životinja / stvorenja su fantastično izvedeni kao i stvarni život. Prema mom ličnom mišljenju, najveći dio filma svakako su bila divovska čudovišta u Chicagu. Naravno, i raniji dio bio je izvrstan (poput scene u džungli i na avionu), ali od posljednje trećine filma, bilo je sasvim dobro i ja sam stvarno oduševljen.

Sada osim onih kul čudovišta i borbenih scena s velikim specijalnim efektima, film je naravno imao i prekrasne zvučne efekte. Nažalost, zapravo to nisam osjetio u mom kinu koji je imao sistem Auro 11.1. Možda film nije posebno podržavao taj sistem. Ali sigurno znam da podržava Dolby Atmos, pa ako tražite sjajne zvučne efekte koji će vas pratiti, bilo bi bolje da ga vidite u takvim kinima. Ipak, čak i uz prilično takve zvučne efekte, film je i dalje bio vrlo ugodan tijekom tih scena.

Prica pomalo tanka i komplicirana

Ali ako govorite o samoj priči, osjetio sam da je to tanko i previše komplicirano. Izgledalo je da se film suviše trudi da se priča napravi sofisticiranom i također ima mnogo likova koji podupiru priču. Međutim, lično sam osjetio da je postalo malo komplicirano i nije bilo dovoljno jednostavno za razumijevanje. Možda bi bilo realnije kada bi bilo malo pojednostavljeno, kao u Jurassom, gdje je priča bila dovoljno jednostavna za razumijevanje (nije moglo pomoći i to da postoji malo sličnosti s tim filmom). Zbog toga sam mogao razumjeti publiku koja je tražila veoma pametan film čudovišta mogla bi biti razočarana jer se čini da je njegov glavni fokus da nas iznenađuje s tim divovskim čudovištima. Nemojte me krivo shvatiti, moja djevojka i ja stvarno smo uživali u filmu.

U svakom slučaju, nisam vidio krajnju kreditnu scenu, operater je isključio projektor, pa nisam vidio ima li bilo kakve kreditne prizme nakon završetka , Btw, shvaćam da je ovaj film lagano prilagođen iz arkadne igre iz 1986. godine s istim naslovom gdje igrači preuzimaju kontrolu nad Georgeom, Ralphom (vukom) i drugim likom koji se zove Lizzie, koji su izvorno bili ljudi koji su se mogli pretvoriti u ta stvorenja. Film je bio sasvim drukčiji od igre. Nisam siguran hoće li to privući ljubitelje igre, ali ako samo žele uživati u gledanju tih stvorenja oživljene u ovom filmu, onda ih to sigurno neće razočarati.

Sve u svemu, ovo je film koji je zabavan ako zanemarite logičke dijelove. Ima nekoliko smiješnih trenutaka i velikog akcijskog slijeda. Imao je i tuzni trenutak (iako je moja djevojka bila samo malo pogođena). Ako ste u potrazi za divovskim životinjama koje razbijaju grada i borbi protiv vojske, onda je ovaj film definitivno za vas.

Ocjena Filma: 3.5/5

IMDB Ocjena Filma:  Rampage
(2018) on IMDb

Titlovan Trailer filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave