Friday, February 23, 2024

Jumanji: Dobrodošli u džunglu – Jumanji: Welcome to the Jungle 2017 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Jumanji: Dobrodošli u džunglu (2017)
Džumandži: Dobrodošli u džunglu
Jumanji: Welcome to the Jungle

Žanr: Avantura, Komedija
Godina: 2017
Redatelj: Jake Kasdan
Producent: Chris McKenna, Jeff Pinkner
Glavne uloge: Karen Gillan, Dwayne Johnson, Madison Iseman, Missi Pyle. Kevin Hart, Jack Black, Bobby Cannavale, Rhys Darby, Alex Wolff. Nick Jonas, Maribeth Monroe, Tim Matheson, Friday Chamberlain, Morgan Turner, Natasha Mayet
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:59:00
Datum izlaska: 11.12.2017 (svjetska premijera)
U kinima od : 20 December 2017 (USA)
B i H 28.12.2017.
Hrvatska 28.12.2017.
Srbija 28.12.2017.

 

Gimnazijalac koji je volio igrati video igru ​​Spencer (Alex Wolff – My Friend Dahmer i sl.), kažnjen je u sobu za pritvor s još 3 studenta, prilično sebičnu popularnu djevojku Bethany (Madison Iseman – Still the King TV series ) popularna nogometna zvijezda Fridge (Fridge (Ser’Darius Blain – When The Game Stands Tall itd.) i stidljiva neugodna djevojka po imenu Martha (Morgan Turner). U toj su sobi pronašli stari tip video igre pod nazivom JUMANJI koju su pokušali igrati. Svaki od njih odabrao je karakter u toj igri, gdje je sve njih 4 nekako prebačeno u samu igru ​​u Jumanji svijet.

Unutar Jumanji, svi su se pretvoreni u likove koje su izabrali. Ti su likovi vodili arheolog Dr. Bravestone (Dwayne Johnson – Baywatch movie, Moana itd.), profesor kartografije Sheldon (Jack Black – Shallow Hal, voice of Po in Kungfu Panda itd.), zoologist Moose Finbar (Kevin Hart – Ride Along, Central Intelligence i sl.) I nevjerojatnog borca ​​i dobrog plesača Ruby Roundhouse (Karen Gillan – The Circle and as Nebula in Marvel’s Guardians of the Galaxy ). Svi su bili jako iznenađeni što su bačeni u igru ​​i kasnije su shvatili da su morali igrati igru ​​dok se ne bi vratili u svoj svijet.

Da bi dovršili igru, moraju proći razne faze, uključujući izbjegavanje zarobljavanja od strane zlog istraživača po imenu John Van Pelt (Bobby Cannavale – Ferdinand, Nurse Jackie TV series itd.). Uz dodatnu pomoć nekog drugog lika koji je bio pilot pod imenom Seaplane (Nick Jonas iz benda Jonas Brothers), njih 5 su morali surađivati ​​unatoč njihovim razlikama. Pa da li su to mogli ostvariti i konačno se vratiti u svoje domove? Pronađite sve odgovore u ovom filmu zabavne komedije.

Jumanji: Dobrodošli u džunglu Filmske Recenzije

Pa, ovaj je film bio upravo ono čemu bih se nadao u smislu komične situacije i pružio nam je dobru količinu smijeha. Zapravo, što smo moja djevojka i ja primijetili, film je bio puno komičniji nego avanturistički. To je bilo malo drugačije od filma prethodnika, verziji Jumanja iz 1995. gdje se osjećalo više avanture. Osim što je nastavak tog filma, ovaj je također služio kao priznanje Robinu Williamsu koji je igrao glavni lik Alana Parrisha. Ovdje je bila lijepa scena povezana s njim (pazite da je uhvatite). Iz mog osobnog gledanja, predhodni film bio je nešto što je uistinu ostavilo traga na mene  s očito super posebnim efektom u to doba, kao i prekrasno iskustvo kad je tako mnogo životinja došlo i izazivalo pustoš u gradu. Dok su u ovom filmu bili likovi koji su ušli u igru, a scene životinja nisu bile toliko česte.

Kao što sam gore spomenuo, ovaj film ima više komičnih prizora tako da su i avanture adekvatne, ali ih je moglo biti više. Čini se da se film usredotočio na razvoj likova i hemiju gdje su bili zabavni za vidjeti. Zapravo sam volio lik Jack Blacka, za koga mislim da je potpuno na mjestu.

Čini se da su se Kevin Hart i Dwayne Johnson  vrlo lako snašli. Najvjerojatnije zato što su već  ranije zajedno odigrali u filmu akcijske komedije Central Intelligence . U međuvremenu je Karen Gillan bila sasvim drugačija od ostalih uloga u kojima sam je ranije vidio dok je pružala nekoliko smiješnih trenutaka, a najzabavnija se odnosila na 2 loša stražara. Ono što sam najviše volio bili su učenici srednjih škola koji su se pretvorili u potpuno različite odrasle osobe i morali su se prilagoditi njihovoj transformaciji. Iako je to također pružalo neke prilično nepristojne šale koje vjerojatno djeca nisu razumjela.

Specijanli efekti su super

Posebni efekti su definitivno bili puno bolji od verzije 1995. (pogotovo ako sada vidite staru). I promatranje ovoga filma u 4DX studiju doista je donijelo i najbolje iskustvo. Budući da smo osjetili i uživali u prijedlozima skakanja, penjanja i pada, s dimom i vjetrom, i još mnogo toga. Jedini nedostatak u ovom kinu bio je na žalost sistem zvuka nije bio dobar. Srećom su ti učinci kretanja zaista to nadoknadili. Tijekom gotovo 2 sata trajanja filma, moja djevojka i ja imali smo dosta smijeha. Btw, u filmu nije bilo krajnje kreditne scene koja je bila prilično iznenađujuća jer sam mislio (i nadao se) da će biti bar jedna.

Zanimljiva Avantura

U svakom slučaju, ako ste u potrazi za zabavnim, laganim, komedijskim filmom avanturizma, onda biste svakako trebali vidjeti ovo. Ako ste vidjeli izvorni film, možete uživati ​​i to što je imao auru i neke prizore koji bi vas podsjetili na ta film. Ako bi samo Robin Williams još uvijek bio u blizini, možda bi on ovdje napravio cameo izgled. Bilo bi najbolje ako ste prije pogledali predhodni film prije nego ste pogledali ovaj kako bi ga doista cijenili i bolje razumjeli. I nemojte očekivati ​​teški logičan film na kojemu morate analizirati više. Samo idite u kino i doživite zabavu.

Sretno Gledanje!!!

Ocjena Filma: 4/5

IMDB Ocjena Filma:

Titlovan Trailer Filma:

 

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave