Friday, June 14, 2024

Recenzija: Jedna noć u Miamiju – One Night in Miami 2020

Share

SUMIRANJE

Jedna noć u Miamiju prepuna je dirljivih razgovora i međuljudske drame koja podiže napetost ne oslanjajući se na vanjske sile da to učine. Njihove su veze poboljšane vrhunskim izvedbama glumačke ekipe, svaka je dirljiva i slojevita, uravnotežena.
- Advertisement -

Jedna noć u Miamiju 2020
One Night in Miami

Žanr: Drama
Godina: 2020
Redatelj: Regina King
Producent:  Kemp Powers
Glavne uloge: Kingsley Ben-Adir, Eli Goree, Aldis Hodge, Leslie Odom Jr., Lance Reddick, Nicolette Robinson, Michael Imperioli, Beau Bridges, Marisa Miller, Lawrence Gilliard Jr., Jeremy Pope, Joaquina Kalukango, Christian Magby
Zemlja: USA
Trajanje filma: 114min
Datum izlaska: 07.09.2020  (svjetska premijera)
U kinima od : /

Jedna noć u Miamiju redateljski je prvijenac Regine King i pravovremeno, sjajno blistavo istraživanje muškaraca koji stoje iza renomea.

Film priča o četiri poštovana i uzvišena muškarca – aktivistu za građanska prava Malcolmu X (Kingsley Ben-Adir), boksaču i aktivistu Cassiusu Clayu (Eli Goree), pjevaču i tekstopiscu Samu Cooku (Leslie Odom Jr.) i nogometnom igraču Jim Brown (Aldis Hodge) – na vrhuncu promjene. Jedna noć u Miamiju prepuna je dirljivih razgovora i međuljudske drame koja podiže napetost ne oslanjajući se na vanjske sile da to učine. Film je redateljski debi glumice Regine King i pravovremeno je, sjajno blistavo istraživanje muškaraca koji stoje iza poznatih, lišenih naslova dok su među prijateljima i spremni za sljedeću fazu u životu.

Jedna noć u Miamiju Filmske Recenzije

Na temelju drame Kempa Powersa (koji je i scenarist filma), Jedna noć u Miamiju smještena je u Miami Beach na Floridi u noći na 25. veljače 1964. Cassius Clay, koji još uvijek nije formalno promijenio ime u Muhammad Ali , upravo je osvojio boksačko prvenstvo teške kategorije i na vrhu je svijeta. Kasnije mu se pridružuju njegova tri prijatelja u lokalnom hotelu gdje se svađaju, smiju, trguju pričama i uživaju u prijateljstvu, a istovremeno izazivaju jedni druge da budu bolji muškarci u svakom aspektu svog života.

Film je zadržan snagom međusobnih odnosa likova, dok je fokus usredotočen unutar hotelske sobe, koja djeluje kao četverozidni čuvar tajni. King majstorski tka i izlazi iz malih soba, povlačeći se kad je četvorka okrenuta licem jedan prema drugome na krevetima ili sjedeći jedan preko puta drugog u kutnom stolu. Jedna noć u Miamiju zasigurno je postavljena poput predstave i King najbolje koristi malu, zatvorenu postavku za stvaranje osobne, intimne atmosfere.

Upečatljivost filma

Ono što je možda najupečatljivije jest način na koji film istražuje unutrašnjost ovih muškaraca većih od života. Filmovi se često ne povlače da bi legendarne ličnosti istražili kao ljude, obično ih tretirajući kao ikone kojih se povijest sjeća i ništa više. Međutim, One Night in Miami majstorski i prodorno bilježi prirodu tih muškaraca i čini to na emocionalnoj razini, pozivajući se na strah, sumnju, ponos, strast i bijes koji osjećaju i kako to dijele među prijateljima.

One Night in Miami vođen je svojim dijalogom koji nikad ne popušta i odgovoran je za izgradnju napetosti i istraživanje prijateljstava u srži filma, uzdizanje i padanje sa svakim neslaganjem ili radosnim slavljem. Utvrđeno je da se četvorica muškaraca poznaju već dugo i, iako se ne vide uvijek oči u oči, njihova gorljiva iskrenost je iskrena i uvjerljiva. Štoviše, scenarij osigurava da svaki lik dobije svoje vrijeme u središtu pozornosti, neprimjetno prebacujući fokus s Malcolma X na Sama Cookea, Cassius Claya na Jima Browna. Među sobom, više nisu divovi ili ikone pop kulture, prijatelji su koji razmišljaju o životu i trenutku.

Zaključak:

Njihove su veze poboljšane vrhunskim izvedbama glumačke ekipe, svaka je dirljiva i slojevita, uravnotežena. velikom težinom koju muškarci nose i radošću koju osjećaju u društvu jedni drugih. Oni se bore sa životom u trenutku, ali ta iskra i dubina njihove veze sprečavaju ih da se ne utope u pritiscima i mraku koji tako često oboje njihov svakodnevni život. Uz Pawersov promišljeni scenarij, izvanredne portrete glumaca i prekrasnu Kingovu režiju, One Night in Miami morate pogledati. IMDB Ocjena Filma: 7.2/10

Jedna noć u Miamiju Trailer Filma :

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Jedna noć u Miamiju prepuna je dirljivih razgovora i međuljudske drame koja podiže napetost ne oslanjajući se na vanjske sile da to učine. Njihove su veze poboljšane vrhunskim izvedbama glumačke ekipe, svaka je dirljiva i slojevita, uravnotežena. Recenzija: Jedna noć u Miamiju - One Night in Miami 2020