Sunday, June 16, 2024

Recenzije: The task (2010)

Share

- Advertisement -

„The Task“ je novi reality show koji pokušava biti drugačiji. Naime on svoje kandidate bira na originalni način – otmicom. I tako šest kandidata završava na poprištu showa – za pobjedu od 20.000 dolara moraju provesti noć u napuštenom zatvoru gdje svakog od njih očekuje niz zadataka. Ono što ekipa iz režije i natjecatelji ne znaju je da nekadašnji upravitelj, koji je zbog nasilja i sam pogubljen u zatvoru, luta praznim hodnicima i traži nove žrtve…

Ovaj uradak je toliko prepun stereotipa da je gotovo tragično da itko iole normalan može snimiti nešto takvo. Pogledajmo samo natjecatelje: jedna štreberica, pa onda jedna priglupa plavuša, tu je zatim jedan, u zdravom tijelu zdravi duh, crnac, pa onda jedan pederčić (a što ćete, moramo biti politički korektni zar ne?) te za kraj (problematični?) brat i sestra. Dakle imamo tu i crnaca i bijelaca i indijaca i straight i onih drugih. A sad ideja. Pa zar nismo već potrošili na sve moguće načine ovakve priče. I da, trošili su ih puno, puno bolji redatelji od Orwella. Cijelim tijekom filma želio sam nekakve komične elemente koji bi smišljeno pretvorili u parodiju, da bih na kraju zaključio da je film parodija sam po sebi bez posebne želje i li namjere redatelja. Na kraju se Orwell odlučio za prokušani recept – nagli twist i sve što smo do tada vjerovali pada u vodu. A onda kao da je ponestalo i to malo hrabrosti te se još jednim twistom (twist se twistom izbija) vraća sve u žabokrečinu iz koje je upravo nakratko izašao. Preporuka – ne gledati. Nikako.

Ocjena:6/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave