Wednesday, June 12, 2024

Rover – The Rover 2014 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Rover (2014)
The Rover

Žanr: Drama
Godina 2014
Redatelj: David Michôd
Glavne uloge: Guy Pearce, Robert Pattinson, Scoot McNairy
Trajanje filma : 01:42:00
Datum izlaska : 20. Lipanj 2014.10 godina od globalnog ekonomskog kolapsa, usamljenom radniku Ericu, ukradu njegovo jedino vlasništvo – automobil. On kreće u potragu za svojom imovinom i stvara neobičnu vezu sa bratom jednog od lopova koji su mu ukrali sve.

Ako kog zanima, malo mi je bolje, no nisam se sasvim oporavio, pa sam vrijeme ”odmaranja” iskoristio da izgledam novo ostvarenje cijenjenog reditelja koji je iza sebe ima jedna poprilično kvalitetan film. Pričam k’o da sam gledao, ali sam zapravo samo dobro informisan.

Na početku ću biti direktan i reći ću da ovo nije tip filma za svakoga jer je težak. Težak za gledanje i težak za razumijevanje. A opet to ne mora značiti da nije kvalitetan nego jednostavno je ovog puta do nas, gledaoca, jer je u pitanju dobro izgrađen film, koji se meni, pak, nije tol’ko svidio. Razlog? Pa jednostavno nisam mogao da progutam čitavu priču i da se na kraju zadovoljno nasmijem jer mi je film davao utisak da je stvaran u nekoj nepodnošljivoj i čudnoj atmosferi, pa ja na mene film djelovao pomalo mučno. Stil filma je svojstven, dakle ok, mada je meni ova iscjepkana naracija odnosno odvijanje događaja, više konfuzno nego dio stila, ali barem mu možemo skinuti kapu na originalnosti. Glavne uloge, Pattinson i Pearce, odlično funkcionišu zajedno i mogu reći da bi bilo dobro da se opet negdje zajedno pojave jer ‘The Rover’ je za njih kao ’21 Jump Street’ za Jonaha Hilla i Channinga Tatuma. Nisam previše optimističan, valjda se osjetili do sad, tako da na vama je hoćete li ga pogledati ili ne. Priznajem da nije u pitanju loš film, ali na mene je djelovao tako čudno da mi je mnogo kasnije u glavi odzvanjala čudna muzika koja je bila dio filma.

Ocjena na IMDb.com mu je odličnih 7,2/10 a na Tomatoesima solidnih 66%. Reditelj filma, kojeg sam pominjao u početku je David Michod, koji je režirao film ‘Animal Kingdom’. Poznato ? Film se, bez obzira na solidnu glumačku postavu, ne može pohvaliti da je privukao publiku jer je zaradio nešto više od milion dolara na budžet od 12.

‘The Rover’ je isrpna drama, kriminalističkog duha koja je smještena u obližnju budućnost, ali mene se nije toliko dojmio da ga makar nazovem solidnim filmom.

Ocjena:6/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave