Thursday, January 27, 2022
HomeDramaS LJUBAVLJU, SIMON - Love, Simon 2018 Recenzija Filma

S LJUBAVLJU, SIMON – Love, Simon 2018 Recenzija Filma

-

S LJUBAVLJU, SIMON 2018
Love, Simon

Žanr: Drama, Komedija, Romansa
Godina: 2018
Redatelj: Greg Berlanti
Producent: Elizabeth Berger, Isaac Aptaker
Glavne uloge: Jennifer Garner, Josh Duhamel, Nick Robinson, Talitha Eliana Bateman, Katherine Langford, Keiynan Lonsdale. Alexandra Shipp, Mackenzie Lintz, Miles Heizer, Logan Miller, Tony Hale, Darcy Rose Byrnes. Joshua Mikel, Jorge Lendeborg Jr., Sean O’Donnell
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:50:00
Datum izlaska: 16.03.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 07.06.2018.
Hrvatska 07.06.2018.
Srbija –

 

“Simon, možeš da izdahneš ….” su oslobađajuće riječi koje majka kaže adolescentnom protagonistu “S LJUBAVLJU, SIMON”, intimno razgovarajući o svojoj slobodi da bude tko je on. “S LJUBAVLJU, SIMON” je sanjarski napravljen film za mnoge adolescente koji prolaze kroz proces otkrivanja svoje seksualnosti, imaju roditelje koji razumiju, prihvaćaju i podupiru. Osim toga, pronalaženje ljubavi u srednjoj školi nije nešto što se vidi u mnogim dijelovima svijeta, a manje ako ste u LGBTQ spektru. Iako izgleda kao tipičan film, “S LJUBAVLJU, SIMON” je doza radosti i melankolije za novu generaciju filmova, gdje je tema usmjerena na ljubavne puteve i odnose tinejdžera sa svojom obitelji i prijateljima.

Uspjeh homo filmova

Čudno je pomisliti da je “S LJUBAVLJU, SIMON” prvi film visokog budžeta koji financira 20th Century Fox. Nakon uspjeha filmova s ​​homoseksualnim temama kao što su “Moonlight ” i ” Call Me By Name “, bilo je fer i nužno nastaviti napredak kina LGBT. Film koji se temelji na bestseleru Becky Albertalla, ” Simonu protiv Homo Sapiens Agenda “, čak i nakon što je slijedio knjigu, nije bilo lako doći do velikog ekrana, ​​u stvari, redatelj Greg Berlanti bio je glavni koji je uvjerio studio da naprave “S LJUBAVLJU, SIMON”.

Glumac Nick Robinson igra Simon Spier, student od 17 godina, koji ima “normalan” život pored roditelja i sestre, ima tajnu koju nije rekao svojoj obitelji ili prijateljima, a to je da je gay. Radnja se usredotočuje na adolescentne probleme koji, iako ne izgledaju kao kraj svijeta, su kraj svijeta u umu tinejdžera. Razina ranjivosti i upornosti protagonista se vidi u filmu, ne samo kada je u svakodnevnim problemima, nego i kada se suočava sa svijetom kada nema kontrolu nad time kako i kada “izaći” i da se izbori sa svojom realnosti.

Nick Robinson je komforan u ulozi i donosi Simona koji je u redu da ima osnovne elemente u svom životu, ali se osjeća ugušenim njegovom tajnom i sve što može da se desi ako otkrivanje dođe na vidjelo. Glumac u svojim izrazima čini vrlo jasan osjećaj tjeskobe, što javnost osjeća jednako. No, istodobno, Robinson donosi lagani, strastveni karakter. Empatija je neizbježna: lako ćete se zaljubiti u Simona.

Jack i Emily Spier su super u ulozi

Roditelji Simona, Jack i Emily Spier, koji su igrali Josh Duhamel i Jennifer Garner, čine šećer koji čini “S LJUBAVLJU, SIMON” idealan san za mnoge ljude koji se bave istim problemima Simona. Dvije scene u kojima Simon razgovara s ocem i majkom o tome kako je roditeljska ljubav još uvijek netaknuta, podsjećajući publiku da postoje majčinske i očinske ličnosti koji životno putovanje svoje djece čine s puno podrške i ljubavi u okolnosti nepravednog svijeta. Jennifer Garner i Josh Duhamel , Simonovi roditelji imaju nekoliko prizora, ali uspijevaju se istaknuti u svim njima, oboje s Duhamelovom karizmom i Garnerovom naklonom. Usput, u posljednjem dijelu, oboje imaju scenu koja može oduševiti publiku.

Zvučni zapis “S LJUBAVLJU, SIMON” djeluje poput muzičkog videozapisa u kojem svaki adolescent vidi svoj dan za danom kao mjuzikl, gdje je adolescent glavni junak, žrtva i junak svog života. Od Whitney Houston do The Bleachers, muzika radi savršeno, stvarajući okruženje koje vas prenosi u život Simona sa svojim prijateljima i večerima u svojoj sobi razmišljajući o hipotetskim situacijama i prisjećajući se prve decenije novog milenijuma, gdje ljubav i internet idu ruku pod ruku.

Gledanje filma poput “S LJUBAVLJU, SIMON” na velikom ekranu bilo je emocionalno putovanje kad bi mi neko rekao da će film biti o gay tinejdžeru napravljenom za mlade odrasle osobe ovog desetljeća, ne bih vjerovao. Dok je priča nešto što smo već vidjeli, ali u heteroseksualnim pričama “S LJUBAVLJU, SIMON” postat će početak naslijeđa novih priča usmjerenih na LGBT priče, ali još važnije “S LJUBAVLJU, SIMON” bit će film koji će spasiti mnoge tinejdžere jer će se vidjeti u Simonu, stvarajući nadu i vjeru da će u njihovim životima, slično Simonu, doći vrijeme kada mogu biti sami i izdahnuti.

Ocjena Filma: 3/5

IMDB Ocjena Filma:
 Love, Simon
(2018) on IMDb

Titlovan Trailer Filma:

Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts