Tuesday, March 9, 2021

Sacrifice – Žrtva 2016 Recenzija Filma

Žrtva (2010)
Sacrifice

Žanr Drama, Povijesni
Godina 2010
RedateljKaige Chen
Glavne ulogeYou Ge, Xueqi Wang, Xiaoming Huang
Trajanje filma : 02:02:00
Datum izlaska : 18. Prosinac 2010

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASATora Hamilton, mlada doktorica, uselit će se na jedan otok nedaleko od Škotske kako bi započela novi život sa svojim suprugom. Sasvim slučajno će jednog dana pronaći u zemlju zakopano žensko tijelo i misterija koja se bude razotkrivala dovest će do fatalnih otkrića.

Čeka me mnogo posla ovih dana, barem što se tiče filmova, ali sam prije velikih holivudskih imena odlučio prednost zasad dati jednom filmu iz britansko-američko-njemačke produkcije. Nismo imali takvo nešto već duže vremena, pa je sada bio pravi trenutak…

Kod ovog filma me privuklo ništa drugo do glavne glumice – Radhe Mitchell. Nije toliko poznata, ali barem je ja pamtim iz naslova horora tipa ”The Crazies” ili ”Rogue”, a svakako i ”Silent Hill” i uloga majke u ”Man on Fire”, pa mi je nekako postala draga. Haman zato što zna odabrat’ film i onda se snađe u njemu ko Di Caprio u ”Osvetniku” npr. Premisa je izgledala zanimljivo i nisam se dugo libio da li ga pogledati ili ne, s obzirom da su filmovi iz evropske kinematografije rijetko razočaravajući i tako krenem ga analizirati. Gledati i analizirati. Tako odmah sada, da ne bih zaboravio, moram izdvojiti, nedvojbeno i sasvim sigurno, predan i odličan performans Radhe Mitchell koju nisam uzalud pohvalio. Očigledna je ta posvećenost i mišljenja sam da joj treba neki veći film, neki veći naslov koji će je još više vinuti u nebesa i proslaviti. A film ko film nije loš, s tim da je nekako prepoznatljivo to sve, nekako sve predvidljivo i nema toliko napetih trenutaka i preokreta, ali je svejedno lak za gledanje i zanimljiv od početka do kraja. Ono što želim reći, ako me niste baš najbolje shvatili jeste to da film ne ostavlja prostora da stvori neku atmosferu, nešto podložno odličnim obratima i neočekivanim momentima i to samo proizilazi iz ničeg drugog do klimavog scenarija koji nije usijao maksimalno. O režiji bi se dalo podiskutovati svakako još, ali konačni rezultat je jedan prosječni filmić koji će većini leći i to onoj većini koja bude tražila nešto da ubije vrijeme. Nažalost, neće uljepšati boje zastave zemalja koje su učestvovale u snimanju istog.

Ocjena na IMDb.com mu je malih 5,3/10 a na Tomatoesima niskih 33%. Nema podataka o zaradi, a reditelj filma je Peter A. Dowling koji iza sebe ima manje poznat horor naziva ”Stag Night”.

”Sacrifice” nije zaživio kao što je u nečijoj glavi da postane onaj mali niskobudžetni film koji će zbog svoje kvalitete i posebnosti se itekako istaći i osvojiti publiku širom svijeta. Ali onaj ko se zna zadovoljiti sitnicama, možda je ovo baš prava stvar za njega.

Ocjena:6/10

BOSS LEVEL (2020) Recenzija Filma

Sedam godina nakon režiranja Stretch (2014) - komedije-drame u produkciji Jasona Bluma, koja uključuje...

Sjedinjene Države Protiv Billie Holiday (2021) Recenzija Filma

Adaptirano iz knjige pod naslovom Chasing the Scream: First and Last Days of the...

Djevojka koja obećava – Promising Young Woman (2020) Recenzija Filma

Naslov Djevojka koja obećava u filmu koji je napisala i režirala redatelj Emerald Fennell...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU