Tuesday, May 21, 2024

Sad ili nikad – Second Act (2018) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Sad ili nikad - Second Act 2018 Na kraju, ovaj film zaslužuje malo poštovanja slanjem snažne poruke svijetu. Kako će se priča odvijati, postoji mnogo toga što možete naučiti, na primjer kako je Maya uspjela izvesti tako impresivan podvig. "Sad ili nikad" ima izvrsnu točku koju nisam mogao ignorirati.
- Advertisement -

Sad ili nikad (2018)
Second Act

Žanr: Komedija | Romansa | Drama
Godina: 2018
Redatelj: Peter Segal
Producent: Justin Zackham, Elaine Goldsmith-Thomas
Glavne uloge: Vanessa Hudgens, Milo Ventimiglia, Jennifer Lopez, Leah Remini, Freddie Stroma, Treat Williams, Charlyne Yi, Dave Foley, Larry Miller, Alan Aisenberg. Annaleigh Ashford, Elizabeth Masucci, Dan Bucatinsky, Kelly P. Williams, Natasha Romanova
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:43:00
Datum izlaska: 06.12.2018 (svjetska premijera)

Jednom mi je jedan kolega filmski kritičar rekao: „Najopasnije je očekivati ​​da će vam se svidjeti film koji ćete gledati. Vaš posao je da kritizirate, a ne da vam se sviđa. ”Te riječi su mi zapele u glavi, i bez obzira koliko se trudim, ne mogu se riješiti toga. Jer ne postoji ništa bolje od stavljanja sebe u cipele likova koje pratite kroz film; ne postoji ništa loše u davanju prilike filmu i pusti ga da radi. A ako nam se u nekom trenutku ne sviđa, to je u redu. Možemo smisliti pristojno objašnjenje, napisati negativnu recenziju i ostaviti je iza nas. A nakon što sam vidio “Sad ili nikad”, nisam mogao biti sretniji da zanemarim sve savjete koje nisam morao gledati i dao sam mu šansu.

Sad ili nikad Filmske Recenzije

Maya (Jennifer Lopez) radi u lokalnoj trgovini kao konzultant. Nevjerojatno je dobra u prodaji. Ona zna što kupci žele, proizvod koji im je potreban, i još važnije kako ga predstaviti. Čini se da se sve ideje koje ima u glavi ne može izvršiti jer se nedavna promocija koju je očekivala ne dogodi. Kako izgleda da je život nema namjeru iznenaditi, njezina najbolja prijateljica Joan (Leah Remini) to čini drugačije, prijavljujući se velikoj kompaniji bez Mayinog znanja. Profil koji je stvoren za njezinu lažnu osobu je zapanjujuća – dobiva posao iz snova laganjem o tome tko je ona zapravo. Ali u stvarnosti, Maya shvaća da ne bi bila tamo gdje je sada, ako ne zbog laži koju je nastavila govoriti – laži koja će svijetu pokazati na što je ona stvarno sposobna.

“Sad ili nikad” ima izvrsnu točku koju nisam mogao ignorirati. I uglavnom jedan od razloga zbog kojih sam pisao o tome. Naravno, sam film nije vrijedan nagrađivanja i bilo bi naivno od mene očekivati ​​drugačije. Ali ono što ovaj film radi, a to je na čemu se uglavnom želim usredotočiti u mom osvrtu, je njegov važan koncept koji nisam imao pravo zadržati u mraku. Primjerice, znamo da Maya nije imala obrazovanje. Odustala je od svoje kćeri za usvajanje kad je imala sedamnaest godina. Ona je pametna, kreativna i ima puno energije za ulaganje u poboljšanje linije proizvoda za tvrtku F&C, za koju je zaposlena.

Jennifer Lopez

Ali najvažnije pitanje koje ću vam postaviti je da bi Jennifer Lopez’s Maya dobila priliku da ostvari svoj potencijal u tvrtki o kojoj ne bi ni sanjala, ako ne i za mali poticaj? Bez laži koju bih radije definirala kao bijelu vrstu? Kako će se priča odvijati, postoji mnogo toga što možete naučiti, na primjer kako je Maya uspjela izvesti tako impresivan podvig. Međutim, ono što je imala u glavi, sve znanje i vizije o proizvodima pomogli su joj da uspije. Kada je film počeo, njoj je uskraćena promocija zbog nedostatka obrazovanja, isti nedostatak obrazovanja koji je nije spriječio u postizanju nevjerojatnih rezultata.

“Second Act” su napisali Justin Zachham i Elaine Goldsmith-Thomas, a režirao ga je Peter Segal koji je pružio apsolutno radosnu vožnju. To je smiješno, neke sentimentalne scene su obrađene jako dobro, i izbjegava zlouporabe važne teme koja bi trebala biti ispričana na tako srdačan način. Film ne pokušava opravdati laž i ne pokazuje je kao jedini način da se postigne nešto veliko. Također ne potkopava obrazovanje, ali naglašava da ako date dovoljno novca i potpore onima koji su sposobni, oni mogu postići puno više od onih koji su rođeni u povlaštenoj obitelji. Ne radi se o odustajanju od sna, napornom radu i postizanju najviših standarda čineći pravu stvar.

Zaključak:

Na kraju, ovaj film zaslužuje malo poštovanja slanjem snažne poruke svijetu. Ako slučajno završite u trgovini, nemojte se ponašati kao da posjedujete svijet. Osoba koja vam danas služi može biti ona koji će vam služiti sutra kao vaš budući CEO. Budući da su svi obdareni, svi mi imamo talente. Neki više, neki manje. Međutim, svi mi možemo dobiti stotinu diploma, a da li to stvarno dokazuje nešto? Mogu li te diplome raditi u naše ime ? Treba li nekom pojedincu uskratiti priliku za život samo zato što nemaju papir koji bi pokazali svoju kvalifikaciju. Unatoč tome što su inače sposobni? IMDB Ocjena Filma: 5.9/10

Titlovan Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Sad ili nikad - Second Act 2018 Na kraju, ovaj film zaslužuje malo poštovanja slanjem snažne poruke svijetu. Kako će se priča odvijati, postoji mnogo toga što možete naučiti, na primjer kako je Maya uspjela izvesti tako impresivan podvig. "Sad ili nikad" ima izvrsnu točku koju nisam mogao ignorirati.Sad ili nikad - Second Act (2018) Recenzija Filma