Thursday, July 25, 2024

Savršen stranac – Perfect Stranger 2016 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -
Savršen stranac - Perfect Stranger 2016 Radnja Filma
Savršen stranac – Perfect Stranger 2016
Opis Filma

Savršen stranac 2016
Perfect Stranger

Žanr: Drama, Komedija
Godina 2016
Redatelj:  Paolo Genovese
Glavne uloge: Giuseppe Battiston, Anna Foglietta, Marco Giallini
Trajanje filma: 01:37:00
Datum izlaska:    11 February 2016
U kinima od :    Hrvatska 20.04.2017.

Perfect Strangers nas vraća u stare dobre drame, čija se cijela parcela odvija u jednom prostoru. Radnja ovog filma je vrlo jednostavna. Grupa prijatelja se okupi za večerom govoreći o svemu i svačemu, jedan od njih pokazuje koliko vremena provode na mobilnim telefonima i koriste ih da sakriju stvari jedni od drugih, i da su se pretvorili u savršene strance. Tu svi počinju da negoduju da to nije istina, izazov je postavljen – svi oni moraju ostaviti mobitele na stolu i moraju da podijele svaku poruku, email ili poziv koji dobiju tokom večeri s ostatkom društva.

Ovaj film je dosta predvidljiv, ali gledati kako se cijela situacija odvija je zabavno iz dva razloga. Prvi je da će svi biti u stanju da se identificiraju s ovom situacijom. Vecina nas je vezana za svoje mobitele i teško je naci nekoga ko ne krije nešto u njima od drugih ljudi. Drugi razlog je da su svi glumci karizmatični i šarmantni. Izgled muških glumaca varira od vrlo zgodnih do manje zgodnih, ali sve žene u filmu mogu biti pravi supermodeli, ali imaju potrebnu količinu duha i karaktera.

Glumci u filmu su opušteni i sigurni u sebe, a tu su i mnoge situacije koje počinju kao farsa, ali se ubrzo pretvaraju u dramatične sekvence. Jedan od likova treba da dobije poruku sa slikom gole žene koja mu te slike šalje svaku noć, i on odlučuje da zamoli jednog od muškaraca da se s njim zamijeni mobitela, ali nakon toga se ispostavlja da dobija romantičnu poruku od ljubavnika tog drugog muškarca. Njegova zena tada počinje da sumnja da je on gay i on mora da odluci da li će nastaviti lagati ili reci istinu ali šta god odabere, ne može da donese pravu odluku.

Na kraju filma, prijateljstvo gotovo sviju njih je potpuno uništeno, a nekoliko otkrća izgleda stvarno malo pretjerano. Jedno je jasno, većina ovih laži će se nastaviti i dalje . Ovaj film je glasna i jasna poruka da je bolje da se ne zna šta se zapravo krije u srcima ili mobilnim telefonima. Možda je bolje da se ne odlučujete gledati ovaj film sa vašom voljenom osobom, jer bi i vi mogli završiti kao i ovi likov u filmu.Ocjena: 7/10

 Perfect Strangers (2016) on IMDb

Trailer:


- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave