Saturday, February 27, 2021

Serena 2014 Recenzija Filma

Serena (2014)
Serena

Žanr: Drama
Godina 2014
Redatelj: Susanne Bier
Glavne uloge: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Toby Jones
Trajanje filma : 01:49:00
Datum izlaska : 18. Prosinac 2014.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPoslovni planovi a i sam život jednog od glavnih drvosječa, Džordža Pembertona, zakomplikuje se kada upozna i oženi prelijepu Serenu.

Dvoje glavnih glumaca, Bradley Cooper, i od skora, veoma tražena i popularna Jennifer Lawrence, ponovo ujedinjuju svoje snage, nakon ‘American Hustle’a, ovaj put u ekraniziranom romanu o djevojci sa problematičnom prošlošću.

Ispočetka, kada su nas ono pomalo bombardirali trejlerima i posterom, stekao sam utisak da dolazi jedan epski film koji će biti glavna konkurencija na predstojećoj dodjeli Oskara svim ostalim filmovima, no iz dana u dan, kako se približavao datum zvaničnog izlaska filma u svijet među publiku, raslo je moje nestrpljenje da ga odgledam i shvatim zašto i nije baš tako omiljen. I krenem tako sa gledanjem i sve se činilo u redu, atmosfera dobra i sve štima, ali kroz mnogobrojne zaplete, nepotrebnije rasplete i previše likova za, naizgled, jednostavnu ljubavnu priču, dođete do samog kraja i zapitate se: šta sam to upravo gledao? Nekako se mnogo toga izdešavalo i naravno, niste mogli da ne budete svjedoci toga, a opet, na kraju filma, bez obzira na sve izgledano, neće vam biti jasno koja je poenta u svemu ovome i tražit ćete smisao svega, a niko vam neće odgovarati na ta pitanja a ni na ono: zašto film nije bio epski, kako sam očekivao? Iako izgleda da sam ga možda popljuvao, nisam, naprotiv, film je gledljiv i uopšte nije toliko loš, ali nekako djeluje razočaravajuće u odnosu na onako dobar trejler koji je najavljivao potencijalno odličan film. Jedna od malih pozitivnih stvari kod filma, svakako je Jennifer Lawrence, koja je po mom mišljenu bila najsvjetlija tačka ovog urnebesa, ali sve u svemu, opet mi je teško odgenutnuti kako se se ona i Cooper ujedinili da naprave ovako beznačajan i besmislen film.

Ocjena na IMDb.com za ovaj film je malih 5,5/10 a na Tomatoesima malih 21%. Rediteljica filma, inače danskog porijekla, zbog čega je ovaj film i u većini rađen u danskoj produkciji, Susanne Bier, poznata po je danskim projektima poput ‘Brothers’a, ‘Sve što trebaš je ljubav’, ‘Nakon vjenčanja’, ‘U boljem svijetu’ ili onaj sa Penelope Cruz ”Things We Lost in Fire”. Ovaj film još nije ono zvanično izašao u kina, ali i kada izađe, sumnjam da će biti neke pamtljive zarade.

‘Serena’ se može pogledati za nuždu i nije najgore iz ove godine, ali ono kad očekujete nešto stvarno vrijedno gledanja a zauzvrat vam neko natrlja na nos onu ”tresla se brda rodio se miš”, onda vam nije baš toliko svejedno.

Ocjena:4/10

Flora & Ulysses (2021) Recenzija Filma

Jučer sam provjerio Disney + i vidio ovaj obiteljski film Flora & Ulysses za...

Mauritanac Dnevnik iz Guantanama – The Mauritanian (2021) Recenzija Filma

Temeljena na memoarima Mohamedoua Oulda Salahija, Mauritanac Dnevnik iz Guantanama, ova filmska adaptacija redatelja...

Jako mi je stalo – I Care A Lot (2020) Recenzija Filma

U filmu Jako mi je stalo Marla Grayson (Rosamund Pike - Informer, Jack Reacher...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU