Thursday, June 13, 2024

Sex Tape – Snimka Sexa (2014) Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

 

 

 

 

Snimka seksa (2014)
Sex Tape 

Žanr: Drama, Komedija
Godina:  2014
Redatelj: Jake Kasdan
Glavne uloge: Cameron Diaz, Jason Segel, Rob Corddry
Trajanje filma : 01:32:00
Datum izlaska : 25. Lipanj 2014.

Bračni par, Jay i Annie, žele da vrate sjaj u svoj brak i seksualni život, pa se odlučuju snimiti dok vode ljubav. No jedna fatalna greška i snimka njihovog seksa završava na svim Ipad-ovima koje je Jay poklonio poznanicima i prijateljima i oni će učiniti sve da je unište, zauvijek.

Ovo je još jedan film kojeg sam gledao u tuzlanskom kinu, iako mi to nije bilo u planu. Ustvari, bilo mi je u planu pogledati najnoviji ‘Into the Storm’, koji je i u Americi takođe danas ugledao svjetlo dana, ali igrom slučaja, zapadne mi ovaj. Iako sam znao da su ga srozali kritikama i da ga publika na portalima nije dobro podnijela, u meni su se borili optimizam i pesimizam. Nakon izgledanog, pesimizam je rekao: jesam li rekao da sam u pravu ?

Ovo je neki kao tip filma za parove koji bi i u njima trebao probuditi te neke osjećaje jedne prema drugima i gdje bi svi malo razmislili o pouci koju pred kraj filma izgovara Jack Black: znate li zašto se je*ete? znaš li zašto je je*eš? Eh pošto nisam bio u paru, a i da jesam, vjerujem da bi na kraju filma opet pomislio: uzalud potrešen novac. Koncept filma je sjajan, a sjajan je i Jason Segel, no sve ostalo je samo presipanje iz šupljeg u prazno. Jedan par, koji je, malte ne, ovisan o seksu, između sebe i nema baš neke hemije i kada im se to, što su ovisni, pa će učiniti sve, obije o glavu, učinit će sve da isprave greške. U tim momentima, najsmješnije izvale i fazone interprentira zvijezda serije HIMYM, no ja sam se svega, dva tri puta, nasmijao, a na samom kraju jednom i od srca, i to je to, što je film uspio izmamiti od mene pa mi je bilo malo čudno i neugodno što se oko mene svi smiju a meni nije jasno šta zapravo vide u filmu. Zvijezde filma su atraktivne, Diaz je još uvijek u punoj formi, no malo mi je čudno što su oboje sebi dozvolili da naprave nešto ovako kontraverzno i eksplicitino a uzaludno napravljeno. Neću biti toliko negativan i vjerujem da će nekima film možda biti i zabavan jer nije najgore u ovoj godini i nije najgore što sam ja ikad gledao, ali mislim da sam protraćio i vrijeme, a ovog puta i novac.

Ocjena na IMDb.com mu je sitnih 5,2/10 a na Tomatoesima takođe niskih 18%. Na budžet od 40 miliona dolara, film je zaradio nešto malo više od 53 miliona. Reditelj filma je Jake Kasdan, kojem je bolje išlo za rukom režiranje filma ‘Zločesta učiteljica’, koji je bio puno puno zabavniji nego ovaj. Režirao je i filmove ‘The Tv Set’ i ‘Orange County’

Sve u svemu, ‘Snimka seksa’ je uzalud potrošen talenat glumaca, šteta novca i tortura za zdrav razum. Izmamit će par osmjeha ali na kraju shvatit će da je ovo jedan od filmova gdje bi bilo bolje da je budžet utrošen za saniranje štete od poplava u BiH nego zapravo za snimanje samog filma.

Ocjena:4/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave