Friday, May 24, 2024

Spokoj – Serenity (2019) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Spokoj - Serenity (2019) SERENITY je, u najmanju ruku, apsurdni film, apsurdan kako u redovitoj definiciji, tako iu filozofskom smislu. Teško je opisati teme koje stoje iza ove produkcije. McConaughey i Hathaway oboje obavljaju službene poslove u svojim ulogama, ali njihova hemija ostaje nešto što je poželjno.
- Advertisement -

Spokoj (2019)
Serenity

Žanr: Triler | Drama | Filmovi 2019
Godina: 2019
Redatelj: Steven Knight
Producent: Steven Knight
Glavne uloge: Anne Hathaway, Diane Lane, Matthew McConaughey, Jason Clarke, Djimon Hounsou, Jeremy Strong, Kenneth Fok, Robert Hobbs, Rafael Sayegh, Garion Dowds, Vinaya Sungkur, Edeen Bhugeloo. Guillaume Silavant
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:46:00
Datum izlaska: 24.01.2019 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H –
Hrvatska 31.01.2019.
Srbija –

Spokoj Filmske Recenzije

U SERENITY glumi Matthew McConaughey kao Baker Dill, ribar koji živi na čudesnom otočiću Plymouth. On provodi svoje vrijeme pijući, uzimajući pijane turiste na ribolovne ekspedicije, i lovi jednu posebno neuhvatljivu ribu koju je nazvao Justice.

Dill-ov pomalo turobni život bačen je u buku kad se njegova bivša supruga Karen (Anne Hathaway) naizgled pojavila iz zraka s vrlo primamljivom ponudom. Ponovno se vjenčala u svoje vrijeme daleko od Dill-a, ali je nastavila podizati sina Patricka. Problem je u tome što je njezin novi suprug Frank, kojeg glumi Jason Clarke, vrlo nasilan prema oboje. Ta primamljiva ponuda je jednostavna: Dill ubije njenog novog supruga na moru i zauzvrat će dobiti dovoljno novca da ostane živjeti u lagodnom životu sve do smrti.

McConaughey i Hathaway oboje obavljaju službene poslove u svojim ulogama, ali njihova hemija ostaje nešto što je poželjno. Njihove izvedbe ne donose mnogo napetosti unatoč očito napetim situacijama u kojima se nalaze njihovi likovi. Jason Clarke ima sličan problem u tome što ne uspijeva ispravno da izvede kada je Frank u pitanju. Scenarij i priča jedini su izvori emocija unutar ovog filma. Serenity bi potencijalno napravila uzbudljiv roman, ali kao film pati od nedostatka izvedbi iz svojih likova. Dill se bori s izborom da ubije Franka ili ne, dok se također bori s odvajanjem od sina i njegovom opsesijom da uhvati ribu Justice. Sve ovo izgleda kao prilično standardna postavka, ali oko pola puta je kada stvari idu potpuno van stroja. U svrhu izbjegavanja spoilera ne mogu reći mnogo više.

Spokoj
Spokoj – Serenity 2019 Film, Recenzija Opis i Radnja Filma, Kritika, Gledanje Trailera Filma, Imdb ocjena, U kinima, Premijera Filma, Glumci

Twist – Preokret

Teško je opisati teme koje stoje iza ove produkcije, a da ne pokvarimo MAJOR twist. Egzistencijalističke filozofske teme kao što su slobodna volja, ljudska bića i svrha, pa čak i sama priroda egzistencije, nastaju prije kraja naracije. Sam sam pjevao te ideje, a ne osobito aplaudirajući na izvođenje samog filma.

Navedeni preokret je bizarnost koja baca cijelu proizvodnju na petlju i teško je povratiti čvrsto uzemljenje kada se to otkrije. Sam okret nije bio onaj koji sam vidio do trenutaka prije nego što je otkriven, tako da postoji određena zasluga za filmske stvaraoce da su ga držali u tajnosti. Međutim, film je zapravo bio prilično dosadan sve dok se ovaj zaokret ne pojavi.

Zaključak:

SERENITY je, u najmanju ruku, apsurdni film, apsurdan kako u redovitoj definiciji, tako iu filozofskom smislu. Teme o tome će nesumnjivo naići na stranu i neugodnu publiku bez sumnje, ali to ne znači da je ovaj film bez zasluga. Mogu sa sigurnošću reći da su moja očekivanja odletjela. Snažne ideje sa slabom izvedbom dobivaju za ovu proizvodnju 3/5. IMDB Ocjena Filma: 5.2/10

Trailer sa prevodom Filma Spokoj :

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Spokoj - Serenity (2019) SERENITY je, u najmanju ruku, apsurdni film, apsurdan kako u redovitoj definiciji, tako iu filozofskom smislu. Teško je opisati teme koje stoje iza ove produkcije. McConaughey i Hathaway oboje obavljaju službene poslove u svojim ulogama, ali njihova hemija ostaje nešto što je poželjno.Spokoj - Serenity (2019) Recenzija Filma