Saturday, May 18, 2024

Šta smo još Bogu zgrešili? – Serial (Bad) Weddings 2 (2019) Recenzija

Share

SUMIRANJE

Šta smo još Bogu zgrešili je nastavak uspješne komedije. I kao što je obično, drugi dio je obično slabiji od prvog. Ovo također nije iznimka. Prvi je film jednostavno uživao više, a novi je samo reciklirao njegov humor.
- Advertisement -

Šta smo još Bogu zgrešili? (2019)
Serial (Bad) Weddings 2

Žanr: Komedija | Drama
Godina: 2019
Redatelj: Philippe de Chauveron
Producent: Guy Laurent, Guy Laurent
Glavne uloge: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan
Zemlja: France
Trajanje filma: 01:39:00
Datum izlaska: 30.01.2019 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H –
Hrvatska –
Srbija 21.02.2019.

I ovaj put se suočava s novim problemom. Claude i Marie već su se složili da su njihove četiri kćeri voljele muškarce drugih nacionalnosti i religija (Kinezi, Jevreji, Muslimani i Crnci, zvuči gotovo kao početak šale). No, sada su ta četvorica odjednom odlučila da se žele udaljiti od Francuske sa svojim ženama i djecom. Razlozi su drukčiji, ovdje se ne osjeća sigurno, drugi ima problema s činjenicom da nitko ne želi ulagati u njihov projekt, treći više nije na sudu kao odvjetnik koji predstavlja platno muslimana, a četvrti se ne potvrđuje kao glumac. Rješenje je jasno, svugdje je bolje nego u Francuskoj. Ali Marie i Claude to ne odobravaju i odlučuju ih zaustaviti. Francuska je lijepa zemlja i upravo je to ono što želi pokazati njihovim ocima.

Šta smo još Bogu zgrešili? Filmske Recenzije

Nakon uspješnog prvog filma, vratio se redatelj Philippe de Chauveron i njegov ko-scenarist Guy Laurent. Okupljaju prijatan spektakl koji će zabavljati, ali je daleko od toga da bude jednak prethodniku. Ali to je obično tako. Prvi dio je bio svjež i ponudio neočekivanu ideju. Radi se o recikliranju onoga što već znamo od početka, posebno za šale. To nije velika komedija, ali je zabavno. Francuski humor jednostavno neće razočarati.

I neće razočarati gluma. Glavni junak je otac i glava obitelji Claude, kojeg je ponovno izveo Christian Clavier. Francuski komičar, poznat uglavnom iz filmske serije Posjetitelji, ili kao Asterix istog imena. Clavier daje solidnu izvedbu koja neće razočarati. Zabavljač ne poriče sebe i jedan je od najupečatljivijih figura. Također su prepoznatljivi Ara Abittan, Medi Sadoun, Frédéric Chau i Nooma Diawara. Zajedno čine tim, njihove međusobne svađe i insinuacije o pojedinim nacionalnostima i uvjerenjima su neke od najzabavnijih scena. Vrijedno je spomenuti i majku Marijine obitelji. Kao što Chantal Lauby vraća ovaj lik. Odlično opisuje bespomoćnu majku koja ne želi da se njezine kćeri odmaknu i učinit će sve kako bi ih prisilila da ostanu. Ostale uloge su Frédérique Bel, Julia Piaton, Émilie Caen i Élodie Fontan.

Važan element na slici je i okruženje u kojem se odvija priča. Kreatori nam nude kontrast bučnog Pariza i blagog sela. Ovdje su ljepote francuske prirode, njihovi dvorci, vinski barovi i slično. Ukratko, to je tako mali oglas za Francusku koji stvara potrebu za odlaskom tamo.

Zaključak:

Serial (Bad) Weddings ? traži nastavak uspješne komedije. Napravili smo drugi dio, odgovor je. I kao što je obično, drugi dio je obično slabiji od prvog. Ovo također nije iznimka. Prvi je film jednostavno uživao više, a novi je samo reciklirao njegov humor. Međutim, to ne znači da je to vrlo loš posao. Kreatori još uvijek nude lijep i zabavan spektakl u kojem uživamo. Glumačka predstava je dobra i ne može se kriviti ni za što. Plus je autentični francuski krajolik, koji je lijepa pozadina. I humor, iako ne uvijek svjež, također ne boli. Ukratko, Francuzi su sposobni praviti komedije, pa čak i ako to ne čine, ipak se zabavljaju, i to je važno. IMDB Ocjena Filma: 5.9/10

Trailer Filma Šta smo još Bogu zgrešili?:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Šta smo još Bogu zgrešili je nastavak uspješne komedije. I kao što je obično, drugi dio je obično slabiji od prvog. Ovo također nije iznimka. Prvi je film jednostavno uživao više, a novi je samo reciklirao njegov humor. Šta smo još Bogu zgrešili? - Serial (Bad) Weddings 2 (2019) Recenzija