Thursday, May 16, 2024

Sve, baš sve – Everything, Everything 2017 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -
Sve, baš sve –
 Everything, Everything 2017
Opis Filma

Sve, baš sve (2017)
Everything, Everything

Žanr:  Drama, Romantika
Godina 2017
Redatelj: Stella Meghie
Glavne uloge: Amandla Stenberg, Nick Robinson, Anika Noni Rose
Trajanje filma: 01:36:00
Datum izlaska:    18.05.2017 (svjetska premijera)

Na temelju najprodavanijih romana Nicole Yoon, Everything, Everything je najnovija knjiga za filmsku prilagodbu koja će doći do velikih ekrana. Amandla Stenber igra Maddy Whittier, 17-godišnjakinja koja nikada nije izašla nogom izvan svoje kuće zbog rijetke bolesti imunodeficijencije. Maddy provodi svoje dana pokušavajući živjeti svoj život najbolje što može. Ona polaže nastavu na internetu, gleda filmove, čita knjige, surfa internetom i čak je i dio on-line grupe za podršku gdje može komunicirati s drugim tinejdžerima koji imaju slične bolesti. Međutim, sve se mijenja kad se Olly (Nick Robinson) dolazi u susjedstvo.

Ako vam ovaj priča zvuci poznato, ne čudimo se. Velika većina ove price je kopija časopisa “The Boy in the Plastic Bubble”. Jedina velika promjena u svemu je promjena spola glavnog lika i korištenje tehnologije. Upravo ove izmjene u filmu su dovele više to neke uvrnute bajke, a ne do dramatične tinejdžerske ljubavne priče.

Unatoč osjećaju da je film čista kopija gore navedenog filma, moj glavni problem s Everything, Everything je činjenica da se gledaoci neće moći povezati s Maddyjem kao osobom. Jednostavno se očekuje da se brinemo za nju samo zato što je ona glavni lik s bolešću. Film ne prikazuje Maddyino odrastanje ni u montaži. Umjesto toga, priča jednostavno skače u njezin život kao 17-godišnjakinja.

Maddyjeva majka i Clara su samo polu važni sekundarni likovi filma i ne saznajemo ništa o njima. Saznajemo samo da je Maddyjeva mama liječnica i da je njezin suprug i sin preminuli kad je Maddy bila beba. To je sve što imamo. Carla, medicinska sestra, dobiva apsolutno nula karakter i jednostavno se koristi kao uređaj za pronalaženje prelaženja priče. Maddyev ljubavni interes prema Olly koji ima velikih obiteljskih problema, ali osim nekoliko kratkih scena koje se bave njegovim zlostavljanjem od strane oca, ne dobivamo apsolutno ništa drugo.

Nepotrebno je reći da nema puno za gledaoce da se približe priči između “Olly i Maddy” ljubavi na prvi pogled. Film dosljedno nagovještava da će se nešto dogoditi s Maddyjevim poremećajem, ali to zapravo ne dovodi do nečeg bitnog. Ljubavna priča u konačnici postaje glavni fokus filma i dok želim da ljubavna priča radi, ona je također vrlo blaga i predvidljiva. Nadao sam se da će, kako je film odmicao, da će se njihova ljubavna veza povezati sa mnom, ali to se nije dogodilo.

Ako pak pokušamo ovaj film nahvaliti zbog njegovog umjetničkog izražaja i direkcije, niti tu nećemo naći ništa posebnoga. Gledajući film, nećete se moći oteti dojmu da je produkcija na razini nekog običnog TV filma, kakvog biste mogli pogledati na Hallmarku. Redateljica Stella Meghie prije ovog filma režirala je samo jedan dugometražni film, a to je nažalost veoma očito. Gotovo svaka scena snimana je iznimno dosadno, te ne možemo istaknuti niti jednu koja je uistinu lijepo odrađena. Iako je imala priliku pokazati sav sjaj Havaja na kojima je film sniman, ona niti malo nije uspjela to iskoristiti.

Na kraju “Everything, Everything” je prilično isprana verzija “Boy in the Plastic Bubble”. Film pokušava biti smiješan i dramatičan, ali ipak ne uspijeva. J.Mills Goodloe je skripta predvidljiva i nezanimljiva dok je Meghiejev smjer jednako osnovan. Ovo je samo još jedan roman za mlade ljude koji nikad nije trebao biti izveden na ekranu, no ako imate veliku ljubav prema ovakvim vrstama filmova, ne vidimo ništa loše u tome da ga pokušate zavoljeti.

OCjena: 6.5/10

Titlovan Trailer:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave