Saturday, June 15, 2024

T2: Trainspotting 2017 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

T2: Trainspotting (2017)

Žanr:  Biography, Drama, History
Godina 2017
Redatelj: Danny Boyle
Glavne uloge :   Ewan McGregor, Kelly Macdonald, Jonny Lee Miller
Trajanje filma: 01:57:00
Datum izlaska:      27 January 2017
U kinima od :    17 March 2017 (USA)
                    Srbija   16.02.2017.
                    Hrvatska 23.02.2017.  
                    B i H    23.02.2017.  

Danny Boyle je opisao “Trainspotting” kao “Škotski Star Wars”. To su prilično velike rijeci, posebno sada kad je vrijeme za nastavak ovog kultnog filma. Sto je toliko impresivno T2 vješto uspijeva ostati vjeran duhu orgijala priznajući koliko se toga promijenilo u međuvremenu godinama.

Postoje mnogi slojevi ironije u John Hodge scenariju. To je na neki način prikazivanje nostalgije, ali prošlost koji ona izaziva je veoma blijeda. Ovo je priča o muškom prijateljstvu i njihovoj izdaji koja je postala stvar rutine. Mjesta radnje razlikuju se od urbanih zgrada do raskošnih pejzaža u Edinburgu i snimatelj Anthony Dod Mantle nam daje zaista fenomenalne snimke gdje god su se naši likovi nalazili. Kao sto možete valjda i na slutiti i ovaj nastavak je pun nasilja i humora za odrasle. Sto se tiče sala, one su prilično predvidljive ovaj put i izgledaju kao da su izvučene iz televizijske emisije. Film je također pun referenci na svog prethodnika, koje bi nekima mogle ici na živce.

Međutim, Boyle cijeli film režira sa inovativnošću i velikom energijom, koristeći muziku kao i u prvom filmu koja bi pratila priču kao i u prvom filmu. Kao i u prethodnom filmu i u ovom filmu daje prići veći nivo, a likove često snima u punom kadru, cime izbjegava tipično britanski klaustrofobični stil. Sto se tiče glumaca, svi su zaista u svoj najbolje izdanju. McGregor i dalje ima onu divlju i delinkventnu liniju koja ga je u originalu učinila poznatim, a ovaj put ima nekoliko zaista fenomenalnih linija koje su cak mračnije nego prije 20 godina. Johnny Lee Miller u ulozi Simona je vrlo karizmatičan, a Carlyle je uspio izazvati naše simpatije prema Bagbie usprkos odvratnom ponašanju. Uloga Squda, Bremner igra svoju ulogu potpuno nedužno, on je jedini od četvorice koji nije sebičan i sebi najbitniji, a i najhumaniji je od svih.

Pored dobrih likova i vizualnih majstora, ovaj film ima vrlo plodne i introspektivne trenutke u kojima likovi moraju suočiti s neradom u svojim životima. To će biti vrlo zanimljivo vidjeti kod mlade publike kako će reagirati na ovaj film, a posebno onima koji nisu gledali prvi dio, i nisu im poznate reference koje su ubačene. Sto se tiče starijih gledalaca i onih koji su gledali prvi dio, nema nikakve sumnja će im ovaj film biti pravi užitak.

Ocjena 7/10

 T2 Trainspotting (2017) on IMDb

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave